folkets spørretime

Asheim og Melby svarte folket på Facebook torsdag kveld

Torsdag kveld svarte statsrådene Henrik Asheim og Guro Melby, begge i Kunnskapsdepartementet, på spørsmål om skole og høyere utdanning på Facebook.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) satt klar bak tastaturet da Kunnskapsdepartementet inviterte til folkets spørretime torsdag kveld.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kveld arrangerete Kunnskapsdepartementet (KD) spørretime på Facebook.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) og kunnskapsminister Guri Melby (V) svarte på det folk måtte lure på når det gjelder barnehager, skole og høyere utdanning under koronasituasjonen.

Her kan du se opptak av arrangementet:

Allerede fra onsdag kveld har det vært mulig å stille spørsmål til de to ministerne i kommentarfeltet på Facebook, og spekteret av spørsmål er bredt.

Mange spørsmål om studier i utlandet

Blant spørsmålene som er kommet inn, både via statsråd Henrik Asheims egen Facebook-side og via KDs Facebook-side, finner vi blant annet følgende:

— Datteren min avsluttet videregående i fjor og kom inn på alt hun søkte på, men valgte å ta et friår. Hvordan kan vi være sikre på at alle som søker seg inn på universiteter i år blir vurdert rettferdig når årets avgangselever bare har standpunktkarakterer, mens andre både har standpunkt- og eksamenskarakterer fra i fjor?

— Hvordan løses det med studier som er avhengige av praksis som en del av sitt studieløp?

— Hva er dine beste anbefalinger for å få en strukturert studietid når man har all undervisning digitalt? Har du også noen gode tips til eksamen?

— Er studiestøttten for lav? Ettersom mange må jobbe ved siden av studiene.

— Jeg er blant flere som skal avslutte en mastergrad dette året med et utenlandsopphold (Ungarn) til høsten. Jeg lurer derfor på om dette i det hele tatt er gjennomførbart, eller om man må finne en plan B for å gjennomføre utdanning?

— Mange studenter er avhengige av å ha jobb ved siden av studiene, det kan også norske studenter som studere i utlandet ha behov for. Har dere vurdert å åpne for at norske studenter i utlandet kan ha jobb ved siden av studiene uten at de mister medlemskapet i folketrygden?

...og hva med fadderuken?

Det er også kommet inn spørsmål om fadderuken og om semesterstart:

— Tror du fadderuken til høsten ryker?

— Hva skjer med privatisteksamen og eventuelt inntak til høyere utdanning hvis privatisteksamen blir avlyst?

— Hva skjer med oppstart på høyskoler og universitet til høsten? Er det fare for at alt blir nettstudium? Bør nye studenter søke etter leilighet eller hybel nå, eller avvente?

Her kan du se video fra Khronos nettmøte med Henrik Asheim 20. mars.

Powered by Labrador CMS