Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke 22. november 2024 - 15:45
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
UiT tar over lederansvar i europeisk allianse UiT Norges arktiske universitet tar over lederansvaret i øverste organ av EUGLOH for 2024.
Tillitsvalgte frykter kutt vil føre til trøbbel for helsetjenestene Regjeringen ba om tydelig prioritering av helsefagene. Men mens en venter på ny finansieringsmodell, kuttes det på flere universiteter og høgskoler. — Bakvendtland, mener Norges Sykepleierforbund.
Kjønn og helse på timeplanen! Sykdommer påvirker kvinner og menn ulikt. Dette er viktig for dagens medisinstudenter å lære om, skriver tre studenter i kjølvannet av en ny NOU som omhandler kjønn og helse.
Kvinnelige studenters helse: — Det er nedslående — Det er nedslående at det skal være slik i dagens Norge, sier SHoT-leder.
Derfor er høydeforskjellen mellom de med lav og høy utdanning mindre nå enn før Doktorgradsstipendiat Sondre Haakonson Arntsen forsker på hvordan kroppshøyde påvirker sosiale ulikheter i helse.
I 2021 registrerte samskipnaden ett gonorétilfelle. Året etter var det 40 Antall tilfeller gonoré øker kraftig i Norge. FHI ber unge teste seg og bruke kondom.
Bioingeniører- bærebjelke og mangelvare Økt antall studieplasser alene er ikke nok for å utdanne flere bioingeniører. Det er nødvendig å styrke finansieringen av utdanningen og sikre flere praksisplasser, skriver Heidi Andersen og Kaja Marienborg.
Sjekk hvor det er flest som er fornøyde og misfornøyde På Rauland er 93 prosent av studentene fornøyde med studentmiljøet. I Hammerfest er halvparten av studentene misfornøyde.
Samarbeider for bedre tilbud til pasienter med Parkinson Etter modell fra Nederland skal ParkinsonNet i Norge få profesjoner til å jobbe på tvers.
Skal forske på om høy utdanning gir bedre helse Har personer med kortere utdanning større risiko for å få kreft og hjerteinfarkt enn personer med lengre utdanning, selv om de har samme livsstil? Det ønsker Rebecca Hetland å få svar på.
UiO: IT-systemer for forskning og utdanning bør utvikles av universitetene selv — Vi gjør dette bedre og billigere enn store IT-selskaper som ikke kjenner brukerne, sier viserektor Per Morten Sandset.
Helseforskjeller knyttes til utdanning: — Ikke utdanningen i seg selv som betyr noe Professor Inger Njølstad er spent på om det økende antallet personer som tar høyere utdanning i Norge vil påvirke de sosiale forskjellene i helse og sykdom.
Professoren oppdaget hjertefeil hos seg selv Professor emeritus ved Universitetet i Agder, Rune Fensli, er en av gründerne bak et verktøy som kan oppdage rytmeforstyrrelser og hjerneslag.
Ny langtidsplan: Vi må diskutere om forskningen skal ha tydelige samfunnsoppdrag Norges første langtidsplan ble lagt frem av denne regjeringen i 2014. Det markerte på mange måter et taktskifte i forskningspolitikken.
Derfor er det en god nyhet at studenter og andre unge står langt bak i vaksinekøen Professor i medisinsk etikk, Berge Solberg, mener at nettopp det kan føre til vi kan gjenåpne samfunnet før vaksinen har nådd studentene.
Røttingen går fra Forskningsrådet John Arne Røttingen har sagt opp stillingen sin i Forskningsrådet og blir global helseambassadør i Utenriksdepartementet.
Mye forskning – lite business Departementene må i større grad ta ansvar for å skape innovasjonsorientert forskning. Norge ligger bak på helse og samferdsel, sier Sintef-sjef Alexandra Bech Gjørv.
Vil legge seg på et høyt faglig nivå i «Trening» Programleder Eirik Grindaker tror det finnes et stort potensial når det gjelder å få ut informasjon om forskningsaktiviteter gjennom podkastformatet.
Koronavirus: Universitetet i Agder avlyser stort arrangement Flere universiteter begynner å sette igang tiltak for å begrense koronasmitte. Samtidig utelukker ikke Helsedirektoratet at utdanningsinstitusjoner kan bli stengt.
114 tomme studieplasser for sykepleiere: — Vi føler at ingen vil ta ansvar Sykepleie. 14 av 37 sykepleiertilbud har tomme studieplasser, mens de store sentrale utdanningene har overoppfylt sine utdanninger. Norsk sykepleierforbund er bekymret for sykepleieryrket.
Treng eit breiare perspektiv på helseforskinga Effektivisering. Rektor ved Universitetet i Stavanger, Klaus Mohn, er redd for at vridinga i merksemd dei siste åra kan ha ført til at viktige problemstillingar for helsesektoren no smyg under radaren i tildeling av forskingsmidlar.
Fikk ikke bruke helse-algoritme. Nå vil forskerne at lovverket knyttet til helsedata skal endres Kunstig intelligens. Forskere på Universitetet i Agder har utviklet et datasystem som kan gjøre hverdagen for både helsearbeidere og pasienter enklere. Nå får de ikke lov til å realisere løsningen.
— Ja, studietiden er vanskelig Psykisk helse. Psykolog Peder Kjøs mener man skal være litt mer forsiktig med å sykeliggjøre studentene når de rapporterer at studietiden tidvis er vond og vanskelig.
Tannlege-klinikker på UiO fortsetter som før Ledelsen ville ikke at Universitetet i Oslo skulle tilby helsetjenester, og vedtok å flytte klinikkene ved Psykologisk institutt til spesialisthelsetjenesten. Det samme gjelder ikke de odontologiske klinikkene.
Vi må våge å snakke om seksuell helse Tabuene rundt seksuell helse er gradvis blitt redusert, men vi har likevel en lang vei å gå for å få på plass lavterskeltilbud til unge, skriver Linn Skyum og Julie Iversen.
Teknologistudenter løser globale helseutfordringer Studenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus seiret i en internasjonal helseteknologi-konkurranse organisert av FN. Her konkurrerte de om å utvikle den beste digitale løsningen for urbane helseutfordringer.
Avbyråkratisering på ville veier i helsesektoren Regjeringen kutter i bevilgningene til helseforskning i et forsøk på å kutte i byråkratiet. Det kan bli et dyrekjøpt forsøk på effektivisering, skriver fire forskere fra Folkehelseinstituttet.
Kvalitet og studenthelse henger tett sammen Skillet mellom «fagpolitikere» og «velferdspolitikere» i Norsk studentorganisasjon, er et kunstig skille. Dette mener kandidat til arbeidsutvalget i organisasjonen, William Sæbø.
Bordet dekket for handling Hans Christian Paulsen mener at studentbevegelsen allerede har definert begrepet studenthelse, og at det nå er politikernes tur til å få begrepet inn i folkehelsen.
Kumar ekspert for The Lancet Førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, Bernadette Kumar, har tidligere jobbet i krigsherjede land med livet som innsats. Nå er hun utnevnt til en prestisjetung kommisjon for migrasjon og helse.
Helseinnovatørskolen Skandinavisk universitetssamarbeid skal øke kunnskapen om innovasjon og entreprenørskap blant helseforskere. Universitetet i Oslo, NTNU og Karolinska Institutet er blant samarbeidspartnerne.
SiO - S for samskipnaden, og student da I Oslo og Akershus reageres det på at helsetilbudet til studentene kanskje må flyttes permanent fra tilholdet fra det som heter Blindern ved Universitet i Oslo.
Mer kusma blant studenter i Bergen I høst herjet en kusma-epidemi på norske universiteter og høgskoler. Nå har ytterligere 12 studenter i Bergen blitt smittet.
Stor forskjell på tilbudet for studenter som har tannverk Det er stort sprik på studenters tannlegetilbud landet rundt. I Oslo er det sprengt kapasitet, noe lærerstudent Sverre Søraas har fått erfare.
— Misbruk av offentlege middel å anke Gulsvik-saka Jussprofessor Tore Lunde er svært overraska over at Helse Bergen og Universitetet i Bergen overhovudet gikk til sak mot den svært anerkjente lungeforskaren Amund Gulsvik.
Ergoterapeut kritisk til studentenes møbler på skolen — Det kan se ut som høgskolen tenker mer på design enn funksjon når de kjøper inn møbler til studentene, sier høgskolelektor Vigdis Holmberg.
Fant masteroppgaven sin på Ungdata Ungdatakonferansen var fullbooket for andre år på rad. Ifjor fant Torunn Gammelsrud Finpå masteroppgaven sin på konferansen.
Kusma-epidemien sprer seg Tre tilfeller av kusma er oppdaget blant studenter i Oslo, et av dem ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Også Bergen er rammet. I Trondheim er over 70 studenter smittet.
UiB og Helse Bergen krever millioner tilbake fra forsker Professor Amund Gulsvik bygde opp lungeforskningsmiljøet i Bergen. Tirsdag møter han sine tidligere arbeidsgivere i retten. De krever ham for millioner av kroner de mener han ikke skulle hatt i lønn og forskningspenger.
Skolesamarbeid skal speile erfaringer om minoriteter Kunnskapsutveksling mellom ulike studieretninger og «Helseforum for kvinner» kan være med på å sikre framtidas helsenorge.
Oslo er verst Studentene i Oslo er minst fornøyd med studentbyen sin og sliter mer psykisk enn studenter i andre storbyer.
Jentene sliter mer enn gutta i studietiden Masterstudent Tuva Aune Wettland fikk hjelp hos psykologtjenesten da det tårnet seg opp som verst. — Terskelen for å be om hjelp er høy og risikoen for å bli avvist i døra var veldig skremmende, sier hun.
Hver sjette student føler seg ensom 16 prosent av norske studenter svarer i en omfattende ny undersøkelse at de er ensomme og èn av 10 mestrer ikke studiene. Professor forteller om studenter som får økte psykiske plager under studiene.
Mer og bedre seksualitet, takk! Denne uka arrangerer Nettverk for seksualitet og helse fagseminar om seksualitet for profesjonsfagene. Det er et generelt problem at seksualitet får en liten plass i de fleste profesjonsutdanninger, skriver Bjørn Smestad.
Røyking gir helseulikhet Den norske folkehelsen blir bedre, men de sosiale ulikhetene i helse forsterker seg. En av mange årsaker er røyking.
Barneombudet møtte fullt hus Barneombud Anne Lindboe og hennes medarbeidere valgte å henvende seg til HiOAs studenter da de lanserte rapporten «Helse på barns premisser», som tar for seg status for dagens helsetilbud til barn.
Rapport om barn og helse overlevert Torsdag 6. mars overleverte Barneombudet rapporten «Helse på barns premisser» til to statsråder på høgskolen. Opptak av overlevering og seminar kan du se på web-tv.
Stadig flere tester egne helseverdier Bruk av apper og annet utstyr for å teste egne helseverdier er økende blant folk flest. På høgskolen utelukker de ikke endringer for å tilpasse seg den nye helsehverdagen.
Støre la fram folkehelse på HiOA Fredag la helseminister Jonas Gahr Støre fram Folkehelsemeldinga i det nye helsefagbygget på HiOA.
Nyeste artikler
Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke
Tilbake til penn og papir?
Hva vil vi med barnevernspedagogutdanningen?
Risikofylt forskning, pandemier og biovåpen
Åpen forskning muliggjør forskningsnær utdanning
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Juss-nestor mener Kjerkols fuskesak må behandles på nytt
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024