Håper elitestipend åpner dører

Søkevillige studenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus håper Aker Scholarship kan bli en døråpner til fagmiljøer på eliteuniversitet, men også for penger i lomma.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aker Scholarship er i gang med en ny søkerrunde og var tirsdag ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) for å fortelle om elitestipendet.  

Studentene som var tilstede forteller til Khrono at de ønsker å søke fordi det er en unik mulighet som de ikke kan gå glipp av.

Drøm å realisere

—  Jeg kommer til å søke fordi det er en unik mulighet. Jeg har flere drømmer i framtiden jeg håper å kunne realisere, sier revisjon-studenten Mohammed Wahib (22) til Khrono og legger til:

— Det er fint at vi blir finansiert, men jeg tenker mest på det faglige. Det er jo toppskoler, sier Wahib.

Det er fint at vi blir finansiert, men jeg tenker mest på det faglige. Det er jo toppskoler.

Mohammed Wahib

Fristen for å søke er 1. oktober. 

Også Martin Wilhelmsen (bildet under) ved byggingeniør-utdanninga synes elitestipendet frister ekstra blant annet på grunn av oppfølginga underveis i studiet.

— Grunnen til at jeg ønsker å søke er fordi man får nok økonomisk støtte slik at man kan konsentrere seg om studiet, men spesielt fordi man får oppfølging underveis i studiet, sier Wilhelmsen. 

Vil ta doktorgrad

I fjor fikk elitestipendet over 100 søknader, og 21 studenter ble utvalgt som en del av det første kullet fra Aker Scholarship. 

Sigve Pettersen (bildet under) fullførte mastergraden sin i 2013, men ønsker å kunne ta en doktorgrad ved en utenlandsk universitet. Etter at 31-åringen var ferdig med mastergraden startet han en bedrift for å levere digitale løsninger til byggebransjen. Det har han ønsker om å fortsette med. 

— På Stanford University er de gode på digitalisering av byggebransjen. Det går bra med bedriften, men nå vil jeg ha mer tid til å jobbe med banebrytende forskning på det området på Stanford, sier Pettersen og sier at stipendet frister mest fordi man har mulighet til å definere prosjektet selv, uten å måtte søke på utlyste stipendiatstillinger. 

Les også: Fem studenter har fått elitestipend

800.000 kr hver

Aker Scholarship er navnet på elitestipendet som deles ut fra Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete Eidsvigs nyetablerte stiftelse.

Stipendene vil dekke alle kostnader ved å studere ved utvalgte prestisjeuniversiteter i utlandet for talentfulle norske studenter på master- og doktorgrads-nivå.

17 millioner kroner er gitt til 21 studenter. Det betyr omtrent 800.000 kroner hver. 

Ute etter flinke studenter

Er du redd for at du må betale tilbake dersom noe skulle skje underveis? Det trenger du ikke å tenke på, forsikrer Bjørn Blindheim (bilder under) i Aker Scholarship.

— Dersom noe skulle skje, blir ikke aktuelt å kreve penger tilbake. På alle nivåer kan det hende at man finner ut at det ikke for noe særlig, eller at det skjer ting i livet at man ikke mestrer situasjonen, så skal det ikke ha noen økonomiske implikasjoner, sier Blindheim til Khrono. 

Han forteller at de er ute etter flinke studenter med gode karakterer og som i tillegg er motiverte. 

— Vi er ute etter faglig dyktige studenter som har et ønske om å ta en master eller doktorgrad. Ellers er det ingen smale krav, sier Blindheim. 

HiOA-student til Penn

I fjor var Gaute Wiig Nordby fra Høgskolen i Oslo og Akershus blant 21 mottakerne av stipendet. Nordby skal ta en mastergrad i Integrated Product Design ved Penn (University of Pennsylvania).

Nordby får dekket hele oppholdet ved Pennsylvania University gjennom stipendet. 

— Det spennende med studiet jeg nå skal få ta, er at det er stor vekt på tverrfaglighet, der ingeniører, designere og økonomer sitter tett sammen, sa Nordby til Khrono etter at han fikk nyheten om at han mottok stipendet i fjor. 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS