Dommer Elisabeth Jordan Ramstad administrerer retten i tvistesaken mellom Nils Rune Langeland og staten. Foto: Tove Lie

Dommeren vurderer å oppfordre til forlik i Langeland-saken

Rettssak. Langeland fikk nei fra staten da han tilbød å droppe rettssak hvis han fikk si opp jobben selv, men tingrettsdommer Elisabeth Jordan Ramstad varsler at hun kan komme til å oppfordre partene om å jobbe videre for forlik.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som Khrono tidligere har omtalt, kom det et tilbud om forlik fra Nils Rune Langelands side i saken i et meklingsmøte 22. november, drøyt to uker før saken skulle opp for retten.

Langeland tilbød «egenoppsigelse fra tidspunktet for avskjed, og avkall på lønn i oppsigelsestid mot at staten trekker avskjed», men Kunnskapsdepartementets side takket nei til tilbudet. De tilbød seg på sin side kun å frafalle sakskostnadene hvis Langeland droppet saken.

Meklingsmøtet endte med uenighet, og saken går sin gang i tingretten denne uka. Men meklingen kommer til å bli et tema i løpet av saken, varslet tingrettsdommer Elisabeth Jordan Ramstad ved starten av andre dag i retten, tirsdag.

Vil høre mer

Dommeren sa at hun har blitt oppmerksom på at det har vært et meklingsmøte, at hun kommer til å be partene forklare henne mer om dette, og at hun kan komme til å oppfordre dem til å jobbe videre for forlik.

Nils Rune Langeland har tilbudt seg å si opp sin stilling ved UiS uten å kreve lønn i oppsigelsestiden. Foto: Ketil Blom Haugstulen.

Til Khrono sier dommer Ramstad at diskusjonen om meklingen vil bli tatt åpent i rettssalen, når de finner tid mellom vitneforklaringer i tidsplanen.

Ifølge regjeringsadvokat Hilde Lund, som representerer staten i saken, er det ikke uvanlig at dommeren oppfordrer partene til å vurdere muligheten for forlik, også der det har vært forliksforhandlinger tidligere.

I så tilfelle må Lund da ta opp spørsmålet igjen med de hun representerer, i praksis Kunnskapsdepartementet.

— Staten har foretatt grundige vurderinger av Langelands tilbud, og har på bakgrunn av det avslått. Så vil spørsmålet bli om det er grunn til å revurdere det, sier Lund til Khrono.

Brygfjeld: Aldri opplevd

På Langelands side antyder advokat Kjell M. Brygfjeld at avslaget fra statens side kom overraskende.

— Jeg har aldri opplevd at en arbeidsgiver opptrer på denne måten, og takker nei til en så fornuftig måte å løse tvisten på, sier Brygfjeld til Khrono.

Han ønsker ikke å kommentere om Langeland fremdeles ønsker et forlik.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS