Gir 1,2 millioner til KI-tiltak

Elise Lystad
det juridiske fakultet uib nyhetssenteret

Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB) får 1,2 millioner til pilotprosjekt med kunstig intelligens, skriver universitetet på nettsiden sin.

Målet med pilotprosjektet er å gjøre jusstudentene klare for et arbeidsmarked der kompetanse på kunstig intelligens blir forventet av dem.

— Arbeidslivsrelevant KI-kompetanse vil være helt essensielt for morgendagens jurister, sier førsteamanuensis Malgorzata Cyndecka.

Sammen med kollegaene Jan-Ove Færstad og Synne Sæther Mæhle, begge professorer i juss, skal hun gi masterprogrammet i rettsvitenskap ved UiB et løft med kunstig intelligens.

— For det første må studentene læres opp i hvordan man praktisk kan ta i bruk KI-verktøy på en hensiktsmessig måte til å effektivisere arbeidshverdagen sin. Det andre aspektet dreier seg om balansen mellom økt effektivitet og rettssikkerhet. Vi må samtidig lære studentene å være kritiske og bevisste på hvordan de bruker KI-verktøyene for å løse juridiske oppgaver, forklarer Cyndecka.

Arbeidet bygger videre på en rapport om kunstig intelligens som Det juridiske fakultetet publiserte tidligere i år. Rapporten konkluderte blant annet med at studenter skal få lov til å bruke kunstig intelligens på eksamen.

Powered by Labrador CMS