Enda en koronasmittet student ved UiB

Det er ikke identifisert at det er sammenheng mellom de to smittetilfellene, ifølge Universitetet i Bergen.

Bildet er fra fadderuken i forrige uke.
Bildet er fra fadderuken i forrige uke.
Publisert

En student ved Universitetet i Bergen (UiB) har testet positivt på Covid-19. Det skriver universitetet i en pressemelding onsdag kveld.

Studenten er satt i isolasjon og nærkontakter til studenten blir kontaktet og satt i karantene med umiddelbar virkning.

— Vi er i dialog med Bergen kommune og samarbeider med dem om smittesporing og oppfølging. Vedkommende studerer på Det samfunnsvitenskapelige fakultet, sier viserektor for utdanning ved UiB, Oddrun Samdal.

Ingen sammenheng

Dette er det andre kjente tilfellet der en av universitetets studenter får bekreftet smitte dette semesteret. Tirsdag 11. august ble en student ved samme fakultet også satt i karantene som følge av smitte. Det er ikke identifisert at det er sammenheng mellom de to smittetilfellene. De to studentene som er smittet har heller ikke vært i samme faddergruppe.

— Vi står midt i en pandemi som på ingen måte er over. Det er viktig at vi alle følger de gjeldene råd og retningslinjer om avstand og hygiene, sier Samdal.

Blir fulgt opp av UiB

Studenten som er smittet og studentene som har vært i nærkontakt med den smittede blir fulgt opp av universitetet med tanke på studieprogresjon og eventuelle andre behov de måte ha mens de er i karantene.

UiB har iverksatt en rekke tiltak for å forebygge smittespredning på campus. Det er blant annet ansatt smittevernveiledere som ser til at retningslinjene følges, og studenter og ansatte må gjennomgå og bestå e-læringskurs i smittevern før de kommer til campus.

Powered by Labrador CMS