Khrono frikjent i sak om sex-leker

Khrono brøt ikke god presseskikk i notis om NHH-studentenes sex-leker.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentforeningen ved Handelshøyskolen (NHH) i Bergen klaget Khrono inn for brudd på åtte punkter i pressens Vær varsom-plakat. Avisen ble frikjent i Pressens faglige utvalg (PFU).

Studentforeningen skriver i sin klage til PFU at styret i foreningen reagerer kraftig på hvordan saken «Sexleker for NHH-studenter» er skrevet og mente at  Khrono hadde brutt pressens Vær varsom-plakat på flere sentrale bestemmelser. 

Les også: Pressens Vær varsom-plakat

Studentforeningen reagerer blant annet på ingressen «Suging og slikking på pub-til-pub-runde fikk studenter til å reagere». De mener blant annet at «suging og slikking» er direkte feil, fordi Khrono kun har plukket ord fra den opprinnelige artikkelen i K7 Bulletin som lød som følger: «Sugde sprit fra pung og slikket krem». Foreningen argumenterer blant annet med at «Suging er ikke det samme som å suge sprit fra pung, og slikking er ikke det samme som å slikke krem. Når man leser saken i Khrono høres det med andre ord ut som om studentene hadde sex på utestedene under pub-til-pub-rundene, som ikke var tilfellet». 

Les også: Hele klagen fra studentforeningen her

I møte 28.10.2014 bestemte PFU seg for å slutte seg til sekretariatets forslag om forenklet saksbehandling, i tråd med følgende innstilling:

«Pressens Faglige Utvalg forstår at foreningen opplever Khronos korte versjon av K7 Bulletins lengre artikkel om samme forhold som belastende. Men utvalget mener likevel at det ikke foreligger et presseetisk overtramp. Med grunnlag i K7Bulletin er det dokumentert at det foregikk suging og slikking, og det framkommer i artikkelen på hvilken måte dette skulle ha foregått. Lenkingen til den opprinnelige artikkelen forekommer to ganger, godt integrert i teksten. Det hadde naturligvis vært bra om studentforeningens synspunkter også hadde vært gjengitt, men sekretariatet konstaterer at det også bringes motforestillinger fra annet hold i artikkelen i Khrono». 

Les også: Sexleker for NHH-studenter

Utvalget konkluderer med at Khrono ikke har brutt god presseskikk.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS