unviersitetssøknad

Innlandet utsetter – Yttri og HVL lar seg ikke stresse

«Slutten av 2022 eller starten av 2023» er endret til «i løpet av 2023» når det gjelder HVLs universitetssøknad. Rektor Gunnar Yttri puster med magen.

HVL-rektor Gunnar Yttri lar seg ikke stresse over at Høgskolen i Innlandet stadig vekk må utsette universitetssøknaden sin.
Publisert

— Hovedbudskapet mitt er at Høgskolen i Innlandet bygger sunt og solid, og det gjør vi også.

Det sier rektor ved Høgskulen på Vestlandet (HVL), Gunnar Yttri, til Khrono.

Onsdag ble det klart at Høgskolen i Innlandet (HINN) utsetter universitetssøknaden sin for andre gang.

Overfor Khrono poengterer Gunnar Yttri at det har skjedd justeringer også når det gjelder HVLs målsetting om når søknaden om å bli universitet skal overleveres Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen).

Men han vil ikke kalle det en utsettelse.

— Flytende mål

I tidligere artikler om universitetssøknaden har både Yttri og andre i HVL-ledelsen uttalt at målet er at søknaden skal sendes i slutten av 2022 eller starten av 2023.

— Dette er nå blitt justert til i løpet av 2023, sier Yttri til Khrono, før han understreker at han ikke vil kalle dette for en utsettelse.

— Nei, for oss har målet hele tiden vært litt flytende. Vi kan ikke stresse med å bli et universitet. Vi må bygge stein på stein, sier rektoren.

— Så dette er ikke en utsettelse av søknaden?

— Det vil jeg ikke kalle det, nei. Det vi sier nå er at det er sannsynlig at en søknad blir sendt i løpet av 2023, svarer Yttri bestemt.

— En oppbyggende prosess

På spørsmål om han frykter at søknaden ikke vil bli klar i løpet av 2023, svarer Yttri at verken han som rektor eller HVL som organisasjon lar seg stresse nevneverdig av den tanken.

— I likhet med HINN så er vi ikke så opptatt av at de respektive søknadene skal sendes til Nokut så snart som mulig. Det viktigste er at søknadene er gode nok til at vi kan være sikre på at vi oppfyller Nokuts krav. Det er mye grundig og hardt arbeid som skal legges ned før en søknad kan sendes, sier Yttri, før han legger til:

— Altså, vi legger for så vidt hele tiden trykk på prosessen. Men det aller viktigste er at den generelle kvaliteten til HVL, innenfor utdanning, forskning og innovasjon, blir bedre og bedre underveis.

Dermed blir universitetsprosjektet en oppbyggende prosess for høgskulen, mener Yttri, fordi de må styrke oss på samtlige felt.

— Samtidig så er det klart at Nokuts kvantitative krav selvsagt får oss til å strekke oss litt ekstra. Resultatet blir jo at høgskolen blir bedre. Så dette handler ikke kun om universitetssøknaden, avslutter rektoren.

Et av Nokuts krav er at minst to av doktorgradsprogrammene man har i gjennomsnitt har uteksaminert minst fem doktorander i året i en treårsperiode, med andre ord femten disputaser i løpet av tre år. Ett av HVLs program vil trolig nå dette målet i 2023, har Yttri tidligere sagt til Khrono.

Powered by Labrador CMS