HINN har Lansert podkast

Vil legge seg på et høyt faglig nivå i «Trening»

Programleder Eirik Grindaker tror det finnes et stort potensial når det gjelder å få ut informasjon om forskningsaktiviteter gjennom podkastformatet.

Programleder og høgskolelektor Eirik Grindaker (til høyre) i studio sammen med førsteamanuensis Håvard Nygaard (til venstre) og professor Stian Ellefsen, som aller er viktige bidragsytere i Høgskolen i Innlandets nye treningspodkast.
Programleder og høgskolelektor Eirik Grindaker (til høyre) i studio sammen med førsteamanuensis Håvard Nygaard (til venstre) og professor Stian Ellefsen, som aller er viktige bidragsytere i Høgskolen i Innlandets nye treningspodkast.
Publisert

— Det er ingen tvil at det finnes store muligheter til å treffe et bredt publikum gjennom det å lage podkast, sier Eirik Grindaker.

I november i fjor begynte Grindaker, som er høgskolelektor og leder for Seksjon for helse og treningsfysiologi ved Høgskolen i Innlandet på Lillehammer, å diskutere mulighetene for å lage en podkast sammen med kollegene sine ved seksjonen.

— Det begynte med en diskusjon rundt at det ikke alltid er like enkelt for oss å kommunisere ut kunnskap rundt aktivitetene ved seksjonen vår. Etter hvert har vi funnet ut at podkast er et enkelt og godt format å bruke når man skal få ut informasjon, forteller en engasjert Grindaker til Khrono.

Ulike treningstema

Grindaker er programleder og produksjonsleder for Høgskolen i Innlandets nye podkast «Trening», som har som hovedformål å ta opp ulike tema om hvordan trening påvirker kroppen.

Her får lytterne et innblikk i blant annet hvorfor noen får stor effekt av trening og andre ikke, musklers betydning for helsen og ikke minst hvordan man kan motivere seg selv til å trene.

— I første omgang ville vi lage noe som kunne være et godt læringsverktøy og en ressurs for studentene våre. Så har vi etter hvert sett at dette har en interesse også utenfor dette, sier Grindaker.

I slutten av mars ble de fem første episodene av podkasten sluppet på Spotify , Apple Podcasts og andre lignende plattformer. Grindaker forteller at han ikke har nøyaktige tall på hvor mange som har hørt episodene, men at inntrykket er at det er svært mange som er positive til satsingen.

— Et stort potensial

Koronasituasjonen har gjort videre innspillingsarbeid utfordrende, men Grindaker håper å få i gang igjen innspillingene etter hvert som tiltakene blir mindre. Programlederen forteller også at det foreligger planer om å lage to ulike podkaster fremover.

Vi vil legge oss på et relativt høyt faglig nivå. Noen vil nok kanskje oppleve det som litt «heavy», men jeg tror samtidig at kanskje dette kan være en måte å skille seg litt ut på.

Eirik Grindaker, høgskolelektor og programleder

— I tillegg til å fortsette å lage episoder i formatet vi har nå, vil vi lage ytterligere med forskningsbaserte episoder, som man kanskje kan høre via for eksempel forskning.no. Dette er noe vi vil jobbe med å organisere i tiden som kommer, forteller Grindaker.

— Det ligger et stort potensial her. Vi vil legge oss på et relativt høyt faglig nivå. Noen vil nok kanskje oppleve det som litt «heavy», men jeg tror samtidig at kanskje dette kan være en måte å skille seg litt ut på. Det er et behov det ute for at man tør å gå i dybden når det gjelder temaer som trening og helse. Og så er det jo veldig mange som er interessert i dette, avslutter programlederen.

Powered by Labrador CMS