Fam Karine Heer Aas (t.v.) har ombestemt seg, og vil heller stille til gjenvalg som velferds- og likestillingsansvarlig i NSO heller enn å bli leder. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Fam Karine Heer Aas (t.v.) har ombestemt seg, og vil heller stille til gjenvalg som velferds- og likestillingsansvarlig i NSO heller enn å bli leder. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Trekker seg som lederkandidat

NSO-valg. Onsdag melder Fam Karine Heer Aas at hun trekker seg som lederkandidat til Norsk studentorganisasjon, og heller tar gjenvalg som velferds- og likestillingsansvarlig.

Publisert   Sist oppdatert

Fam Karine Heer Aas er i dag velferds- og likestillingsansvarlig i Norsk studentorganisasjon (NSO). Tidligere har hun blant annet sittet i arbeidsutvalget i Velferdstinget i Oslo og Akershus.

Fakta

NSO-kandidater 2019

Leder: Maya Sol Sørgaard

Leder: Truls-Einar Johnsen

Leder: Marte Øien

Leder: Susann Andora Biseth-Michelsen

Nestleder: Vilde Henningsgård

Nestleder: Fatema Al-Musawi

Nestleder: Felipe Fawcett Garcia

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig:Christina Eide

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: Arild Johannessen

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig:Julie Iversen

Velferds- og likestillingsansvarlig:Ragnhild Karlsen Dalslåen

Velferds- og likestillingsansvarlig: Fam Karine Heer Aas

Internasjonalt ansvarlig: Khrono erfarer at det i hvert fall er en kandidat til dette vervet.

Allerede i januar annonserte hun at hun stilte som leder av NSO på deres landsmøte 4.-7. april. Siden da har ytterligere fire andre kandidater også meldt seg på i kampen om ledervervet: Maya Sol Sørgaard, Truls Einar Johnsen, nåværende nestleder i NSO, Marte Øien og Susann Andora Biseth-Michelsen.

Jeg har reflektert en del over vervene og kommet fram til at jeg passer bedre som velferds- og likestillingsansvarlig enn som leder,
Fam Karine Heer Aas
Velferds- og likestillingsansvarlig, NSO

Stiller til gjenvalg for velferd og likestilling

Onsdag sier Aas til Khrono at hun trekker seg som lederkandidat og heller stiller til gjenvalg som velferds- og likestillingsansvarlig.

— Jeg stilte tidlig. Jeg hadde lyst til å bli leder, tenkte jeg ville fylle rollen godt og at det var det beste for meg. Den siste måneden har vi i arbeidsutvalget jobbet mye med å rekruttere andre til å stille til valg. I prosessen med å fylle ut kandidatskjemaet har jeg reflektert en del over vervene og kommet fram til at jeg passer bedre som velferds- og likestillingsansvarlig enn som leder, sier hun.

Vil følge sakene videre

— Jeg har jobbet med mange saker som jeg har lyst til å følge videre - og jeg vil gjerne også lande disse sakene. Derfor vil jeg gjerne fortsette som velferds- og likestillingsansvarlig. Jeg tenker for eksempel på samskipnadsloven, universitets- og høyskoleloven og generelt det å styrke studentenes rettigheter. Dette arbeidet ligger meg nært, og jeg er ikke klar for å slippe det helt enda. Man får ikke gjort nok på ett år, sier hun.