Samarbeid

Høgskolen i Innlandet har signert avtale med Heime­vernet

Rektor Peer Jacob Svenkerud er storfornøyd med den nye intensjonsavtalen.

Peer Jacob Svenkerud og Elisabeth Michelsen signerte intensjonsavtalen fredag 10. september.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Dette er forhåpentligvis et startskudd for et langt og godt samarbeid, sier rektor ved Høgskolen i Innlandet, Peer Jacob Svenkerud til Khrono.

Forrige uke satt han navnetrekket sitt på kontrakten mellom Høgskolen i Innlandet og Heimevernet, en kontrakt som i første omgang danner grunnlaget for en intensjonsavtale mellom de to partene.

Intensjonsavtalen er et resultat av et møte HINN og Heimevernet hadde i april i år, der et mulig samarbeid ble diskutert. Når avtalen nå er i boks, skal HINN og Heimevernet sette seg ned og finne ut hvor veien går videre.

— Vi har som mål å bidra opp mot hverandre når det kommer til utnytting av ressurser og kompetanse. Som høgskole vil vi se nærmere på hvordan vi kan utvikle programmer som kan ha spesiell relevans for Heimevernet. Det kan også bli aktuelt med felles forskningsprosjekter, sier Svenkerud engasjert.

Denne gjengen er klar for samarbeid.

Krise og beredskap

Intensjonsavtalen omfatter studier som ligger under Fakultet for helse- og sosialvitenskap og Handelshøgskolen i Innlandet – Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap.

— Det er først og fremst fagområdene ved fakultetene som skaper grunnlag for intensjonen om samarbeid, sier Svenkerud, og legger til:

— Emner som krise og beredskap vil nok bli en sentral del av samarbeidet. Dette studieprogrammet er vanvittig populært hos oss, men høye søkertall og lange ventelister. Dette er noe vi skal fortsette å satse på, og som Heimevernet kan bidra inn mot, sier Svenkerud.

Han understreker videre at HINN allerede har samarbeidet med Forsvaret i lang tid, og at samarbeidet med Heimevernet vil tendere til noe av det samme.

— Det er knapt noen institusjoner i dette landet som har mer erfaring innenfor krise og beredskap som det Forsvaret og Heimevernet har. Det er klart at vi som høgskole vil ha nytte av et tettere samarbeid med disse virksomhetene, sier Svenkerud.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Praksis i Heimevernet?

Intensjonsavtalen åpner for tidsbegrensede samarbeidsavtaler knyttet til konkrete prosjekter. Det inkluderer også samarbeidsmøter for å følge opp arbeidet.

Sjef i Heimevernet, generalmajor Elisabeth Michelsen, er i likhet med Svenkerud positiv til intensjonsavtalen som nå er signert.

— HINN og HV er så godt som samlokalisert i Elverum og på Rena, og det er en av grunnene til at det er interessant å se hva vi kan få ut av samarbeidet. Høgskolen har flere utdanningspakker som kan være nyttige for oss, spesielt innenfor kriseledelse og krisehåndtering, uttaler Michelsen i en pressemelding på HINNs nettside.

Heimevernet er en nasjonal beredskaps- og innsatsstyrke bestående av 40.000 soldater fordelt på 11 HV-distrikter. At Opplandske heimevernsdistrikt 05 og Heimevernsstaben holder til i Terningmoen leir, bare et steinkast fra HINNs studiested i Elverum på Terningen Arena, er en fordel for samarbeidet, står det i pressemeldingen.

På spørsmål om det kan bli aktuelt å utplassere studenter i praksis hos Heimevernet, svarer Svenkerud følgende:

— Det er for tidlig å si noe om ennå, men dette er noe vi vil diskutere. Uansett så er meningen at dette samarbeidet skal dreie seg om de faglige arenaene.

Powered by Labrador CMS