Ansatt
Dette er NTNUs nye prorektor
Dekan og professor i statsvitenskap, Marit Reitan (56), blir ny prorektor for utdanning.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Universitetsstyret ved NTNU har i dag ansatt Marit Reitan som ny prorektor for utdanning.
Det skjedde bak lukkede dører helt i starten av dagens styremøte.
Reitan går med det fra åremålsstillingen som dekan ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap, som hun har hatt siden 2017.
Hun vil i likhet med rektor, inneha stillingen som prorektor for utdanning i fem år, frem til 31. juli 2025.
— Dette er på mange måter drømmejobben. Jeg mener denne jobben er så viktig fordi høyere utdanning er en nøkkelfaktor i kunnskaps-Norge og i den omstillingen som Norge og verden må gjøre i en bærekraftig retning, sier Reitan til Khrono.
Hennes bidrag til dette, i rollen som prorektor for utdanning ved Norges største universitetet, sier hun er å arbeide videre med NTNUs utviklingsprosjekter, blant annet Fremtidens HumSam og teknologistudier.
— Der er bærekraft og kompetanse til å tenke samfunnsendring nøkkelfaktorer. Vegen går gjennom studentene og innholdet i studieprogrammene vi tilbyr, sier Reitan.
Seks søkte stillingen
NTNU har vært på leting etter ny prorektor siden august i 2019. Da rykket tidligere prorektor for utdanning, Anne Borg, opp i gradene og ble rektor, etter at Gunnar Bovim overraskende trakk seg fra stillingen.
I februar varslet konstituert prorektor for utdanning, Berit Kjeldstad, at hun ikke kom til å søke på jobben.
Seks personer endte opp med å søke stillingen — tre interne og tre eksterne, gikk det frem av søkerlisten som var klar i mars.
— En dyktig strateg
Styreleder Nils Kristian Nakstad sier det er en glede å kunne tilby Reitan jobben.
— Styret kjenner henne som en god leder med bred erfaring fra flere sider ved vår virksomhet. Hun vil både prege NTNUs utvikling på undervisningsområdet og samtidig forsterke et helhetlig og samlet lederlag, sier Nakstad i en pressemelding.
NTNU-rektor Anne Borg er også svært godt fornøyd med tilsettingen.
— Marit Reitan har betydelig undervisningserfaring fra alle nivåer på NTNU. Hun er professor i statsvitenskap, og denne kompetansen vil rektoratet som kollegium også nyte godt av. Reitan er en dyktig strateg og også en tydelig leder, sier Borg.
Reitan har ledet arbeidet med etableringen og utviklingen av Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap etter fusjonen, og arbeidet med fremtidas HUMSAM-studier (humaniora og samfunnsfag).
Tilknyttet NTNU siden 1998
Reitan er professor i statsvitenskap innenfor området offentlig politikk og administrasjon. Hun har sin cand. polit. og dr. polit. i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo i henholdsvis 1990 og 1998.
Fra 1998 har hun vært tilknyttet NTNU, først som førsteamanuensis frem til 2009, og deretter som professor.
Når hun den 1. august trer inn i prorektor-stillingen, blir Tine Arntzen Hestbek konstituert dekan ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap etter Reitan.
Reitan starter i jobben som prorektor like før en annerledes studiestart ved NTNU. Hun er opptatt av at NTNU skal klare å skape tilhørighet for studentene.
— For det første vil jeg følge opp arbeidet som allerede gjøres for å få til en best mulig studiestart. Den må innbære fysiske møter så langt det lar seg gjøre innenfor det rådende smittevernregimet. Vi må ha særlig fokus på førsteårsstudentene. Tilhørighet til studieprogrammet er den viktigste rammen for å gi studentene et godt læringsmiljø, sier Reitan.
Nyeste artikler
Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke
Tilbake til penn og papir?
Hva vil vi med barnevernspedagogutdanningen?
Risikofylt forskning, pandemier og biovåpen
Åpen forskning muliggjør forskningsnær utdanning
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Juss-nestor mener Kjerkols fuskesak må behandles på nytt
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024