Topptidsskrift granskes etter påstander om fusk. Har mer enn 1000 norske artikler 4. november 2024 - 16:32
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur 31. oktober 2024 - 06:47
Gundersen: Langeland-saken er blitt mindre prinsipielt interessant Rettssak. Mens Facebook rant over av kommentarer og meldinger om Langeland-saken sommeren 2017, har det vært påtakelig mer stille under rettssaken. — Slik saken nå fremstår er den mer kompleks og mindre prinsipielt interessant, sier professor Kristian Gundersen.
Sveen oppfattet ikke Langelands henvendelse som en flørt Rettssak. — Meldingene var veldig krenkende, ikke minst de eksplisitte beskrivelsene av kjønnsorganet mitt, sa forfatter Heidi Helene Sveen i retten da hun vitnet i Langeland-saken.
— Langeland framstilles som et monster Rettssak. Nils Rune Langelands advokat mener det er åpenbart at Universitetet i Stavanger lot seg presse til å avskjedige professoren, og at de i ettertid forsøker å skape «en demon, et monster, en endimensjonal pappfigur som trakasserer kolleger og kvinner». I dag ble siste ord sagt i retten.
Langeland: «Jeg er overrasket og skuffet over kollegene mine» Rettssak. — Jeg har fått så mange slag i trynet i denne prosessen at jeg nok har blitt pessimistisk, sier Nils Rune Langeland på siste dag i retten. Han er også overrasket over flere utsagn fra tidligere kolleger ved Universitetet i Stavanger.
Tidligere ukjent: Langeland sendte grove meldinger til sin kvinnelige sjef Rettssak. Tidligere instituttleder Marie Smith-Solbakken har prøvd å fortrenge mest mulig av de «seksuelle og litt aggressive» meldingene Nils Rune Langeland sendte henne i flere perioder. Langeland husker dem ikke selv.
Staten sier nei til forlik i Langeland-saken Nei til forlik. Dommer Elisabeth Jordan Ramstad oppfordret til forlik i Langeland-saken. — Ikke aktuelt, sier Kunnskapsdepartementet. — Uforståelig arbeidsgiverholdning, sier Langelands advokat.
Flere UiS-kolleger med tøffe karakteristikker av Langeland Rettssak. «Umodne, vulgære og pubertale» utsagn, en utilstrekkelig kollega, var noen av karakteristikkene fra Langelands kolleger i retten onsdag. Det kan gå mot forlik i saken.
Dommeren vurderer å oppfordre til forlik i Langeland-saken Rettssak. Langeland fikk nei fra staten da han tilbød å droppe rettssak hvis han fikk si opp jobben selv, men tingrettsdommer Elisabeth Jordan Ramstad varsler at hun kan komme til å oppfordre partene om å jobbe videre for forlik.
Han tok dissens i avskjedigelsen av Langeland: «Alt handlet om alkohol» Rettssak. Da Nils Rune Langeland ble avskjediget, tok universitetets ansattrepresentant dissens. I retten forklarte Svein Tuastad hvorfor.
Langeland forklarte seg om «rimming», sjekking og sin hemmelige facebookprofil Rettssak. Rettens utspørring av Nils Rune Langeland tirsdag ble to skoletimer om pornografiske uttrykk, sjekketriks og Langelands forhold til kvinner, kolleger og sjefer. Samt hans alias «Knut Berg» på Facebook.
Stor uenighet om hva som skal vektlegges i Langeland-saken Rettssak. Staten mener saker helt tilbake til 2009 må vektlegges i avskjedssaken av tidligere professor Nils Rune Langeland. Langelands advokat er uenig.
Langeland i retten: «Du er ganske vergeløs når noen driver elektronisk krigføring mot deg» Rettssak. På første dag i retten tegnet Nils Rune Langeland opp et bilde av sosiale medier som en ideologisk slagmark der alt kan brukes for å utrette skade, og satte det i sammenheng med hvordan han har blitt behandlet. Også Khrono fikk hard medfart av den avskjedigede professoren.
Rettssak måndag: Ulikt syn på «yrkesforbod» for Langeland Rettssak. Avskjediga professor Nils Rune Langeland har i realiteten fått eit yrkesforbod som kan bli livsvarig, meiner jusprofessor Ørnulf Rasmussen. Moglegheit for framtidig jobb «veit vi lite om», hevdar regjeringsadvokaten.
Dette skjer i retten dag for dag Rettssak. Nils Rune Langeland skal forklare seg for retten mandag. Siden kommer forklaringer fra 20 vitner i løpet av uken. Her er Tingrettens tidsplan.
Staten og Langeland blei ikkje forlikte Rettssak. Staten sa nei til at Langeland sjølv kunne få seie opp stillinga si. Rettsmeklingsmøte mellom Langeland og staten i slutten av november førte ikkje fram.
Nybø slipper å vitne i Langeland-saken Rettssak. Oslo tingrett har i dag avgjort at forsknings- og høyere utdanningsministeren Iselin Nybø skal slippe å vitne i Langeland-saken.
Nybø ber om å få slippe å vitne i Langeland-saken Rettssak. Kunnskapsdepartementet ber retten sette foten ned for at forsknings- og høyere utdanningsministeren skal vitne i avskjedssaken til Nils Rune Langeland.
Departementet om Langeland-saken: «Uakseptabel oppførsel i en årrekke» Rettssak. Nedverdigende, trakasserende og uakseptabel oppførsel mot kolleger og studenter er nøkkelord i argumentene fra Kunnskapsdepartementets side før Langeland-saken går for retten. KD mener også at flere av Langelands ytringer er krenkende og dermed ikke vernet av ytringsfriheten.
Langeland saksøker staten Rettssak. Den avskjedigede professoren, Nils Rune Langeland, har stevnet staten for å ha gitt ham sparken uten grunn, melder NRK. Og han har søkt Forskerforbundet om å betale rettssaken.
Nyeste artikler
De nasjonale strateger — hvor ble de av?
Reagerer på upresis tallbruk om læreropptak
Topptidsskrift granskes etter påstander om fusk. Har mer enn 1000 norske artikler
Én av tre britiske studenter frykter universitetskonkurs
Norge trenger svenske forskningstilstander
Mest lest
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur
Ansettelsessaken i Bergen: En faglig tautrekking
Slik gjekk det då professoren spurte ChatGPT om litteraturtips
Svensk dom over norsk akademia: For mykje kvantitet, for lite kvalitet
Reagerte på NTNUs språkbruk i økonomisak. — Gjør meg kvalm