Ny varslingskanal

Har fått inn 20 varsler

16 av de totalt 20 varslene som har kommet inn via NTNUs nye varslingskanal «Si fra!» i høst, kommer trolig fra studenter.

— Varslingskanalen gir oss sjansen til å rette opp feil og heve kvaliteten der det er nødvendig, sier organisasjonsdirektør Ida Munkeby til UA.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En oversikt som HR- og HMS-avdelingen ved NTNU har laget for Universitetsavisa (UA), viser at 16 av 20 varsler som har kommet inn via den nye varslingskanalen i høst, trolig er levert av studenter.

Ettersom flere av varslene er anonyme, kan man ikke skrive i stein at tallet 16 er det korrekte, men slik NTNU selv har tolket tallene, ser det ut til at dette stemmer, skriver Universitetsavisa.

— Det er bra at det kommer flere varsler fra studenter, sier organisasjonsdirektør ved NTNU, Ida Munkeby, til UA.

Dette varsles det om

Seks av varslene handler om student som varsler på annen student, og da er det stort sett snakk om seksuell trakassering, mobbing eller annen trakassering.

Det foreligger ingen varsler fra studenter på at ansatte har begått seksuell trakassering, slik UA tolker opplysningene.

Varslingskanalen «Si fra!» ble lansert ved NTNU i vår, men først tatt i bruk dette semesteret. Organisasjonsdirektør Munkebys inntrykk er at kanalen fungerer godt, men poengterer at det er noe krevende at en stor del av varslene er anonyme, noe som gjør oppfølging og håndtering vanskeligere.

— Varslingskanalen gir oss sjansen til å rette opp feil og heve kvaliteten der det er nødvendig. Hvorvidt det finnes underrapportering, er vanskelig å si. Det er i hvert fall positivt at flere studenter sier fra om forhold de mener ikke er akseptable, sier Munkeby.

Powered by Labrador CMS