Vurderer om studenter er skikket: — En myte at vi vil utestenge flest mulig 1. november 2024 - 16:46
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur 31. oktober 2024 - 06:47
Roller, ansvar og myndighet i rekruttering For å sikre rekrutteringen av de best mulig kvalifiserte søkerne er det avgjørende at innstillende myndighet foretar en helhetlig vurdering. Derfor er det ikke overraskende at rangeringen kan avvike fra sakkyndig komites rangering.
Språkdirektøren refsar direktoratets karriererettleiar: — Klønete Åse Wetås fekk hakeslepp då ho såg søknaden som HK-dirs søknadsgenerator skreiv for henne. Den trekkjer mellom anna fram språkdirektørens «lidenskap for samfunnsutvikling» og forsikrar at ho vil bli «en verdifull tilføyelse til deres team».
HK-dir vil institusjonalisere et karrierehull Det er uforståelig at HK-dir ønsker å gjøre det umulig for universiteter og høgskoler å ansette godt kvalifisert og viktig arbeidskraft. Hvis noen oppnår fast ansettelse i UH-sektoren umiddelbart etter disputas, er det fordi universiteter og høgskoler trenger dem.
Litt tyngre å få jobb med master. Realister sliter Det er blitt litt vanskeligere for nyutdannede med master å få jobb. Innen helsefag er det få problemer, mens realister opplever høyere ledighet enn andre.
Gi studentene et klatrestativ for karriereveiledning Vi må hjelpe studentene til å se at de kan gå opp, bort og til siden i karriereutviklingen — ikke alltid bare den ene veien oppover i karrierestigen.
Utdanningsforbundet: — Legg forslaget til forskriftsendring i skuffen noen måneder Jeg er bekymret for at den nye forskriften for kompetanse og karrierebygging vil bidra til at de faglig ansatte splittes, og at det lages kunstige A- og B-lag.
«Ledelse» bør ikke erstatte forskning som merittering i akademia I den kontinuerlige streben etter å forbedre akademisk prestasjon, er det en økende tendens til å inkludere flere kriterier for opprykk. Det kan føre til at verdien av akademiske titler blir utvannet.
Meritter undervisningen, styrk karriereløpene Utdanning er helt avgjørende for UH-sektoren sitt bidrag til samfunn og yrkesliv. Vi må se målet for merittert underviser i forhold til andre kunnskapsområder og styrke de eksisterende karriereveiene til professor og dosent.
Karriere-veileder med blinde flekker NOR-CAM to år etter: I UHRs «Veileder for vurdering i akademiske karriereløp», finnes ikke ordet «student». Hvorfor er arbeidet som kreves for å få studenter til å trives, lære og utvikles så usynlig i karriereutvikling?
Jobbet som au pair i Norge, i dag har hun doktorgrad Marilex Rea Llave vokste opp under fattige kår på Filippinene, og kom til Norge som au pair. Hardt arbeid og tilfeldigheter gjorde at hun tok en doktorgrad ved Universitetet i Agder.
Kom fra Indonesia til Norge som enke og alenemor. Nå er hun professor Da Jaziar Radianti kom til kalde Norge i 2005, ville hun bare dra hjem igjen. Men at barna likte snøen og var lykkelige, ga henne styrke.
11 har levert søknad om å bli rektor på kunsthøgskolen Det har meldt seg 11 søkere til stillingen som rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo. En har allerede trukket seg og to har fått holde sine navn hemmelige.
Unge forskere står i en knalltøff konkurranse om forskningsmidler og faste stillinger Å begrense postdoktorordningen til én periode, behøver ikke gå ut over unge forskeres karrieremuligheter. Snarere tvert imot.
Regjeringen vil avskaffe professor II-stillingene Regjeringen foreslår å fjerne adgangen til å ha stilling som professor II og førsteamanuensis II ved universiteter og høgskoler. Forslaget møter motbør.
Etter 15 år som skuespiller setter Ole Christian (39) seg på skolebenken igjen De neste seks årene skal 39 år gamle Ole Christian Gullvåg utdanne seg til psykolog.
Professorer jobber gjerne gratis for universitetene Landet rundt jobber hundrevis professorer som «måtte gå av» da de var 70 i ulønnet arbeid. — Et privilegium å få trappe ned gradvis, sier Steinar Stjernø (76).
Professor ble konkurranse-direktør: «Hva skal man si? At det gode liv er slutt?» — Det er litt som å gå fra et akademisk anarki til et velsmurt maskineri, sier Tina Søreide om overgangen fra NHH-professor til konkurransedirektør.
Nytt styre i SiN Stipendiatorganisasjonene i Norge har fått nytt styre. — Jeg er bekymret for karrieremulighetene, sier nyvalgt styreleder Nicolas Gibney.
Førsteamanuenser får forske mer enn førstelektorer Nye regler gir førstelektorer mindre forskningstid enn førsteamanuenser ved Universitetet i Agder. — Et signal om at vi ønsker doktorgrad, sier rektor.
Kvinner diskrimineres fortsatt gjennom hele karrieren Når det gjelder både kjønn og mangfold, er vi alle nødt til å ta inn over oss at vi diskriminerer uten å ha et bevisst forhold til det.
Massiv motstand mot å fjerne dosent- og forskerløp «Naivt», mener Nord universitet. «Kan skape usikkerhet», skriver Universitetet i Stavanger i høringssvar. Sterk uenighet om én felles toppstilling i akademia.
Forskriftsarbeid er parkert i påvente av en ny strategi Ny strategi, ny forskrift og egen høring i sektoren selv. Rekruttering og karriereveier ved universiteter og høgskoler vurderes fra mange kanter denne høsten.
Opprydding i stillingsstrukturen Vi må ta godt vare på alle som er førstelektorer i dag, skriver Anne Husebekk som har møtt kritikk for endringer hun foreslår for karriereløp i akademia.
Foreslår å fjerne dosent- og forskerløp, får skarp kritikk Et utvalg ledet av Anne Husebekk foreslår å erstatte dagens ulike karriereløp i akademia med ett felles løp der toppstillingen er professor. Forslaget møtes med kritikk.
— Ordet karrierekvinne er som et skjellsord å regne Høgskolelektor Ingrid Bårdsdatter Bakke har satt søkelys på hva man assosierer karrierebegrepet med.
En ny modell for postdoktorstillingen Tidspunktet for å utforme en ny og bedre postdoktorordning er nå, skriver Guro Lind og Ingrid Lossius Falkum.
UiB og EU med 160 mill til fremtidens marine ledere Karriereutvikling for unge marine forskere står på agendaen når UiB har sikret seg fem års finansiering fra EU. — Bidraget gir oss mulighet til å skaffe oss de beste talentene som kan bli våre nye ledere, sier marin dekan ved UiB.
Universitetet i Bergen skal vedta karriereplan for yngre forskere Styremøte. Alle postdoktorer skal ha en karriere- og utviklingsplan, og ansatte i forskerstillinger bør få mellomfinansiering. Det heter det i forslaget til karriereplan for yngre forskere ved Universitetet i Bergen.
Over halvparten får jobb før endt utdanning på NTNU Kandidatundersøking. Fleire kandidatar frå NTNU har sikra seg jobb før dei er ferdige med utdanninga, samanlikna med andre store universitet i Noreg. Det viser ei fersk kandidatundersøking frå Kantar.
Konkurransen om talenter i akademia Karriere. Arbeidslivets sug etter kompetent og innovativ arbeidskraft av begge kjønn lar seg neppe dekke uten en mer balansert rekruttering av ansatte til universiteter og høgskoler, skriver en rekke forskere.
Nei, kvinner og menn har ikke nødvendigvis lik mulighet til akademisk karriere Likestilling. Professor Knut Liestøl og rektor Curt Rice synes ikke det er klart at kvinner og menn har lik mulighet for akademisk karriere. De er kritiske til Nifus rapport om saken.
Nifu: Kvinner og menn har lik mulighet for akademisk karriere Karriere. Sannsynligheten for å gjøre karrierehopp i akademia er like stor for kvinner som for menn, går det fram av en ny analyse som legges fram i Arendal.
OsloMet-studenter får raskt relevant jobb, men synes de er for dårlig forberedt Kandidatundersøkelse. 9 av 10 som går ut fra OsloMet jobber med det de er utdannet til et til to år etter endt utdanning, men de er bare middels fornøyde med hvordan utdanningen har forberedt dem på arbeidsoppgavene de har.
Haga: Praksisprofessoren er død, men behovet lever Praktor. Usemja om ulike karrierevegar i akademia dreier seg om ulike grunnleggande kunnskaps- og vitskapssyn, meiner Sigurd Haga ved OsloMet.
Kritiserer Nybø for å trenere arbeid med karrierestiger Karriereveier. Nina Sandberg (Ap) etterlyser oppfølging av Underdalsrapporten om karriereveier i akademia, men statsråd Iselin Nybø (V) viser til sprikende uttalelser om rapporten og sier hun trenger mer tid.
Akademisk karriere: En mors kvaler Arbeidsmiljø. Hvorfor kjenner jeg uro når datteren min drømmer om en framtidig jobb i akademia, spør professor Hilde Gunn Slottemo.
Akademia må satse på undervisningskarrierer Kvalitet. Kan akademia gjøre mer for å styrke undervisningskvalitet og sikre studentenes læringsutbytte, spør medlemmer av Akademiet for yngre forskere.
Forslag til nye karriereveier i akademia bør innføres snarest Karrierestiger. Underdalsutvalgets forslag til nye karrieveier i akademia gir lys i tunnelen for yngre forskere, skriver Magnus Aronsen og Guro Lind.
Attraktive karriereveier i og ut av universiteter og høgskoler Karriere. Underdalutvalget kunne satt spørsmålstegn ved om det ikke burde vært færre stipendiatstillinger i UH-sektoren og desto flere i helseforetak, næringsliv, offentlig sektor og instituttsektor, skriver Nicoline Frølich og Sveinung Skule i NIFU.
Det er viktig å bevare dosentløpet Karriere. Det er på tide å ta en diskusjon om hva som skal telle i tildeling av arbeidsoppgaver; kompetanse eller stillingstittel, skriver Vibeke Bjarnø som reagerer på at Berit Rokne vil fjerne dosentløpet.
Utenlandske forskere flytter fra tellekantene Forskerne David og Leslie Rutkowski flyttet til Norge for to år siden med planer om å bygge forskerkarrierene sine her. Tellekanter, rangering og høye levekostnader får dem til å flytte hjem igjen.
Vil lokke flere unge til å velge forskerkarriere Fem nye forskerlinjer opprettes ved universitetene for å prøve å motivere flere studenter til å gå videre og ta en doktorgrad.
De som vil ha opprykk må vise bedre undervisning Vil du bli professor? I framtiden må du mest sannsynlig dokumentere økt kvalitet på undervisningen din for å få opprykket du ønsker deg.
Fratatt doktorgraden — Dette er en spesiell sak, sier jurist Anette Birkeland. Forskeren selv, Milena Penkowa, mener det er begått urett mot henne av Københavns Universitet.
14 vil bli dekaner ved Universitetet i Tromsø 14 personer har søkt på seks dekanstillinger ved UiT Norges arktiske universitet. Flere av de nåværende dekanene står ikke på søkerlistene. Jusdekan Trude Haugli er en av dem.
Vil premiere de unge forskertalentene Forskningsrådet vil oppmuntre unge til å velge forskerkarrieren og har opprettet tre priser for fremragende forskere under 38 år.
Færre vil bli forskere Andelen masterstudenter som kan tenke seg en forskerkarriere har gått betydelig ned, viser nye tall fra Forskerforbundet. De ble presentert under Arendalsuka i dag.
Fire studenter danset seg inn i Nasjonalballetten Fire av årets avgangsstudenter ved bachelor i klassisk ballett ved Kunsthøgskolen i Oslo har kommet seg gjennom et trangt nåløye og er tatt opp i ungdomskompaniet til Nasjonalballetten.
Phd-er velger bort en karriere i akademia En doktorgrad er ikke lenger nødvendigvis en inngangsbillett til karriere i akademia. Ranveig Flatabø driver med nanoteknologi og er blant dem som ser muligheter utenfor campus.
Gode nyheter om unge forskeres karriereveier Attraktive og forutsigbare karriereveier for unge forskere er et viktig tiltak for å øke kvaliteten i norsk forskning, mener Akademiet for yngre forskere.
Åtte vil bli prorektor på Høgskulen på Vestlandet Seks kvinner og to menn har søkt på dei tre prorektorstillingane ved HVL.
Mødre er mindre likestilt enn kvinner som ikke har fått barn Kvinner og menn i yrker med høy konkurranse er likestilte - helt til de får barn, sier forsker ved Arbeidsforskningsinstituttet AFI, Selma Therese Lyng.
Slik søker du på sommerjobben Hvis du ikke har fått sommerjobb ennå må du kjappe deg. Sjekk tipsene fra karriereveilederen på Universitetet i Oslo om hvordan du gjør det.
Nærum leste høyt fra egne barndomstekster Knut Nærum og Erlend Loe var to av dem som underholdt studenter ved å ha høytlesning av tekster de skrev som barn. Nærum med egen kakeoppskrift og Loe med egen avis.
Khrono søker nyhetsreporter Khrono søker nyhetsjournalist som også er god på video. Redaksjonen lokker med raskt tempo, høye journalistiske ambisjoner, jobbing med ekte nyheter - og mye latter.
Høy ledighet blant ferske ingeniører 16 prosent av Teknas nyutdannede medlemmer opplyser at de er arbeidsløse, en vekst på 12 prosentpoeng sammenlignet med situasjonen for fem år siden.
Verst på midlertidighet i vest Med 25 prosent midlertidige vitenskapelig ansatte er Universitetet i Bergen verst i hele sektoren.
De færreste stipendiater ender opp med fast jobb i akademia Nåløyet for å ende opp i en forskerkarriere i akademia er trangt, og denne utfordringen underkommuniseres i utdanningen.
Kvinner fraråder forskning Det er en klar tendens til at unge kvinnelige forskere ikke vil anbefale andre en forskerkarriere, viser ny undersøkelse.
Unge forskertalenter i skvis Samfunnet er avhengig av nyrekruttering av dyktige forskere for å kunne løse nasjonale og globale utfordringer i kunnskapssamfunnet. Men unge forskere har en krevende og humpete vei inn i kunnskapsorganisasjonene, skriver Svein Stølen og Gro Bjørnerud Mo, rektor- og prorektorkandidater ved UiO.
Lyst for sykepleiere, mørkere for ingeniører Syke- og vernepleiere går et lyst arbeidsmarked i møte de neste årene, mens behovet for ingeniører vil gå ned fram mot 2035, går det fram av ny rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB).
Flest talentfulle studenter i Bergen i år Hver høst velger Talentjakten ut dyktige og engasjerte studenter. Her er de 16 utvalgte som kom gjennom nåløyet. Universitetet i Bergen er sterkt representert.
8 av 10 vil ha opprykk, men få ser muligheter Lektorer på lærerutdanningene ønsker å bli førstelektor eller førsteamanuensis, men mange opplever at de ikke får mulighetene, viser en undersøkelse fra Forskerforbundet.
Hard kritikk av rangeringsbruk Omstridte rangeringer for universiteter brukes til å bestemme hvor man kan få tilleggsstipend for å studere. Bruken av rangeringene på denne måten høster nå sterk kritikk.
Leverer ikke nok tannteknikere Høgskolen i Oslo og Akershus greier hverken å utdanne nok barnehagelærere eller tannteknikere. Det får høgskolen påpakning fra Kunnskapsdepartementet for.
Få studenter ønsker seg en jobb på sykehjem Sykehjem og hjemmesykepleien taper i konkurransen om de nyutdannede sykepleierne. Nå vil Norsk Sykepleierforbundet at kommunene setter inn tiltak for å gjøre jobbene mer attraktive.
Rice skuffet over at det ikke ble kvinnelig forskningsdirektør Medisineren John-Arne Røttingen er ansatt som ny direktør i Forskningsrådet. Leder i Komité for kjønnsbalanse og mangfold i forskning, Curt Rice, er skuffet over at det ikke ble en kvinne denne gangen heller.
Lanserer barnehagelektor Norske lærerutdannere foreslår en ny stilling i norske barnehager: Barnehagelektoren.
Krumsvik søker på UiO Medieprofessor Arne Krumsvik er en av sju søkere til lederjobben ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Tre interne søkere og Paal Aam fra journalistutdanninga i Volda, står også på lista.
Setter ledelse for mangfold på agendaen Det er ingen fordel, snarere en ulempe, å være utlending i det norske akademia.
Stenseth har blitt medlem av Det amerikanske vitskapsakademiet Dei to første artiklane professor Nils Chr. Stenseth fekk publisert tok nokon andre æra for. I dag er han Noregs mest internasjonalt siterte forskar innanfor naturvitskapane og nyslått medlem i Det amerikanske vitskapsakademiet.
Ap-Aasen er ansatt i ny direktørjobb Stortingsrepresentant Marianne Aasen begynner som leder for Simula-skolen når hun går ut av Stortinget neste år.
Rekordmange lærere får ja til videreutdanning Torbjørn Røe Isaksen har innvilget rekordmange søknader om videreutdanning for lærere. 5617 skal i gang til høsten.
Ottersen søker direktørjobben Rektor ved Universitetet i Oslo (UiO), Ole Petter Ottersen, har søkt direktørstillingen i Forskningsrådet. Foreløpig er det ellers bare mange spekulasjoner om hvem andre som kan ha søkt samme jobb.
Frykter at oljenedtur skremmer bort studenter og nye søkere Uansett hva som skjer med oljebransjen framover, har administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ett råd til norske studenter: Fullfør utdanningene deres.
Skal skape innovasjon på tvers av studiestad Studenter meiner tverrfagleg samarbeid styrker innovasjon og trur på det nye tiltaket Oslo studentinnovasjon.
NHO sier velg teknologi eller realfag — Det er stor etterspørsel i våre bedrifter etter kandidater med kompetanse innen teknologi og naturvitenskap, sier Næringslivets hovedorganisasjon (NHO).
Fikk 1666 underskrifter mot ny lærermaster Norske lærerutdannere og pedagoger er ikke fornøyd med regjeringens forslag til den nye lærermasteren. I dag fikk statssekretær Bjørn Haugstad overrakt 1666 underskrifter og noen formaninger.
Sjekk sjefen på Facebook Som arbeidssøker må du regne med at du blir sjekket på nettet før et jobbintervju. Du bør gjøre det samme med din potensielle neste sjef, skriver førsteamanuensis Roger Kjærgård ved Høgskolen i Sørøst-Norge.
Klart flertall for ansatt rektor Ikke uventet sier et klart flertall på Stortinget at de ønsker ansatt rektor som normalmodellen på universiteter og høgskoler.
60 studenter i sykepleie kom med massiv kritikk Studentene på sykepleie ved Høgskolen i Oslo og Akershus forteller om store svakheter i egen utdanning. Onsdag bekreftet 60 frammøtte på et allmøte mye av den samme kritikken.
Ulike dommer for midlertidig ansatte Kan oppsagte med tittelen forsker ha fortrinnsrett til stillinger som førsteamanuensis eller professor? To nylige dommer fra lagmannsretten konkluderer ulikt.
Vil ha de midlertidige ut av rettssalene – Vi kan ikke ha det slik at det er domstolene og fagforeningene som styrer universitetene, sier senterleder Nils Chr. Stenseth. Han er skeptisk til at midlertidige ansatte går rettens vei for å få fast jobb.
Lederthriller på NMBU Valg av ledelsesmodell på NMBU blir en thriller. Torsdagens drøfting i styremøtet viser at det er uklart hva flertallet kommer til å lande på. Fire styremedlemmer har ennå ikke bestemt seg.
Uenighet om dosenter bør lede et fakultet Noen har blitt både opprørte og søvnløse etter at styret ved Høgskolen i Sørøst-Norge vedtok strengere kompetansekrav for å få en dekanstilling.
NTNU har hjulpet Kahoot og 99 andre ut i verden NTNU Discovery har vært fødselshjelper til 100 ulike prosjekter basert på forskningsresultater fra universitetet. Verdenssuksessen Kahoot er en av dem.
Kan godkjenne noen fag selv De fire høgskolene som har doktorgradsprogram på sine lærerutdanninger skal få godkjenne noen av lærermasterne sine selv, men ikke alle.
Fagskolestudenter vil ha like rettigheter Studentene i fagskolen er ettertraktet arbeidskraft, men har færre rettigheter enn studenter i annen høyere utdanning, skriver studentleder Silje Kjørholt.
Bedrifter melder stort behov for flere fagfolk Bedriftene melder til NHO at de trenger ingeniører og fagarbeidere viser årets kompteansebarometer.
5000 bedrifter gir råd om kompetanse 5000 bedrifter har svart på hvilken kompetanse de trenger. Presentasjonen kan du se onsdag 17. februar direkte fra klokken 9.00.
Hammervoll blir ny viserektor i Harstad Styret for UiT - Norges arktiske universitet tilbyr Trond Hammervoll stillingen som viserektor med base på campus Harstad. Eks-Harstadrektor Bodil Olsvik søkte, men fikk ikke jobben.
Slik tar du vare på de gode hoder Alle ansatte, fra stipendiat til professor, både faste og midlertidige, bør ha en karriereplan.
Realister har høyest ledighet En fersk rapport viser at langt færre sivilingeniører enn realister er arbeidsløse etter endt utdanning.
Avgjer Gulsvik-anke i ekstraordinært møte Universitetsleiinga overlet til styret å ta avgjerda om saka mot lungeforskaren Amund Gulsvik skal ankast.
Øker antall ansatte på midlertidig kontrakt Flere av universitetene i Norge øker sin bruk av midlertidige stillinger. Forskerforbundet er bekymret og ønsker gjennomgang av situasjonen flere steder.
Får 388 nye rekrutterings-stillinger Stortinget har bevilget penger til 388 nye rekrutteringsstillinger i 2016. Hoveddelen av stillingene er prioritert til realfag, teknologiske og maritime fag og helse- og omsorgsfag.
Vil ha mer engelsk inn i norsk akademia Rektor på Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice, ønsker mer engelsk inn i norsk forskning og høyere utdanning og skaper debatt som nyoppnevnt vara til styret i Språkrådet.
Tar rektor Olsen fire nye år? Dag Rune Olsen har måttet gjøre smertende kutt i fakultetenes budsjetter. Han har lange arbeidsdager, mindre tid til familien, og han drar sjeldnere på hytta enn før. Er Olsen klar for fire nye år?
Hallén vil ha mer åpenhet om samarbeid med næringslivet Administrerende direktør i Norges forskningsråd, Arvid Hallén, mener institusjonene må kommunisere sine samarbeid med næringslivet bedre. Universitetene i Oslo og Bergen topper lista over gaveforsterkning.
Universitetene uten oversikt over gaveprofessoratene sine Universitetene har ingen sentral og offentlig tilgjengelig oversikt over sine gaveprofessorater. NTNU har flest slike stillinger i antall, men prosentvis er Høgskolen Buskerud/Vestfold suverent på topp.
— Misbruk av offentlege middel å anke Gulsvik-saka Jussprofessor Tore Lunde er svært overraska over at Helse Bergen og Universitetet i Bergen overhovudet gikk til sak mot den svært anerkjente lungeforskaren Amund Gulsvik.
Vil videreutvikle satsing mot Brasil En norsk delegasjon for høyere utdanning og forskning var samlet i Brasil i forrige uke, med kronprins Haakon i spissen. Dekan Egil Trømborg fra Høgskolen i Oslo og Akershus var også med.
Matsen fra NTNU ble nestsjef i Norges Bank Professor Egil Matsen (46) er i statsråd i dag utnevnt til visesentralbanksjef for en periode på seks år.
Ni av ti får relevant jobb Over 90 prosent får relevant jobb og hele 63 prosent av studentene på Høgskolen i Oslo og Akershus får jobb før de er ferdig utdanna. Men lærere og sykepleiere mener de er dårlig forberedt for yrket.
Norsk høgskule med i dansk minister-suppe Misjonshøgskulen i Stavanger blir skulda for å vere ein «diplom-agent» for dansk «piratutdanning» i ein krangel om den danske utdanningsministerens CV-fjusk.
Lettere å få godkjent utenlandsk utdanning Nå skal det bli lettere å få godkjent kvalifikasjoner i høyere utdanning på tvers av landegrenser.
Gjør fremragende satsing permanent Ordningen med Sentre for fremragende utdanning (SFU) blir permanent. Det lover statssekretær Bjørn Haugstad.
Vanskeligere å få opprykk til professor Fra 15. september blir det vanskeligere å få opprykk innen høyere utdanning og forskning.
Bør få jobbe til de er 75 Leder for Akademikerne, Knut Aarbakke, mener det er meningsløst at de vitenskapelig ansatte ved universitetene må slutte i jobben når de er 70 år.
Forlik er tap av renommé Forliket er både eit økonomisk tap og eit renommé-tap for universitetet, meiner tidlegare styreleiar i Norsk Ordbok.
Forlik mellom UiO og tilsette i Norsk Ordbok Universitetet i Oslo har inngått forlik med fem tilsette i Norsk Ordbok som varsla søksmål mot universitetet for usakleg oppseiing.
Fit for fight på jobbmarkedet I løpet av ett døgn ble han lam fra brystet og ned. Uten forvarsel, 18 år gammel. Nå har han tatt to bachelorutdanninger på HiOA og er klar for jobb. I konkurranse med 15.000 andre funksjonshemmede.
Altfor mange unge faller utenfor Mer enn 35 millioner unge voksne i OECD-landene er verken under utdanning eller søker arbeid, viser en fersk rapport.
Kunststudent fikk fulltidsjobb Anette Røren Gulbrandsen er snart ferdig med en bachelor i kunst og design. Hun er den eneste i sitt kull som har fått fulltidsjobb før endt utdanning.
Sagt opp etter 22 år — Eg er både skuffa og harm, seier Gudmund Harildstad, som har fått fyken etter 22 år som tilsett på Universitetet i Oslo (UiO).
Vant «Oscar» for Prosjekt Opera For en uke siden var førstelektor Niels Peter Underland på Institutt for estetiske fag, HiOA, med på å motta det som blir kalt operaens «Oscar» for et skoleprosjekt.
Vil tilsette ukjend direktør i Bergen Vedkomande som er innstilt som direktør for forskingsadministrativ avdeling ved Universitetet i Bergen, står ikkje på søkjarlista.
Vil gjøre professor-regler vanskeligere Regjeringens forslag om å fjerne rett til opprykk til høyere stilling etter ekstern kompetansevurdering, vil gjøre det vanskeligere å bli professor og forslaget får støtte fra universitetene.
Mørland vil ikke ha relevanspoliti 90 prosent av de spurte i akademia svarer at et tettere samarbeid med næringslivet er nødvendig. Direktør Terje Mørland vil ikke ha en kopi av det danske «relevanspolitiet».
Sykepleieren som ble komiker Da Lars Berrum skulle søke samordna opptak, visste han ikke at man måtte rangere ønskene sine. Dermed havnet han på sykepleierutdanningen.
I finale med brillefint konsept Isaac Hegna Mannings ønske om å lage noe billig som ikke er drit har ført ham til finalen i prestisjetung fransk brillekonkurranse.
NTNU knuser andre skoler i popularitet Ingeniører fra NTNU er mest attraktive, mens NHOs medlemsbedrifter ønsker seg fagarbeidere. Kompetansebarometeret for 2015 foreligger.
Kontakter, nettverk og flaks betyr alt I kveld kan du se henne på «Alt er lov» på TV 2. Tidligere HiOA-student Ingvild Haugstad trives best når hun kan være sin egen sjef.
Populær dating med folk fra bransjen Aldri før har det vært så stor deltakelse på bransjedagen for Facility management.
Undrer seg over at få jenter søker seg til teknologi Hun leder et institutt der bare en av åtte studenter er kvinner og der kvinneandelen er synkende.
20 prosent vekst i studenter som fagorganiserer seg Antallet studenter som fagorganiserer seg stiger. Akademikerne har flest studenter og Sykepleierforbundet har størst dekning i sin målgruppe.
2015 er siste sjanse til å bli allmennlærar — Det blir nydeleg å endeleg kunne seie at eg er utdanna lærar, smiler Jeanette Thorkildsen. Ho gjekk ut frå høgskolen i 2011, og kan no endeleg ta dei siste eksamenane ho manglar.
På jobb for hovedstaden Noen måneder etter endt utdanning jobber Katarina Young (23) med å få Oslo-barn trygt på skolen og sørge for at regnvannet har et sted å gjøre av seg.
HiOA-forsker til topps i tøff konkurranse Førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Karl Joachim Breunig, har fått internasjonal anerkjennelse og 10.000 euro i pris for forskningen sin.
Nådde til topps i talentjakt Journaliststudenten Kristine Masdal Aadne har kommet gjennom nåløyet i et talentprogram for studenter.
Flerkulturelle kan få mentor i kommunen Høgskolen i Oslo og Akershus samarbeider med Byrådet i Oslo om et eget mentorprogram for flerkulturelle masterstudenter. — Dette kan være noe for meg, sier Cynthia Ah-Pew.
Ønsker velkommen til skammekroken i biblioteket To dramastudenter fra Høgskolen i Oslo og Akershus setter opp eget teaterstykke på Chateau Neuf. Premieren holdes torsdag, og du inviteres inn i skammekroken.
Studenter ønsker å gi faddere veiledning Med en fadderhåndbok vil studenter sørge for at det blir mindre park-fyll i fadderukene.
Nyeste artikler
Ingen andre har skrive avhandling om dette emnet
Nekter å sende ankesaker videre til det nasjonale granskningsutvalget
Ujevn film om Gunnar Sønstebys krigsinnsats
Vurderer om studenter er skikket: — En myte at vi vil utestenge flest mulig
Kjærlighetsrevolusjon og frie forskere i akademia? Ja, takk!
Mest lest
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur
Ansettelsessaken i Bergen: En faglig tautrekking
Slik gjekk det då professoren spurte ChatGPT om litteraturtips
Reagerte på NTNUs språkbruk i økonomisak. — Gjør meg kvalm
Svensk dom over norsk akademia: For mykje kvantitet, for lite kvalitet