Forskningsrådet

Ytterligere 8 millioner til student­-gründere

24 millioner kroner ble investert i studentgründerprosjekter tidligere i vår. Nå får ytterligere åtte studentgründere ved norske universiteter og høyskoler 1 million kroner hver.

Totalt har 32 millioner kroner gå¨tt til forskjellige studententreprenørprosjekter i år. Her er en gruppe studenter i forbindelse med fjorårets studiestart.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Forskningsrådet i en pressemelding.

Tidligere i vår investerte Forskningsrådet 24 millioner kroner i prosjekter ledet av studentgründere. Nå økes summen med ytterligere åtte millioner kroner.

Nybø: — Vil hjelpe oss med å omstille Norge

— Norge trenger flere som bruker utdanning og forskning som springbrett til å satse på sine ideer for å skape nye, fremtidsrettede arbeidsplasser, uttaler næringsminister Iselin Nybø (V) i pressemeldingen.

— Innovasjon og ny teknologi kombinert med kunnskap i og fra utdanningsinstitusjonen vil hjelpe oss med å omstille Norge i det grønne skiftet, og gründerspirer blant studentene trenger vi flere av, fortsetter statsråden.

STUD-ENT-ordningen retter seg mot masterstudenter og ph.d.-kandidater fra universiteter og høyskoler som vil prøve seg på gründervirksomhet og videreutvikle forretningspotensialet i idéer de har fått gjennom studier og forskningsprosjekt.

Ordningen er et viktig virkemiddel for lærestedene ved at de utvikler en kultur for entreprenørskap og kommersialisering og skaper tettere samarbeid mellom studenter og fagmiljøer.

UiO: — Vi har gjort et stort løft

Ett av lærerstedene som har jobbet bevisst med å styrke entreprenørskapskulturen er Universitetet i Oslo (UiO). UiO sendte i år inn 14 søknader og nesten halvparten fikk støtte.

Tidligere år sendte UiO mellom en og åtte søknader.

— De siste årene har vi gjort et stort løft av studentinnovasjon på UiO, og da er det gledelig å se at vi markerer oss nasjonalt i ordninger som STUD-ENT, formidler UiO-rektor Svein Stølen i pressemeldingen fra Forskningsrådet.

— Studentene har selv vært et viktig element i arbeidet og vi har jobbet godt med studentorganisasjonen Insj, som er en avgjørende partner for å lykkes i dette arbeidet, fortsetter rektoren.

Powered by Labrador CMS