25 personer skal delta for å rekruttere rektor til OsloMet
Utlyser rektorstilling. 25 personer ved OsloMet skal oppnevnes for å finne ny rektor til universitetet - eller eventuelt innstille på at nåværende rektor Curt Rice, skal få fortsette i fire år til - hvis han søker jobben.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
(Se lenger ned i saken for direkte strømming av styremøtet ved OsloMet som begynner kl 11.30 onsdag 13.juni).
Den første perioden med ansatt rektor ved det som tidligere var Høgskolen i Oslo og Akershus, nå OsloMet — storbyuniversitetet, er slutt om vel et år.
Sittende rektor Curt Rice har snart gjort unna tre år av åremålsperioden på fire år. Det første åremålet går ut 31.juli 2019.
Det er en relativt ny situasjon med ansatt rektor ved universitetet, så jeg synes det er naturlig med en bred og involverende prosess.
Trine Syvertsen
Ifølge sakspapirene til dagens møte er styret ved OsloMet invitert til å vedta en full utlysningsrunde på rektorstillingen ved universitetet, på lik linje med den som ble gjennomført for fire år siden.
Sittende rektor, Curt Rice, ønsker ikke å si noe om han søker fire nye år i rektorjobben før styret har behandlet saken.
— Jeg finner det ikke riktig å kommentere denne saken før styret har vedtatt en utlysningstekst og en tidsplan for prosessen men kommer gjerne tilbake til den i etterkant av det, skriver han i en melding til Khrono.
Styremøtet direkte her
Du kan følge styremøtet direkte fra klokken 11.30 onsdag 13. juni her: (Strømmes av Medieseksjonen ved OsloMet):
Stort flertall for ansatt rektor
Daværende Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) vedtok med overveldende flertall (10-1) å gå fra modell med valgt til ansatt rektor i desember 2014.
- Les også: Styret vedtok ansatt rektor på HiOA
Rekrutteringsprosessen den gang var omfattende og det legges ikke opp til at den skal være noe mindre omfattende denne gangen.
Innstillingsutvalg på 25 stk
Det skal nedsettes et eget rådgivende innstillingsutvalg hvor leder skal oppnevnes av og blant universitetsstyrets eksterne medlemmer. I tillegg skal 5 studentrepresentanter, oppnevnes av Studentparlamentet, 4 tjenestemannsrepresentanter, oppnevnes av tjenestemannsorganisasjonene, 10 UF-ansatte ( to fra hvert fakultet, en fra hvert av sentrene SVA og SPS), samt 5 administrativt ansatte, være med i det rådgivende innstillingsrådet.
Tilsammen skal 25 oppnevnte medlemmer delta i rekrutteringsprosessen av ny rektor.
Søknadsfrist 29.august
Innstillingsutvalgets hovedoppgave vil være å få fram gode og kvalifiserte kandidater til stillingen som rektor. Det legges til grunn at alle kandidater vurderes opp mot stillingsbeskrivelse og utlysning som også behandles på dette styremøtet.
Søknadsfristen er 29.august og planen er å ansette rektor for perioden 2019-2023 i oktober 2018.
Dette vil gi rektor tid og anledning til å lede arbeidet med å forberede øvrige åremålsansettelser. Åremålene til de to prorektorene, Morten Irgens og Nina Waaler, går også ut neste år, og det samme med åremålene til tre dekaner. Rektor skal rekruttere disse.
Det er organisasjons- og virksomhetsdirektør, Tore Hansen, som skal legger fram saken i samarbeid med styreleder Trine Syvertsen.
— Det er en relativt ny situasjon med ansatt rektor ved universitetet, så jeg synes det er naturlig med en bred og involverende prosess, slik som det var første gangen man rekrutterte ansatt rektor. Det er også det administrasjonen innstiller på, sier styreleder Trine Syvertsen.
Ønske om omkamp
Fagforeningene Forskerforbundet og NTL har tidligere i vår gitt uttrykk for at de ønsker seg en omkamp om organisasjonsmodellen med valgt rektor ved universitetet. Syvertsen er godt kjent med dette og har tidligere svart i Khrono:
— Dersom dette blir foreslått i styret vil vi diskutere det på vanlig måte. Så langt har vi hatt fokus på rekrutteringsarbeidet til åremålsstillingene som altså får sitt startskudd på vårt juni-møte, sier Syvertsen.
Tidligere styremedlem ved Høgskolen i Oslo og Akershus, professor Ragnar Audunson, skrev i et innlegg i Khrono i går at han tok feil den gang han stemte for ansatt rektor ved høgskolen og etterlyser nå en ny debatt om det skal være ansatt eller valgt rektor ved universitetet.
Les også: Jeg tok feil. Vi må ha en ny debatt om ansatt og valgt rektor.
Plan for sykepleie og flytting
Styret skal også på sitt siste møte før sommeren diskutere og vedta en plan for hvordan sykepleieutdanningene skal bli landets beste.
Universitetsledelsen har bedt Fakultet for helsevitenskap (HF) legge fram en sak for OsloMets styre om hvordan de skal nå dette målet, som er satt som ett av universitetets strategiske mål.
Les også: Ber om 20 millioner for å gjøre sykepleieutdanningen til landets beste
Budsjett for 2019-2021 står på dagsorden. Styret skal også diskutere utviklingsavtale, og flytting eller ikke flytting til Lillestrøm - dette er ikke vedtakssaker. I tillegg vil det også bli en orientering om hva som er gjort internt når det gjelder tiltak mot seksuell trakassering og prosessen med å skaffe flere eiere til Khrono, blant annet.
Les også: OsloMet utreder mindre og billigere campus på Kjeller
Se hele dagsorden her: Styremøte OsloMet 13.juni 2018
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!