Selvplagiering tas opp på Stortinget: — Rigid og fordummende Rødt-politiker Sofie Marhaug mener sakene om selvplagiering viser at universiteter og høgskoler har tolket loven for strengt. Nå ønsker hun en oppklaring fra Ola Borten Moe.
Hvordan rekruttere lærere til fremtidens barnehager og skoler? På kort sikt er det viktig å få frem et mer nyansert ordskifte rundt læreryrket og lærerutdanningene, skriver dekan Morten Ørbeck ved Høgskolen i Innlandet.
Studentleder: — Ville gått i fuskefella om det var meg Norsk studentorganisasjon (NSO) støtter engasjementet rundt selvplagiatsakene. — Mange er ikke klar over hvilke regler som gjelder. Når det gjelder gjenbruk av tekst ville jeg gått i fuskefella selv, sier NSO-lederen.
Åpent brev til Høgskolen i Innlandet og Felles klagenemnd Underskriverne av brevet ber om at selvplagieringdommen ankes, og at Høgskolen i Innlandet og Felles klagenemnd går kritisk gjennom egen forståelse av regelverket.
«Massiv interesse» for opprop mot selvplagieringsdom I et åpent brev oppfordrer Gisle Selnes og Bjørn Myskja Høgskolen i Innlandet til å ta en kritisk gjennomgang av regelverket i selvplagieringssaker.
Urimeleg straff for sjølvplagiering Å straffe folk for sjølvplagiering går også i mot ein del av det som er høgskulens misjon: Å lære studentane å argumentere og skrive godt.
Andelen professorer uten doktorgrad er halvert Både prosentvis og i antall er det langt færre professorer uten doktorgrad i dag sammenlignet med for ti år siden. Det er store variasjoner mellom fagområder.
«Selvplagiering» – hva er problemet? Hva er forskjellen mellom en forsker som skriver om en artikkel og sender den til ny fagfellevurdering og en student som gjenbruker deler av en eksamen man strøk på, spør professor i etikk og politisk filosofi, Bjørn Myskja.
Skaper usikkerhet om kreative utdanninger Regjeringens utsynsmelding kan være dramatisk for kreative utdanninger, uten at konsekvensene er tilstrekkelig utredet, skriver rektor ved Høgskolen i Innlandet, Peer Jacob Svenkerud.
Professor ut mot selvplagieringsdom: — Saken virker helt vill Professor Gisle Selnes reagerer sterkt på saken der en student ble utestengt for å bruke deler av sin egen eksamen på nytt. — Vedtaket strider mot det som har vært praksis i hele min tid som sensor.
Ble anklaget for å skrive av sin egen eksamen — tapte i retten Studenten gikk til sak da Høgskolen i Innlandet utestengte henne i to semestre for å ha brukt deler av egen eksamen på en konteeksamen.
Vil ha bot for brot på språklova. Under fem prosent nynorsk ved fleire universitet Mange ser ut til å ikkje bry seg om språkleg mangfald, meiner Språkrådet.
Høgskolens søknad om å bli universitet er kraftig forsinket Nokut varsler at søknaden formelt først kan behandles i oktober 2024.
Publiseringspoeng: Dette er kvinneandelen ved 27 høgskoler og universiteter Lovisenberg diakonale høgskole og Dronning Mauds Minne Høgskole har høyest kvinneandel på publiseringspoengene.
Forventer minst 400 millioner ekstra i statsbudsjettet Fire universiteter og høgskoler med mange campuser har regna på hvor mye ekstra de burde få fordi de har flere campuser. Forventningen til kommende statsbudsjett er høy.
Ingen enkle svar på bedre rekruttering for lærere Norske lærerutdanninger opplever svikt i rekrutteringen. Hvordan kan vi rekruttere og utdanne de gode lærerne som morgendagens barnekull trenger?
— Potensielle søkere har vært tett på lærere i 13 år. Det kan slå begge veier Det er 600 færre lærerstudenter i dag enn for tre år siden, ifølge Innlandet-dekan Morten Ørbeck. Tirsdag stiller han og flere til debatt på Hamar for å svare på hvordan utdanne morgendagens lærere.
Studerer du dette kan du få slettet 106.000 kroner av studielånet ditt Ordningen gjelder over hele landet. Ikke bare i Nord-Norge.
Sykefravær, hjemmekontor og flytting av campus Rektor Peer Jacob Svenkerud og høgskolestyret anbefaler å gå videre med planene om å bygge nytt campus i Lillehammer sentrum.
Kom seg gjennom periode med «levér eller selg huset»-stemning Marius Øfsti anbefaler andre stipendiater både å holde seg unna pandemier og doktorgradsprogram som blir lagt ned.
Fire studenter saksøker staten etter mistanke om fusk Staten mener studentenes manglende kildehenvisning var «grovt uaktsomt». Studentene nekter for å ha fusket.
To høgskoler inngår et formalisert samarbeid Politihøgskolen og Høgskolen i Innlandet (HiNN) har inngått en avtale om å samarbeide om utdanning og forskning.
Post pandemi-studentene tror faktisk at de duger. Og de er opptatt av mer enn bare karakterer Vår undersøkelse viser at manglende eksamenserfaring har liten innvirkning på studenters «mestringstro», skriver fem forskere ved Høgskolen i Innlandet.
Fusket ikke, men ble utestengt i et halvt år og fikk eksamen annullert Prorektor for utdanning ved Høgskolen i Innlandet, Stine Grønvold, sier til Khrono at regelverket er tydelig.
Satser på nye campus. Får kritikk på ett punkt fra sør Universitetet i Oslo vil satse på campus i sør, i Innlandet og på Kjeller. Berørte naboinstitusjoner har få innvendinger, men UiO høster kritikk på ett punkt av Universitetet i Agder.
Brukte opp mindre penger enn planlagt Styret ved Høgskolen i Innlandet skal tirsdag behandle årsregnskapet. Strømregninga steg med drøyt 32 millioner, mens høgskolen fikk inn økte eksterne bidrag.
Dette vil Ola Borten Moe med profesjonsmeldinga Regjeringen vil ha grep om kjerneprofesjonene i Norge. Lærer-, helse og sosial- samt ingeniørutdanningene er tema for en egen stortingsmelding.
Ho logga svenske elgar Dyrlege Anne Randi Græsli ønskjer å framleis kunne kombinera kommunale dyrlegevakter og forsking.
Medier, rovdyr og forskere som skader egen troverdighet Kritiske medieforskere protesterer når forskningskonklusjoner formidles som noe annet enn hva det finnes dekning for, skriver Åsmund Ystad.
Nokut bruker over et år på søknad om å få bli universitet Høgskolen i Innlandet (HiNN) sendte nylig inn søknad om å bli universitet. Svaret fra Nokut vil komme først i 2024.
Høgskolen i Innlandet søker om å bli universitet På et ekstraordinært og lukket styremøte torsdag kveld vedtok et enstemmig styre at Høgskolen i Innlandet nå skal søke om å få status som universitet.
Undervisere ble deprimerte og tappet for energi Fire forskere ved Høgskolen i Innlandet har sett nærmere på hvordan digital undervisning under pandemien påvirket undervisere.
Tilgang på digitale verktøy: En skjevhet blant institusjonene Det er et problem at hver institusjon er en egen juridisk enhet som må stå for sine valg. Uten adekvat ledelse blir resultatet en skjevhet sektoren ikke kan leve med, skriver Yngve Nordkvelle.
Det handler om (universitets)status 16 høgskoler har fått universitetsstatus på 13 år, og ytterligere fire ønsker å følge etter. Hvorfor det?
Reagerer på kort frist: — Vi får forslagene i en kladeis Innen 16. desember må universiteter og høgskoler ta stilling til en rekke forslag om finansieringskategorier. Fristen er for kort og prosessen for dårlig, er tilbakemeldingen.
Disse gir gratis influensa- vaksine til alle ansatte Syv universiteter og høgskoler tilbyr gratis influensavaksine til alle sine ansatte i høst. OsloMet regner med å bruke nær en million kroner på vaksinering.
Det er ikke kun ett svar på hva som er desentral utdanning Universiteter og høgskoler i Norge er ikke utdanningssentrene sin konkurrent, men viktigste samarbeidspartner, skriver Vegard Herlyng.
Om kort tid søker høgskolen om å bli universitet. Men navnet er ikke bestemt Pilene peker i riktig retning for Høgskolen i Innlandet, som ønsker å ta steget opp til å bli universitet. — Men det er aldri noen garanti, sier rektor Peer Jacob Svenkerud.
Fast jobb i boks for Tom Remi og Hege Christin De blir de første utviklingshemmede i fast stilling ved Høgskolen i Innlandet og skal bidra inn mot studentene på vernepleie, samt delta på konferanser på vegne av høgskolen.
Hvordan lærer man fag når man ikke kan ordene? Pauline Book har forsket på flerspråklige elever, og på hva som skal til for at de skal bli involvert og involvere seg i naturfagsundervisning. — Å ta doktorgrad har vært et privilegium, sier hun.
Studentflukt fra lærerutdanninger Studentene flykter fra mange lærerutdanninger. 74 av 100 studieplasser i Bodø er uten studenter. — Situasjonen er alvorlig, sier prorektor ved Nord universitet.
Kritikk mot rapport om gjennomførte doktorgrader Flere reagerer på rapport om gjennomføring av doktorgrader og kjenner seg ikke igjen i tallene.
Hevder solceller ved UiB kan kobles til tvangsarbeid i Kina - Vi tar sterk avstand fra tvangsarbeid og reagerte med en gang vi fikk disse oppysningene, sier eiendomsdirektør Kjartan Nesset ved UiB.
Rolf (76) med varsku om seniorpolitikk i akademia: — Sløser med ressurser Professor Rolf Rønning mener seniorpolitikken ved universiteter og høgskoler må forbedres betraktelig. Samtidig er det et premiss at ikke eldre må stå i veien for yngre, sier han.
Professor advarer: — Kan skape hat mot kvinner Psykologiprofessor Reidulf G. Watten slår alarm om partnermarkedet i høyere utdanning og utenforskap blant menn. Nå håper han at noen går i gang med en større sosiologisk studie på enslige norske menn.
Undersøkte om nordmenn flest er rasister. Det satte fyr på kommentarfeltene Stortingsrepresentant varslet kutt i forskningsmidlene til høyskolen, mens Sløseriombudsmannen kalte det hele for «stinkende lapskaus». Nå forteller forsker Christopher Bratt om hvordan han opplevde å stå i skuddlinjen.
Omlokalisering av campusar: Eg har rett Statsbygg svarar ikkje på påstand om juksing med fakta, skriv Håvard Teigen.
For sterkt fokus på nybygg fremfor kvalitet Det må vel være studenter og ansattes oppgave å trekke til seg folk, ikke bygningene i seg sjøl, skriver professor emeritus Rolf Rønning.
Statsbygg rådgir statlege verksemder Nei, Statsbygg har ikkje fått som samfunnsoppdrag å omlokalisere store delar av universitets- og høgskulesektoren, skriv Hege Njaa Aschim.
Lillehammer baklengs inn i fremtiden? Slik jeg ser det vil et nytt og moderne campusbygg plassert i Lillehammer sentrum gi oss bedre forutsetninger for å revitalisere høgskolen, skriver Jo Sondre Moseng.
Reagerer på flytteplaner: — Bruk-og-kast-mentalitet Statsbygg anbefaler å flytte campus Lillehammer fra Storhove til sentrum. Professor Rolf Rønning og tidligere rektor Håvard Teigen rister på hodet.
Nye fire år som dekan ved Høgskolen i Innlandet Maria Hörnell Willebrand tar fire nye år som dekan ved fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi.
Borten Moe: — På høy tid at universitetskravene vurderes Fleksible utdanninger, universitetssøknad og mulig relokalisering av campus Lillehammer stod på agendaen da ledelsen ved Høgskolen i Innlandet tok imot statsråd Ola Borten Moe mandag.
Slik reagerte artikkeltyvene da forskeren ved Høgskolen i Innlandet konfronterte dem — Det er utrolig rart at det ikke har ringt noen bjeller på noen som helst tidspunkt. Det får man jo til å tenke, sier forsker Ingeborg Olsdatter Busterud Flagstad.
— Lovende fra regjeringen Tre høgskolerektorer er svært fornøyd med at universitetsregler skal vurderes. Nå må ekspertutvalget ser på kravlisten fra flere høgskolerektorer.
Skal vurdere å gjøre det lettere å bli universitet Ekspertutvalg skal vurdere om etableringen av nye universiteter skal skje politisk heller enn som en omfattende byråkratisk prosess via Nokut.
Skal kartlegge hva slags utdanninger Norge trenger Kunnskapdepartementet varsler at de vil komme med en utsynsmelding som skal fortelle hva slags utdanninger som bør prioriteres og nedprioriteres.
Dette sier rektor om det kommende universitetsnavnet til Høgskolen i Innlandet Peer Jacob Svenkerud har registrert at Høgskulen på Vestlandet har gått «all in» når det gjelder universitetsnavn. Men hva er status i Innlandet?
Innlandet utsetter – Yttri og HVL lar seg ikke stresse «Slutten av 2022 eller starten av 2023» er endret til «i løpet av 2023» når det gjelder HVLs universitetssøknad. Rektor Gunnar Yttri puster med magen.
Utsetter universitetssøknaden igjen Høgskolen i Innlandet hadde ambisjoner om å sende en ny universitetssøknad før sommeren. Nå utsetter de det.
Hun forsker på sentralbanker: Derfor er det viktig at sjefen har tung akademisk bakgrunn Forsker Ingrid Hjertaker mener det er lurt at Ida Wolden Bache er Norges nye sentralbanksjef. Politikere kan fort bli for konservative, sier hun.
Gir Hatlen pepper for mangel på forslag om flercampusmodeller Hatlen-utvalget fikk en tilleggsoppgave av den nye regjeringen. De skulle finne løsninger for å kompensere universiteter og høgskoler med mange campus. — De har ikke svart på oppgaven, mener rektorene.
Vil vurdere å leie mer sentrumsnære bygg Både på Lillehammer og på Hamar går leiekontrakter for hovedbyggene til Høgskolen i Innlandet snart ut. Nå vurderes mer sentrumsnære alternativer.
Har stengt ute 82 studenter i to semester etter fusk Høgskolen i Innlandet har hatt en stor økning i tallet på fuskesaker, og har stengt ute rekordmange studenter. — Alvorlige tall, sier prorektor Stine Grønvold.
Helsepersonell på nåde Hvordan skal ledere på sykehus, sykehjem, omsorgsboliger, universiteter og høyskoler forholde seg til helsepersonell og helsefagstudenter som ikke er covid-19 vaksinert?
Storsatsing på innovasjon i Kongsvinger Sparebankstiftelsen Hedmark går sammen med Høgskolesenteret i Kongsvinger og Høgskolen Eiendom for å bygge Innlandet Science Park i Kongsvinger.
Studenter risikerer stryk hvis de ikke er vaksinerte Sykepleieutdanningen ved Høgskolen i Innlandet kan komme til å måtte stryke studenter som ikke får gjennomført praksis fordi de er uvaksinerte.
De to høgskolene utveksler erfaringer: — Dette er positivt for oss begge Høgskolen i Innlandet og Høgskulen på Vestlandet har mye til felles. Nå vil de utveksle erfaringer på veien mot å bli Norges neste to universiteter.
Rekordstor pågang flere steder. Ikke like mange reiser ut Koronapandemien virker ikke lenger å påvirke utvekslingen av studenter i like stor grad som de to foregående årene.
Universitetsambisjonen: Vi drøymer ikkje, vi bygger I ein artikkel om universitetsambisjonar skaper Khrono ein falsk motsetnad mellom Høgskulen på Vestlandet og Høgskulen i Innlandet. Lite ville glede oss meir enn om Innlandet blei eit universitet veldig snart.
Her skal de få kompensasjon for hjemmekontor også etter pandemien — Vi ser at det er positivt med en viss fleksibilitet knyttet til arbeidsplassen, uavhengig av en pandemisituasjon, sier HR-direktør ved Nord universitet, Anne-Line Bosch Strand.
Norge trenger et universitet i Innlandet Ambisjon er klar: I 2022 ønsker Høgskolen i Innlandet å bli akkreditert som Norges ellevte universitet.
Stor økning i studenttall: — Miljøet er lite, men til gjengjeld helt fantastisk Flere av de minste studiestedene i landet har opplevd kraftig økning i studenttall de siste årene.
Tre prorektorer ansatt ved Høgskolen i Innlandet Styret ansatte torsdag Arild Hovland, Stine Grønvold og Ine Wigernæs som prorektorer ved Høgskolen i Innlandet.
Vi har produsert over all forventning — Det blir dårlig stemning når Ola Borten Moe påstår at pengene til studenttiltak blir brukt på tull når vi ikke engang har hatt tid til å komme ordentlig i gang.
Høgskolen i Innlandet involvert i Bill Gates-prosjekt Høgskolen i Innlandet får fem av de 57 millionene Bill Gates skal bruke på et stort forskningsprosjekt.
Nye dekaner ved Høgskolen i Innlandet Eli Bø og Leif Holst Jensen tilbys stillinger som dekaner ved Høgskolen i Innlandet, melder høgskolen i en pressemelding.
Ingen vil foreløpig forlate Facebook Datatilsynet har forlatt Facebook. Ingen av utdanningsinstitusjonene Khrono har snakket med vil gjøre det samme, men samtlige er tydelige på at det må gjøres undersøkelser.
Universitet og høgskoler taper over 600 mill. på pensjonskutt: — Dramatisk Totalt sett er rammen til universitet og høgskoler redusert med over en milliard kroner i den gamle regjeringens forslag til statsbudsjett for 2022, har Universitets- og høgskolerådet regnet ut.
Færre tvilsmeldinger kan gi flere uskikka studenter i arbeidslivet Pandemiåret 2020 har gitt store utfordringer for arbeidet med skikkethet i de utdanningene som krever slik vurdering av sine studenter.
Tellekantsystemet forskjellsbehandler Dagens regler for tellekantsystemet favoriserer de internasjonalt kalibrerte fagene slik som medisin og matematikk, skriver Knut Olav Skarsaune.
Skal prøve å berge den skandinaviske barskogen — Endringene i barskogen har aldri skjedd raskere, sier professor Barbara Zimmermann.
Fra vondt til enda verre i oppslutning om studentvalg Få kandidater og færre stemmer på de få studentene som stiller til valg. Verst står det til ved Høgskolen i Innlandet, best i Stavanger.
— Vi vet alle hvor heftig rovdyrpolitikken kan være til tider Professor Barbara Zimmermann sier til Khrono at rovdyrforskerne ved Høgskolen i Innlandet er ved godt mot tross lav tillit i befolkningen.
Nektar studentar å bruka nynorsk På ei oppgåve hos Høgskolen i Innlandet blir studentane nekta å bruka nynorsk, for det forstår ikkje forelesaren. Det får Språkrådet og Noregs mållag til å rasa.
Disse er ansatt som dekaner i Innlandet Per Morten Fredriksen og Morten Ørbeck er ansatt som dekaner ved Høgskolen i Innlandet.
11 nye forskertalenter inn i Akademiet for yngre forskere Det var knallhard konkurranse med 60 søkere i årets opptak til Akademiet for yngre forskere. Her er de elleve som slapp gjennom nåløyet.
Høgskolen i Innlandet har signert avtale med Heimevernet Rektor Peer Jacob Svenkerud er storfornøyd med den nye intensjonsavtalen.
27 søkjarar til fire dekanstillingar Fleire sitjande leiarar står på søkjarlista til fire dekanstillingar ved Høgskolen i Innlandet.
Denne professoren er kåret til verdens 4. beste innenfor sitt fagfelt Professor Bent Rønnestad er rangert på 4. plass blant 18.000 sykkelforskere.
Søren Birkvad (1955 - 2021) Filmvitenskapsmiljøet i Norge og Danmark har mistet en sentral person. Professor Søren Birkvad døde den 6. august, 66 år gammel.
Alexander var en stor kapasitet som bidro til et aktivt og engasjert faglig kollegium Lillehammer har mistet en viktig medieskikkelse, Norge en av sine beste dokumentarfilmregissører og filmlærere. Professor, Amandavinner og sosialantropolog Alexander Røsler døde 20. juli, 73 år gammel.
Svenkerud: — Det viktigste nå er å etablere oss som universitet Innimellom sommerens vedlikeholdsprosjekt har Peer-Jacob Svenkerud planlagt hvordan hans institusjon skal hevde seg som universitet.
Studenten Pål Johan (21) har vært savnet i ett år — politiet trenger nye tips Frem til det eventuelt kommer inn nye tips, står saken stille, informerer politiet.
Veronica skal føde ved studiestart, men høgskolen krever fysisk oppmøte Grunnskolelærerutdanningen ved Høgskolen i Innlandet vil ikke tilrettelegge for høygravide Veronica Lundsten slik hun ønsker.
Regjeringen tar distriktssats, men får ikke godkjent av sine politiske motstandere — Strategien ser mer ut som en brosjyre enn en forpliktende plan, mener Arbeiderpartiet.
Nytt forskningssenter med 90 millioner i ryggen Et nytt forskningssenter for bærekraft og digitalisering ved Høgskolen i Innlandet i Kongsvinger, er sikret over 90 millioner kroner.
Nå kan du få digitalt vitnemål ved flere universiteter og høyskoler Et forsiktig estimat anslår at en digitalisering av vitnemålene vil spare institusjonene for mer enn 10 millioner kroner årlig, melder UNIT.
Svenkerud om universitetssøknaden: — Det finnes ingen garanti for noe Høgskolen i Innlandet er i god rute med den oppdaterte universitetssøknaden. Nå forteller rektor Peer Jacob Svenkerud hva som er status i arbeidet.
139 millioner kroner skal fordeles – se hvem som får hva Regjeringen vil at enda flere skal få mulighet til å ta utdanning, uavhengig av hvor de bor eller hvilken livssituasjon de er i.
Gjelsvik, Lekve og resultatbasert finansiering – en 17. tese Er det noen sammenheng mellom kvaliteten på grunnutdanningene og utsiktene til førsteklasses forskning? spør Terje Ødegaard.
Uenighet ved Innlandet om førstekompetanse hos dekan Styret ved Høgskolen i Innlandet har bedt om «mer informasjon» og sendt innstilling på ny dekan tilbake til et enstemmig innstillingsutvalg ledet av tidligere rektor Kathrine Skretting.
Lokale smitteutbrudd stenger ned flere campuser Et stort smitteutbrudd blant studenter i Bø tvinger Universitetet i Sørøst-Norge til å stenge sitt campus i kommunen.
Slik blir høstens utveksling Universiteter og høgskoler Khrono har vært i kontakt med forteller at de vil sende studenter til utlandet til høsten. Men flere begrenser det til Europa.
Kunnskapsresistens eller sakleg kritikk? NHH-professor melder seg på i debatten om omstridt barnehageforsking.
Debatt om barnehageforsking:— Har stukke handa i eit vepsebol Fleire barnehageforskarar seier at dei har fått krass kritikk, men aldri så voldsomt som det høgskulelektor Hanne Fehn Dahle vert møtt med.
Studentene mener kohortene er kommet for å bli Våre undersøkelser viser at svært mange studenter ønsker seg en styrt etablering av faglige møteplasser, skriver tre ansatte ved Høgskolen i Innlandet.
Forskinga hennar vert kritisert. Gruar seg til å snakka offentleg. — Det gjorde eg ikkje før Hanne Fehn Dahle trudde ho kom til å starta ein debatt med barnehageforskinga si. I staden kom ho under angrep.
Hun temmet Innlandet Første gang man prøvde å fusjonere høgskolene med hovedseter i Lillehammer og Hamar gikk det skeis. Men med Kathrine Skretting ved roret lykkes man.
Tre søkere til dekanstilling i Innlandet Tre vil overta dekanjobben som ble ledig da Peer Jacob Svenkerud ble rektor på Høgskolen i Innlandet.
Svenkerud er innsatt som rektor ved Innlandet I dag overlot Kathrine Skretting rektorkjedet offisielt til Peer Jacob Svenkerud.
Stor variasjon i søkertall. Stavanger har størst nasjonal framgang Årets søkertall viser store svingninger. Universitetet i Stavanger, Nord universitet og Høgskolen i Innlandet har god vekst. Andre opplever svak nedgang.
Kan verta over hundre nye masterplassar i rettsvitskap Allereie frå hausten 2022 ønskjer fleire av utdanningsinstitusjonane å tilby masterprogram i rettsvitskap. Spesialisering er vegen å gå, meiner jussprofessor.
Derfor utsetter Høgskolen i Innlandet universitetssøknaden til høsten — Søknaden skal være så sterk som overhodet mulig. Det er vår klare ambisjon, sier påtroppende rektor Peer Jacob Svenkerud.
Det er viktig å avvikle nasjonalt utdanningsmonopol Samfunnet er i rask endring med stadig nye behov for omstilling og nytenkning, skriver ni rektorer.
De mest fornøyde studentene finner du på mindre studiesteder De mest fornøyde lærerstudentene, sykepleiestudentene og ingeniørstudentene har en ting til felles: De studerer i små studentgrupper på mindre steder.
— Ordet karrierekvinne er som et skjellsord å regne Høgskolelektor Ingrid Bårdsdatter Bakke har satt søkelys på hva man assosierer karrierebegrepet med.
Bekymret både for studenter og ansatte Høgskolen i Innlandet skal behandle kvalitetsrapport for 2020 på sitt styremøte fredag 12. mars. Konsekvenser av pandemien er et punkt i rapporten.
Begge er meritterte undervisere. Én får tre lønnstrinn i tillegg, den andre får ingenting Trine Løvold Syversen er merittert underviser, men får ikke lønnstillegg. En gjennomgang viser store sprik i personlige tillegg knyttet til ordningen.
Studiebarometer og tiltak for studenter på sakslisten Det skal også redegjøres for status for universitetsprosessen, og styret skal få en årlig gjennomgang av HINNs ROS-analyse.
Er glad for opprydning, men advarer mot et stor-direktorat Rektorer er overrasket over dagens nyhet om omorganisering av etater under Kunnskapdepartementet. De poengterer behovet for selvstyre og direkte kontakt med departementet.
Ny rektor klar for mye bilkjøring og universitet Han er Høgskolen i Innlandets nye rektor, ansatt mot fire stemmer. Men Peer Jacob Svenkerud føler seg velkommen i topplederstillingen.
Peer Jacob Svenkerud er ny rektor i Innlandet Flertallet i styret ved Høgskolen i Innlandet har ansatt Peer Jacob Svenkerud som ny rektor for de neste fire årene.
Kan bli delt innstilling til rektorjobben i Innlandet Styret skal etter planen ansette ny rektor torsdag.
Kva gjer du når «Titties von Yolo Swag» møter til forelesing? Både forelesarar og studentar er i puberteten når det gjeld digital undervisning, meiner Jessica P. B. Hansen. Ho tar doktorgrad om samtalar på skjerm.
Nekter å offentliggjøre hemmelig søker Èn søker til rektorjobben ved Høgskolen i Innlandet ble unntatt offentlighet. Begrunnelse: Hensyn til søknadsprosesser i sin nåværende jobb. — Et demokratisk problem, mener fagforening.
Frustrert over å måtte snakke til «svart hol»: — Treng ikkje ballkjole for å vere på forelesing Digital undervisning fungerer ikkje når studentane skrur av kamera, meiner professorar.
«Har ikke fikset håret»: Studenter gjemmer seg under digital undervisning Halvparten av studentene som er spurt i en ny studie har alltid svart skjerm under digital undervisning, selv om de opplever å lære mindre.
Vi spurte 30 rektorer om de skal vaksinere seg. Én av dem har ikke bestemt seg Dette sier rektorene om koronavaksinen.
Nyeste artikler
Studenten som ikke løp fort nok vant i retten. Nå får han vitnemålet sitt
To endringer river og sliter i høyere utdanning
Hun er 93 år og lager internasjonal konferanse
Her utsetter 4 av 10 masteren
Forskar skal hjelpa forskar
Mest lest
Jobbet som au pair i Norge, i dag har hun doktorgrad
Sørøst-Norge skal ha ny rektor: Her er «snakkisene»
1189 sykepleiestudenter tok eksamen om igjen. 672 strøk
Kaller selvplagiat-praksis urimelig og meningsløs
Irgens vender tilbake til OsloMet. — Personlige årsaker