Dommer Elisabeth Jordan Ramstad administrerer retten i tvistesaken mellom Nils Rune Langeland og staten. Foto: Tove Lie
Dommer Elisabeth Jordan Ramstad administrerer retten i tvistesaken mellom Nils Rune Langeland og staten. Foto: Tove Lie

Dommeren vurderer å oppfordre til forlik i Langeland-saken

Rettssak. Langeland fikk nei fra staten da han tilbød å droppe rettssak hvis han fikk si opp jobben selv, men tingrettsdommer Elisabeth Jordan Ramstad varsler at hun kan komme til å oppfordre partene om å jobbe videre for forlik.

Publisert Oppdatert

Som Khrono tidligere har omtalt, kom det et tilbud om forlik fra Nils Rune Langelands side i saken i et meklingsmøte 22. november, drøyt to uker før saken skulle opp for retten.

Langeland tilbød «egenoppsigelse fra tidspunktet for avskjed, og avkall på lønn i oppsigelsestid mot at staten trekker avskjed», men Kunnskapsdepartementets side takket nei til tilbudet. De tilbød seg på sin side kun å frafalle sakskostnadene hvis Langeland droppet saken.

Meklingsmøtet endte med uenighet, og saken går sin gang i tingretten denne uka. Men meklingen kommer til å bli et tema i løpet av saken, varslet tingrettsdommer Elisabeth Jordan Ramstad ved starten av andre dag i retten, tirsdag.

Vil høre mer

Dommeren sa at hun har blitt oppmerksom på at det har vært et meklingsmøte, at hun kommer til å be partene forklare henne mer om dette, og at hun kan komme til å oppfordre dem til å jobbe videre for forlik.

Nils Rune Langeland har tilbudt seg å si opp sin stilling ved UiS uten å kreve lønn i oppsigelsestiden. Foto: Ketil Blom Haugstulen.
Nils Rune Langeland har tilbudt seg å si opp sin stilling ved UiS uten å kreve lønn i oppsigelsestiden. Foto: Ketil Blom Haugstulen.

Til Khrono sier dommer Ramstad at diskusjonen om meklingen vil bli tatt åpent i rettssalen, når de finner tid mellom vitneforklaringer i tidsplanen.

Ifølge regjeringsadvokat Hilde Lund, som representerer staten i saken, er det ikke uvanlig at dommeren oppfordrer partene til å vurdere muligheten for forlik, også der det har vært forliksforhandlinger tidligere.

I så tilfelle må Lund da ta opp spørsmålet igjen med de hun representerer, i praksis Kunnskapsdepartementet.

— Staten har foretatt grundige vurderinger av Langelands tilbud, og har på bakgrunn av det avslått. Så vil spørsmålet bli om det er grunn til å revurdere det, sier Lund til Khrono.

Brygfjeld: Aldri opplevd

På Langelands side antyder advokat Kjell M. Brygfjeld at avslaget fra statens side kom overraskende.

— Jeg har aldri opplevd at en arbeidsgiver opptrer på denne måten, og takker nei til en så fornuftig måte å løse tvisten på, sier Brygfjeld til Khrono.

Han ønsker ikke å kommentere om Langeland fremdeles ønsker et forlik.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS