Varsler store endringer i studieporteføljen ved HiOA

PublisertSøndag, 14. april 2013 - 12:21-OppdatertOnsdag, 22. mai 2013 - 9:42
Studietilbud. – Vi kan ikke være best på alt, derfor må vi prioritere og velge hvor vi skal være gode, sier studiedirektør Marianne Bratland.

– Tallene fra Nav er et kjempefint utgangspunkt for oss, men vi kan ikke hvile på laurbærene, sier studiedirektør Marianne Brattland ved HiOA.

Nav-tallene viser at mange av yrkesveiene ved HiOA er blant den mest ettertraktede arbeidskraften.

– Vi må fortsatt være skjerpet i forhold til å skaffe ny kompetanse, kontinuerlig jobbe for å øke kvaliteten i våre utdanninger, være oppdaterte på trender, ha god kontakt med arbeidslivet, finne flinke fagfolk og sørge for at vi får de studentene som er motiverte og gode, sier Brattland.

Hun forteller at mange studier ved HiOA har oppstått nedenfra og opp.

– Forslag til etablering av nye studier har i stor grad kommet fra fagmiljøene. Porteføljen har i liten grad vært styrt ut fra en samlet vurdering av institusjonens profil, fremtidig konkurransekraft og økonomisk bæreevne. HiOA har i dag en betydelig bredde i studietilbudet. Jeg ser behov for en spissing av porteføljen for å bli tydeligere, og for å bedre kvaliteten i utdanningene. Vi kan ikke være best på alt, derfor må vi prioritere og velge hvor vi skal være gode, sier hun.

– Betyr det at en del studier i nær fremtid vil forsvinne fra HiOA? Kan du i så fall si noe om hvilke områder dette vil gjelde?

– Dette kan jeg dessverre ikke si noe om nå. Arbeidet har nettopp startet, svarer Brattland.

Ved å melde deg på vil du jevnlig få nyhetsbrev fra Khrono på epost.

Tips oss gjerne om aktuelle saker på tips@khrono.no.

Vennlig hilsen Tove Lie,
ansvarlig redaktør, Khrono

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Fra seksjonene

Siste

Debatt

Karriere

Campus

Samfunn

Mest lest

Debatt

Meninger · Studiestart. Du har en viktig stemme og den må du bruke. Bruk den under stortingsvalget i høst og bruk den ved din institusjon og ved ditt lokale studentdemokrati, oppfordrer student på Høgskolen i Oslo og Akershus, Martine Gjerde.  
Meninger · Kjolestunt. Om kjolestuntet til studentleder Gjermund Kvernmo Langset bidrar til noe mer avhenger av om Norsk studentorganisasjon tør å snakke om de faktiske utfordringene til mange såkalte «ikke-binære», skriver Karoline Skarstein i dette innlegget. 
Meninger · Studiestart. Politiutdanningen skal forberede studentene på oppgaver som vi i dag ikke kjenner helt til, skriver rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen. 

Karriere

Campus

Samfunn