Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Kan vi utdanne oss til tillit? — Hvordan skal vi utdanne nye kandidater til velferdstjenestene som trer ut av rekkene, stiller seg litt på sida og stiller noen kritiske spørsmål, slik at vi kan unngå maktovertredelser, spør Anna-Sabina Soggiu.
Hvis svaret alltid er mere penger, er det mulig vi stiller feil spørsmål? For lav dekning av kvalifiserte tolker i offentlige organer skyldes ikke nødvendigvis mangel på tolker.
Rammebetingelsene i velferdstjenestene må utfordres Vi må utdanne helse- og sosialarbeidere som tør å si fra og bidra til endring. Ikke bare for befolkningen de skal møte i velferdstjenestene, men også for å styrke tjenestene selv.
Langt fleire som studerer får sosialhjelp Frå 2019 til 2020 auka antal studentar med barn som fekk sosialhjelp med 32 prosent. — Ikkje naudsynt at dette berre er eit onde, seier forskar, medan SV vil ha auka studiestøtte.
Sjuk student vil klaga til sivilombodet Etter eit halvt år har Thomas Hellevang fått innvilga arbeidsavklaringspengar. Men saka til den sjukmelde studenten rullar framleis i Nav-systemet.
Studenten fell mellom alle stolar. No skal saka drøftast med statsråden Ruth Grung (Ap) tek den sjukmelde studenten Thomas Hellevang si sak opp i eit skriftleg spørsmål til arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen. — Eg forventar at han svarar så tydeleg som han kan, seier Grung.
Lånekassen sender han til Nav. Nav sender han til Lånekassen Dersom studentar berre skal forhalde seg til Lånekassen må dagpengar, sjukepengar og ordningar andre har krav på i NAV, også finnast i Lånekassen, meiner Norsk studentorganisasjon.
Vil ta saka til sjukemeld student opp med statsråd Resultatet er stikk i strid med det me ønskjer i praksis, seier stortingsrepresentant Ove Trellevik (H) om Thomas Hellevang si sak.
Han valde å verta student. Då mista han all inntekt Thomas Hellevang ville gjera noko fornuftig medan han var sjukmeld frå kokke-jobben. Men då han byrja å studera juss, mista han retten til sjukepengar. No har han flytta heim til mora for å spara pengar.
Den nye NTL Ung-leiaren er forbanna. Og han er ikkje redd for å seia det Som barn var Martin Kvalvik ein roleg og beskjeden gut. Men då han byrja på vidaregåande, var det noko som endra seg. No skal han kjempa for faste stillingar i akademia, som nyvald leiar i NTL Ung.
Fekk lønnskompensasjon frå staten til 21 av 55 tilsette Møreforsking fekk kompensasjon for lønn til nær ein tredel av stillingane etter permitteringar under koronakrisa. Også Sintef og Norce fekk hjelp.
Permitterte forskere er dårlig samfunnsøkonomi Permitteringer er lite egnet som virkemiddel ved forskningsinstituttene. Nå bør grunnbevilgningene økes for å holde viktig forskningsaktivitet i gang.
La oss snakke litt tall Nå kan folk som får dagpenger få lov til å studere, men studenter kan ikke få dagpenger om de blir permitterte fra deltisdsjobben. Skal jeg nå si fra meg min studieplass for å ha rett til dagpenger, og så søke meg tilbake på studiet? spør Aleksandra Hoel.
Konstruerte problemer om pensjon, mener professorer Professorer synes det å kalle samordning av pensjon en «felle», og at å si at folk «taper» penger, er konstruert og misvisende.
Slik kan du jobbe etter pensjonsalder uten å miste tjenestepensjon Er du statsansatt og vil jobbe etter pensjonsalder? Bytt til privat sektor.
Pensjon for offentlig ansatte – vi blir grundig lurt! Embetsverket og politikerne har faktisk tenkt ut et system som i realiteten straffer dem som velger å stå lenge i jobb, skriver Geir Martinussen, og spør om når han kan forvente at dette blir endret.
Mulig pensjonssmell for over 8000 ansatte på universiteter og høgskoler Penjonssmell. Akademikere er overrepresentert blant de som ønsker å stå lenger i jobb enn pensjonsalder, og dermed også overrepresentert blant offentlig ansatte som går på en pensjonssmell, mener fagforeninger.
Professor Jose Julio Gonzalez jobbet til han var 75. Det skulle han ikke ha gjort. Pensjonssmell. 75 år gammel fikk han Kongens fortjenestmedalje og vant internasjonal forskningspris. Takken er at han mister hele tjenestepensjonen sin.
Nav-skandalen og kunnskapsproblemet Trygdeskandalen. Når ansvaret for den praktiske gjennomføringen av EØS-reglene er skjøvet nedover i en forvaltning som ikke har god nok kompetanse, er det ikke rart at det oppstår feil.
Velbegrunnet oppfordring til opprør: Om hvorfor Linn Stalsbergs bok bør leses av sosialarbeidere Sakprosa: Foreningen for Sosialpolitisk Arbeid anbefaler Linn Stalsbergs siste bok. Først og fremst fordi den bretter ut hele vifta av nyliberalismens praksisformer og effekter og ser dem i sammenheng, skriver tre styremedlemmer.
Røttingen: Misforståelser om mangel på juss-satsing Forskning. Forskningsrådet tilbakeviser beskrivelsen av at det var bevilget penger over statsbudsjettet i 2018 til juss-forskning, og at denne satsingen siden ble bortprioritert av Forskningsrådet.
Forelesning ble avlyst da døve studenter ble ekskludert Tegnspråk. En tegnspråktolk bestilt til en forelesning for to døve studenter måtte avlyses i siste liten. — Det viser hvor prekær situasjonen er, sier døv student.
Nybø vil vite om de rekordmange med doktorgrad lykkes på arbeidsmarkedet Doktorgrad. Statsråd Iselin Nybø vil finne mer ut av hvordan det går med de som tar doktorgrad. Staten har bevilget penger til 1000 rekrutteringsstillinger de siste fem årene.
Les den like aktuelle, 20 år gamle kronikken om dagpenger og Nav Dagpenger. At en statlig myndighet kan nekte noen å utdanne seg selv på egen fritid, kan umulig være tillatt, skrev professor emeritus i sammenlignende politikk, Stein Kuhnle i en kronikk i 1999. Les den her.
Ba om dagpengeløsning for stipendiater alt for 20 år siden. Saken er fortsatt uløst.— Hårreisende, sier professor Kuhnle. Nav-krav. — Det kan ikke gå 20 år til før vi får dette på plass, sier Guro Lind i Forskerforbundet.
Nav diskriminerer doktorgrads-kandidater og samfunnet taper Krav. Nav insinuerte at de visste bedre enn meg, veilederne og instituttet hvor mye jobb som gjensto på avhandlingen min, skriver doktorgradskandidat Lena Gross.
Doktorgrads-kandidater som ikke blir ferdig i tide nektes dagpenger Doktorgrad. Nav krever at arbeidsledige doktorgradsstudenter ikke jobber videre med ufullstendig avhandling.
Samarbeid for et mer inkluderende arbeidsliv Stadig flere i yrkesaktiv alder faller ut av arbeidslivet eller har problemer med å komme inn på arbeidsmarkedet. For å snu denne negative utviklingen trenger vi mer forskningsbasert kompetanse og utdanning – og det haster, skriver Nina Waaler og Yngvar Åsholt.
Fikk pris for bok om evaluering av NAV Årets beste evaluering er gjort av Tone Alm Andreassen fra Høgskolen i Oslo og Akershus og Jacob Aars fra Universitet i Bergen. De har evaluert NAV.
Varsler store endringer i studieporteføljen ved HiOA – Vi kan ikke være best på alt, derfor må vi prioritere og velge hvor vi skal være gode, sier studiedirektør Marianne Bratland.
Nyeste artikler
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Sør-Koreas tidligere førstedame anklaget for plagiat
Rektorer svarer på lederkritikken. — Kjenner meg ikke igjen
Kunnskapssektoren trenger én ting i 2025
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Øyvind Vågnes (1972—2025)