Lønnsforhandling

Kan bli streik i Kunnskaps­departementet

Kommer ikke partene til enighet innen natt til torsdag neste uke vil Unio ta ut medlemmer i Kunnskapsdepartementet ut i streik.

Forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind og utvalgssekretær Atle Gullestad i Unio stat på vei inn til riksmekleren da meklingen begynte. Mandag starter innspurten.
Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kommende mandag begynner meklingsinnspurten i lønnsforhandlingen med staten. Fristen for å komme til enighet er midnatt på onsdag. Skjer ikke det, blir det streik fra torsdag morgen.

Foreløpig ser det ut som det blir et forsiktig streikeuttak. Ingen medlemmer fra universiteter og høgskoler er tatt ut, ut ifra det Khrono kjenner til.

Unio har i dag varslet at det i første runde er medlemmer i Kunnskapsdepartementet, Utdanningsdirektoratet og Politietaten som vil bli tatt ut i streik.

Tar ut 100 medlemmer

Guro Elisabeth Lind er forhandlingsleder. Hun har tidligere sagt at hun håper staten er mer forhandlingsvillige enn de var da meklingen startet.

— Jeg håper vår statlige arbeidsgiver møter oss med mer ydmykhet og forhandlingsvilje, og at den nå skjønner at den ikke kan diktere et resultat, sa Lind.

LO Stat har tidligere varslet at et brudd vil føre til en streik fra klokken 06.00 15. oktober. I første omgang vil 100 medlemmer fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet bli tatt ut.

YS stat har i dag varslet at det i første omgang er 70 personer i Forsvarsdepartementet som kan bli tatt ut i streik.

Akademikerne har varslet at medlemmer fra Arbeids- og velferdsdirektoratet, NVE, Kripos, Barne- og familiedepartementet, Forsvarets Forskningsinstitutt, Legemiddelverket, Politidirektoratet og Mattilsynet kan bli tatt ut i streik.

Manglende vilje til å forhandle

Meklingen i neste uke skjer etter at det YS Stat, Unio Stat, LO stat og Akademikerne brøt lønnsforhandlingene med staten i midten av september.

Partene har uttrykt skuffelse over en manglende vilje til å forhandle fra staten.

– Vi var svært innstilte på å komme til enighet i år, men det ble dessverre vanskelig når staten ikke en gang ville diskutere økonomien, sa Lind i en pressemelding.

Unio stat har lagt fram krav om reallønnsvekst og sentrale, prosentvise tillegg, mens LO stat har lagt fram krav om at disponible penger skal gis som et generelt kronetillegg på hovedlønnstabellen.

Powered by Labrador CMS