Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Elleville lyttertall for Sintef Hver uke tar programleder Aksel Faanes Persson med seg en forsker i studio for å lære lyttere om et nytt tema. Selv er han overrasket over hvor mange som hører på.
Forlater akademia: — Hvetebrødsdagene begynte å gå forbi I ny podkast fra Forskerrådet snakker Bjarte Aarmo Lund ut om hvorfor han forlater akademia for en jobb i næringslivet.
— Som forsker mener jeg vi kan være aktivister Rollen som forsker og aktivist er tema i denne ukens podkast av Forskerrådet når de spør seg om forskere kan ha meninger.
— Livet mitt er ikke avhengig av et prosjekt i instituttsektoren Livet som forsker i instituttsektoren og forskjellen fra universitetene er ukens tema i podkasten Forskerrådet.
Sendte 55 søknader. Fikk 30 avslag Helene Knævelsrud og to andre forskere snakker om avslag og skygge-CV i ny episode av podkasten Forskerrådet.
— Det er et flerspråklig akademia, men det er ulike behov i ulike deler av sektoren Forsker Hilde Reinertsen og professor Natalia Kucirkova diskuterer bruken av norsk og engelsk i akademia i ny podkast fra Akademiet for yngre forskere.
Er Spotify ein trussel mot vitskapen? Ja, meiner 270 forskarar. Og Neil Young — Podcastane har gått under radaren, meiner medieforskar.
En mangfoldig norgeshistorie Målet med serien Samenes historie er å gi lytterne ny kunnskap og en bedre forståelse av samenes historie, som er en svært viktig del av norgeshistorien.
«Et Samisk perspektiv», finnes det? Bør NRK tas på alvor når de annonserer sin podkastserie om samenes historie med at «denne serien ser på Norgeshistorien fra et samisk perspektiv»?
Hans Chr. Pedersen om samisk perspektivmangfold — Mitt henseende i debatten om NRKs podkastserie har vært å reise spørsmål ved om det er riktig å flagge en historieprogramserie som sett fra et samisk perspektiv når historien i stor grad fortelles fra det tradisjonelle norske perspektivet, tidvis ispedd foreldet kunnskap.
Et samisk perspektiv på historien krever perspektivmangfold Maktovergrep og rasisme er ikke hele historien om samenes fortid og det er viktig å få fram mange sider av samisk historie – noe som krever perspektivmangfold.
«Samenes historie» - perspektiver, representasjon og fokus Vi tror det kunne vært interessant for de forskerne som er ansvarlige for podkastserien «Samenes Historie» å spørre seg hva de kunne gjort annerledes.
Et samisk perspektiv gjennom et norsk prisme — Det mest konstruktive og redelige NRK kan gjøre i henhold til sin egen fremstilling av et samisk perspektiv på Norgeshistorien, er å love en ny podkastserie der samenes plass i norsk historie belyses fra et samisk perspektiv.
Mangfold og deltagelse i podkasten om samenes historie — En redaksjon må gjøre sine valg, men det er trist at den forståelige uroen som har oppstått, kaster en skygge over et godt og nødvendig formidlingsprosjekt.
— Ordningene ligger ikke til rette for at forskere skal få barn Den siste episoden av Forskerrådet takler spørsmålet: «bør forskere få barn»?
— På det verste blir midlertidige ansatte nesten sett på som «forskerkveg» Du kan høre professor Tore Wig og førsteamanuensis Ingrid Lossius Falkum samtale om kulturproblemer og verstingeksempler rundt midlertidighet i akademia, i ukens podkast Forskerrådet her.
—Vi skyter oss litt i foten ved å tenke på mye av jobben som en hobby Anders Kvellestad mener flere forskere aksepterer betingelser man ellers ikke ville akseptert når det kommer til jobb - fordi de trives for godt.
— Dagens doktorgrad er nesten blitt et svennebrev Kjemiprofessor Kenneth Ruud snakker om hvordan synet på forskeren har endret seg de siste 30 årene, i podkasten Forskerrådet fra Akademiet for yngre forsker. Du kan høre hele episoden her.
Høgestøl hjelper komiker med å bli diktator Unge mennesker er mer skeptiske til demokrati enn tidligere. Sofie og Sofie vil gjøre noe med det. Med humor.
Vil legge seg på et høyt faglig nivå i «Trening» Programleder Eirik Grindaker tror det finnes et stort potensial når det gjelder å få ut informasjon om forskningsaktiviteter gjennom podkastformatet.
Nyeste artikler
Landet som visste for lite
MF og VID konkurrerer om å bli det første private universitetet i Norge
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Sør-Koreas tidligere førstedame anklaget for plagiat
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring