Lønnsoppgjøret i staten Ansatte ved dette instituttet ble årets klare lønnsvinnere De ansatte ved Forsvarets forskningsinstitutt fikk omtrent dobbelt så mye i lønnstillegg som andre instituttforskere, ifølge Forskerforum.
Lønnsoppgjøret i mål mange steder. Brudd ved OsloMet De generelle tilleggene varierer fra 1,23 til 2 prosent ved høgskoler og universitet.
Forskerforbundet vil bidra til negativ lønnsutvikling for midlertidig ansatte Det er mulig dette ikke er en villet lønnspolitikk, men det vil bli resultatet av den, mener Natalia Zubillaga.
Brudd! Kan bli første konflikt i staten på 10 år Tilbud om lønnsøkning på 3,7 prosent var ikke nok. Alle fire sammenslutningene for arbeidstakerne har brutt forhandlingene.
Streikerett er avgjørende, ikke bare på rammen Unio og Akademikerne viser manglende forståelse for streikerettens funksjon når de frivillig gir den fra seg på et så sentralt område som fordelingen av lønnsmidlene.
Avviser at Unio gir frå seg streikeretten Unio gir frå seg sitt viktigaste maktmiddel når organisasjonen allierer seg med Akademikerne, hevdar NTL-tillitsvald. Feil, meiner Unios forhandlingsleiar.
Ufattelig korttenkt tariffkamp Unio gir frivillig fra seg det viktigste maktmidlet en fagforening har på et helt avgjørende punkt som lønnsfordelingen, skriver NTL-medlem Ronny Kjelsberg.
Sjokkert over Unios farvel til LO: — Gir frå seg det viktigaste maktmiddelet Styremedlem i NTL ved NTNU håper på opprør eller medlemsflukt i Forskerforbundet og andre fagforeiningar under Unio-paraplyen.
De med doktorgrad tjener opp mot 200 000 kroner mer utenfor akademia Det blir ofte sagt at det er mer lønn å hente om man velger bort akademia til fordel for jobber i for eksempel industrien. Khrono har sett på tallene.
Sier streikefaren er reell: — Vi kommer til å kreve at etterslepet tas igjen Det viser seg at utdanning ikke lønner seg, slår Unios forhandlingsleder fast - og viser til at frontfagsoppgjøret endte med en ramme på 3,7 prosent.
Akademikerne vil gi meir til dei som har mest For å melda seg inn i eit forbund i Akademikerne må ein ha mastergrad. Likevel påstår dei at dei ikkje er bygd på ekskludering.
— Vi ivaretar våre medlemmer. Det skulle bare mangle Vår lønnspolitikk er ikke bare riktig for våre medlemmer. Den er også nødvendig for at statlige virksomheter i framtiden skal klare å levere på de viktige oppgavene de er satt til å ivareta.
Forskerforbundet: — Overhengende streikefare Etter fjorårets skuffende lønnsoppgjør har Forskerforbundet klare forventninger.
Medarbeiderundersøkelse og lønnsforhandlinger opp på styremøte i Stavanger Et innholdsrikt sakskart møter styremedlemmene ved Universitetet i Stavanger torsdag.
Brudd i statsoppgjøret. Kan bli streik fra slutten av mai Både Unio og LO stat brøt lønnsforhandlingene med staten torsdag ettermiddag. Riksmekleren er den som nå eventuelt kan avverge en streik.
Forhandlingene er i gang: — Samfunnet skal nå tilbake til normalen Unios hovedkrav er reallønnsvekst.
Store forskjeller i lønnstillegg i fjor. Mener ansatte taper fordi «ledelsen er gniene» Vitenskapelig ansatte fikk i 2020 i snitt 500 kroner i måneden for ekstraarbeid, mens ansatte i Forsvaret fikk over 10.000 kroner i måneden per person.
Kan bli streik i Kunnskapsdepartementet Kommer ikke partene til enighet innen natt til torsdag neste uke vil Unio ta ut medlemmer i Kunnskapsdepartementet ut i streik.
Forstår innspill om hemmelighold rundt lønnsforhandlinger Lønn. Lokallagsleder for Forskerforbundet ved Universitetet i stavanger, Åge Hultgren skriver at Svein Bjelland har et godt poeng i sin kritikk av lønnsforhandlinger ved universitetene.
Rektor Rice skal få høyere lønn Ny lønn. Etter 2,5 år i rektorstolen og med 1,4 millioner kroner i årslønn skal rektor Curt Rice ved HiOA nå få lønnsforhøyelse.
Stem nei til lønnsresultatet i staten Forhandlingsresultatet i statlig sektor er like elendig som det pleier for universitets- og høgskoleansatte, og bør stemmes ned, skriver Tarjei Helland på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).
Lønnshopp for HiOA-topper Rektor, ikke direktøren, skal av prinsipp tjene mest ved høgskolen, mente fagforeningene. Resultatet ble et lønnshopp for begge to. Og aller mest fikk rektor.
Høgskolelektor 70.000 bak lektor i videregående To av de største fagforeningene på høgskolen er ikke fornøyd med lønnsveksten de ansatte har hatt de siste årene.
Menn tjener mest på "kvinnehøgskolen" I 10 av 12 stillingskategorier ved Høgskolen i Oslo og Akershus tjener menn mer enn kvinner. HR-direktøren ser utfordringer, og Forskerforbundet synes det er uheldig.
Høgskolen sier nei til 12 millioner i lokale lønnsforhandlinger Partene i det sentrale oppgjøret har ikke satt av midler til lokale lønnsoppgjør i år. Sju foreninger på høgskolen ber om 12 millioner til en lokal lønnspott. Administrasjonen ber høgskolestyret si nei.
Nyeste artikler
Sp åpner for treåring lærerutdanning og øker studiestøtten
Norsk mangfoldsopprør sprer seg til hele Norden
Han er studentenes nye leder
Deler ut 112 millioner til forskerskoler. Se hvem som får penger
Ingen vil bli dekan på Det psykologiske fakultet ved Universitetet i Bergen
Mest lest
Diesen vil bli australsk statsborger. — Eskalering av sverting og hets
116 studenter felt for KI-fusk i fjor. Særlig én ting avslørte dem
Forfølgelsen av professor Glenn Diesen må opphøre
To uker før masteren skulle leveres, fikk hun tilbud om å ta doktorgrad
Frykter at de ikke har råd til å bruke milliardbygg