eksamen
90 prosent av studentene fikk toppkarakter
Av 183 studenter var det 160 som fikk karakteren A. NTNU skal nå granske saken.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Da NTNU arrangerte hjemmeeksamen i emnet Industriell økonomisk styring denne våren, endte hele 160 av de 183 studentene opp med toppkarakteren A. Bare en student strøk. Dette skriver Universitetsavisa.
Dette betyr at nesten 90 prosent av studentene fikk beste karakter. 16 fikk B. Spørsmålet er hvordan dette kunne skje.
Universitetsavisa erfarer at mange av oppgavene studentene fikk, skal ha vært gjenbruk fra øvelser tidligere i semesteret. Det skal også ha vært mulig å kjøpe løsningsforslag på Internett.
Undersøker fakta
— Vi er kjent med resultatene for sensureringen i TIØ4105 og har satt i gang en prosess med å undersøke fakta i saken. Vi kan ikke si noe om årsaker eller konsekvenser før vi er ferdig med denne prosessen, sier studieleder ved Institutt for Industriell økonomi og teknologiledelse, Tim Torvatn, til UA.
Denne saken er ikke den første under pandemien der det har vært eksamensresultat utenom det vanlige ved NTNU. Universitetsavisa skrev i fjor at ingen strøk i et matematikkemne. De vel 1100 studentene fikk eksamen med flervalgsoppgaver.
Khrono har skrevet at under en eksamen i fjor vår, ble 60 av de omlag 700 studentene mistenkt for juks. 15 av dem ble straffet, i form av utestengelse og annulering av eksamen.
Unormalt mange juksesaker
Årets vårsemester er det tredje med i hovedsak hjemmeeksamen. Som Khrono har belyst i flere saker denne våren, har overgangen til hjemmeeksamen så langt vist at flere studenter har jukset: 1.mars 2021 var det langt flere studenter som var utestengt på grunn av juks enn det var på samme dato året før. Det var hele 54 prosent flere studenter som ble tatt for juks i 2020 enn det var i 2019.
I juni i fjor sa Ragnhild Skomedal, sekretær for klagenemnda ved Universitetet i Agder, at hun aldri hadde opplevd lignende. Da hadde UiA 37 saker som skulle til behandling.
Nyeste artikler
Joakim er én av ti svensker som får stipend til EU-prestisjeskole. Norge har kuttet sine stipender
Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke
Tilbake til penn og papir?
Hva vil vi med barnevernspedagogutdanningen?
Risikofylt forskning, pandemier og biovåpen
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Juss-nestor mener Kjerkols fuskesak må behandles på nytt
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024