universitets- og høgskolerådet

Anne Husebekk tar over som UHR-leder etter Dag Rune Olsen

Til sommeren tar Olsen over jobben til Husebekk. Mandag skjer det motsatte, når Anne Husebekk tiltrer som ny leder for Universitets- og høgskolerådet.

Dag Rune Olsen er ferdig både som UiB-rektor og som leder for Universitets- og høgskolerådet.
Dag Rune Olsen er ferdig både som UiB-rektor og som leder for Universitets- og høgskolerådet.
Publisert

Ettersom Dag Rune Olsen fra og med klokken 12 i dag ikke lenger er rektor ved Universitetet i Bergen (UiB), blir han også nødt til å fratre som leder for Universitets- og høgskolerådet.

Fakta

Dette er Universitets- og høgskolerådet

  • Universitets- og høgskolerådet (UHR) er en medlems- og interesseorganisasjon for akkrediterte institusjoner universitets- og høgksoleloven.
  • UHR skal fremme universiteter og høyskolers interesser, bidra til samordning og arbeidsdeling i sektoren, og skape gode møteplasser for universiteter og høyskoler, nasjonale myndigheter samt andre nasjonale og internasjonale aktører.
  • UHR mottar tilskudd og prosjektmidler fra Kunnskapsdepartementet og medlemsavgift fra institusjonene.
  • UHR har 33 medlemsinstitusjoner: 10 universiteter, 9 vitenskapelige høyskoler og 14 akkrediterte høyskoler

Kilde: UHR.no

Mandag ble det bestemt av UHR-styret at rektor ved UiT Norges arktiske universitet (UiT), Anne Husebekk, ta over som leder fra og med klokken 14.00 i ettermiddag. Husebekk rykker dermed opp ett hakk fra stillingen som nestleder.

— Opprykket er en naturlig konsekvens av at Dag Rune trer tilbake. Vi får kalle det et slags internt opprykk, sier Husebekk på telefon til Khrono.

Som tidligere kjent skal Olsen ta over som rektor ved UiT etter Husebekk i sommer, men i denne omgang er det altså sistnevnte som tar over jobben for førstnevnte.

— Det skal velges nytt UHR-styre før sommeren, så det blir bare noen måneder. Men det blir en periode med ganske mye aktivitet, der vi både for ny styringsmelding og der deler av den nye UHR-loven skal vedtas i løpet av vårsemesteret, seier Anne Husebekk.

Powered by Labrador CMS