bokstavkarakterer
60 NTNU-studenter er mistenkt for juks
700 studenter avla i vår eksamen i emnet. Nå mistenkes 60 for å ha jukset.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det var under eksamen i emnet TDT4100 Objektorientert programmering de 60 skal ha jukset.
Det skal ha skapt harme blant medstudenter, etter det Universitetsavisa (UA) erfarer.
— Vi var flere som advarte på forhånd mot at det kunne forekomme omfattende juksing under eksamenen. Likevel gjennomførte man eksamen med bokstavkarakter. Vi tok det opp med foreleser og fikk som svar at studentene skulle bruke sitt moralske kompass, sier en anonym student til avisen.
Studenten mener NTNU har sviktet sine ærlige studenter, og sier til avisen at NTNU enten burde ha annulert eller endret vurderingsform til bestått/ikke-bestått.
— Det kjennes blodig urettferdig at uærlige medstudenter skal tjene på slik oppførsel, sier studenten til avisen, som forteller at hen selv hadde fått henvendelser om å bli med på juks.
Samarbeid på Skype
Mens de aller fleste eksamenene ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektronikk i vår ble vurdert som bestått/ikke-bestått, valgte førsteamanuensis Hallvard Trætteberg å kjøre eksamen i emnet TDT4100 med bokstavkarakterer.
Trætteberg ante raskt at det kunne være snakk om uregelmessigheter i avviklingen og varslet om det like etter eksamen var avlagt i juni.
«Vi ble varslet både på forhånd om at samarbeid var planlagt og etterpå om at det hadde foregått. Både at man jobbet sammen f.eks. på Skype og så hverandres kode, og at forslag til løsning ble delt på google docs el.l. Innleveringen vår var av en slik art at det er lett å se, men det er foreløpig et åpent spørsmål hvorvidt vi klarer å få gjennom evt. juksesaker», skrev han i kommentarfeltet til Universitetsavisa under et intervju med hans kollega Brynjulf Owren.
Nå opplyser Trætteberg til UA at det er snakk om 60 studenter som mistenkes for å ha jobbet i par.
Flere saker med mistanke om juks
På spørsmål fra UA om de har vært naive svarer prodekan for utdanning ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk, Roger Midstraum at man nok kan si det.
— Men det må også sies at vi i vår utførte et stort omleggingsarbeid, delvis til eksamensformer som vi hadde liten erfaring med.
Per dags dato er 14 saker oversendt til klagenemnda med mistanke om fusk. De resterende tilfellene er fremdeles til vurdering. Det innebærer at studieadministrasjonen ikke er ferdig med å vurdere om det er tilstrekkelig grunnlag for å mistenke fusk.
Nyeste artikler
Øyvind Eikrem har fått se mappen sin: NTNU og PST har hatt kontakt siden 2014
Vil framleis ha samarbeid med både Kina og Russland — med varsemd
Hennum vil velges til den ene stillingen hun ikke har hatt ved universitetet
Lanserer korte studier for å lokke nye lærerstudenter
Tid for forskning
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år