Debatt ● hagtvedt vik, lund og larsen En mangfoldig norgeshistorie Målet med serien Samenes historie er å gi lytterne ny kunnskap og en bedre forståelse av samenes historie, som er en svært viktig del av norgeshistorien.
«Et Samisk perspektiv», finnes det? Bør NRK tas på alvor når de annonserer sin podkastserie om samenes historie med at «denne serien ser på Norgeshistorien fra et samisk perspektiv»?
Hans Chr. Pedersen om samisk perspektivmangfold — Mitt henseende i debatten om NRKs podkastserie har vært å reise spørsmål ved om det er riktig å flagge en historieprogramserie som sett fra et samisk perspektiv når historien i stor grad fortelles fra det tradisjonelle norske perspektivet, tidvis ispedd foreldet kunnskap.
Et samisk perspektiv på historien krever perspektivmangfold Maktovergrep og rasisme er ikke hele historien om samenes fortid og det er viktig å få fram mange sider av samisk historie – noe som krever perspektivmangfold.
«Samenes historie» - perspektiver, representasjon og fokus Vi tror det kunne vært interessant for de forskerne som er ansvarlige for podkastserien «Samenes Historie» å spørre seg hva de kunne gjort annerledes.
Et samisk perspektiv gjennom et norsk prisme — Det mest konstruktive og redelige NRK kan gjøre i henhold til sin egen fremstilling av et samisk perspektiv på Norgeshistorien, er å love en ny podkastserie der samenes plass i norsk historie belyses fra et samisk perspektiv.
Mangfold og deltagelse i podkasten om samenes historie — En redaksjon må gjøre sine valg, men det er trist at den forståelige uroen som har oppstått, kaster en skygge over et godt og nødvendig formidlingsprosjekt.
— Ordningene ligger ikke til rette for at forskere skal få barn Den siste episoden av Forskerrådet takler spørsmålet: «bør forskere få barn»?
— På det verste blir midlertidige ansatte nesten sett på som «forskerkveg» Du kan høre professor Tore Wig og førsteamanuensis Ingrid Lossius Falkum samtale om kulturproblemer og verstingeksempler rundt midlertidighet i akademia, i ukens podkast Forskerrådet her.
—Vi skyter oss litt i foten ved å tenke på mye av jobben som en hobby Anders Kvellestad mener flere forskere aksepterer betingelser man ellers ikke ville akseptert når det kommer til jobb - fordi de trives for godt.
— Dagens doktorgrad er nesten blitt et svennebrev Kjemiprofessor Kenneth Ruud snakker om hvordan synet på forskeren har endret seg de siste 30 årene, i podkasten Forskerrådet fra Akademiet for yngre forsker. Du kan høre hele episoden her.
Høgestøl hjelper komiker med å bli diktator Unge mennesker er mer skeptiske til demokrati enn tidligere. Sofie og Sofie vil gjøre noe med det. Med humor.
Vil legge seg på et høyt faglig nivå i «Trening» Programleder Eirik Grindaker tror det finnes et stort potensial når det gjelder å få ut informasjon om forskningsaktiviteter gjennom podkastformatet.
Nyeste artikler
Regjeringen vil ha mer praksis og en mer fleksibel lærerutdanning
UiT skrev under på Trump-avtale om mindre mangfold
Trump truer Harvard med kutt på nesten 100 milliarder
Fra ensretting til verdensklasse
Klart for andre runde i rektorvalget ved NMBU
Mest lest
116 studenter felt for KI-fusk i fjor. Særlig én ting avslørte dem
Norsk mangfoldsopprør sprer seg til hele Norden
Trump truer Harvard med kutt på nesten 100 milliarder
To uker før masteren skulle leveres, fikk hun tilbud om å ta doktorgrad
Frykter at de ikke har råd til å bruke milliardbygg