NHH
Aksjonerte bort «date med en valgfri kb-babe»
NHH-studentene samler inn penger til utdanning i Malawi. Noe av det som ble auksjonert bort var en date med en «babe».
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Hvert år samler NHH-studentene, via bistandsaksjonen NHHAid, inn penger til utdanning i Malawi. Vanligvis pleier det å komme inn omlag en million kroner, skriver aksjonen om seg selv.
I år er aksjonen heldigital, med både turneringer og andre ting man kan delta på, og donere penger gjennom. En av tingene som var lagt ut for auksjon, var en «date med en valgfri kb-babe» til høystbydende. Dette skriver Bergens Tidende.
Forsker: Hårreisende
– Hvis de tenker at de er attraktive fordi de er kvinner, og at det er menn som skal by på dem, så synes jeg dette er veldig uheldig, sier Anne Grethe Solberg til BT.
Hun er forsker ved OsloMet og har ledet NHO-foreningen Abelias lederutviklingsprogram for kvinner.
– Jeg synes det er hårreisende at de har valgt et sånt konsept for å samle inn penger. De kunne spilt kanonball mot et bedriftslag, holdt seminar om kanonball eller noe liknende, sier Solberg.
Hun mener kanonballkvinnenes auksjon vitner om «gårsdagens måte å tenke kjønn på», og sier hun «håper de ikke har tenkt seg om».
Auksjonen var ment som et morsomt innsamlingsprosjekt blant venner og medstudenter, sier leder for NHHI Kanonball, Amanda Jennings, til BT.
– Jentene på laget syntes det var en kul idé. Dersom det var noen som ikke ville dette, hadde vi aldri gjennomført det, sier Jennings.
Studentleder: Har misforstått
– Denne situasjonen må man se i kontekst, som er at et idrettslag selv prøver å finne kreative måter å samle inn penger til Unicef. De har gjennomført en rekke konkurranser og «challenges» som skal bidra til at flere ønsker å bidra til formålet. Dette handler ikke om kjønnsroller og kjønnsmønster, sier Stine Stolpestad til BT.
Hun er leder for studentforeningen ved NHH.
Hun mener Solberg har misforstått, og at hun tillegger studentene meninger de ikke har. Hun sier også at det ikke bare var menn som la inn bud.
Fokus på kropp
Det er ikke første gang kropp er tema ved NHH. For noen år siden omtalte Khrono den omstridte pungshot-saken, som handlet om festkulturen i fadderuken. Senere har utdanningsinstitusjonene flere steder i landet innført kjøreregler for fadderukene.
Også ved NTNU har det vært diskusjon rundt fadderuker og opptak til linjeforeninger.