sentralisering versus desentralisering

Valgdebatt om forskning:
Står det noe på spill?

Står det noe på spill, spør Nicoline Frølich i Nifu. Torsdag blir det digital valgdebatt om forskning og høyere utdanning.

Andreas Sjalg Unneland (SV), Nina Sandberg (Ap) og Aase Marthe Johansen Horrigmo (H) er klare for politisk debatt torsdag kl.10 -utspørring ved Nifu og Khrono..
Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Meld deg på webinar og se utspørring om forskning og høyere utdanning her.

Torsdag 9. september klokken 10.00 arrangerer Nifu (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning) og Khrono webinar og politisk debatt.

Temaer som skal drøftes og diskuteres i webinaret er blant annet konkurranse versus tillit, sentralisering versus desentralisering, statens rolle i nærings- og innovasjonspolitikken og digitaliseringens rolle.

Deltakere er statssekretær Aase Marthe Johansen Horrigmo fra Høyre, medlem av Stortingskomiteen for forskning og høyere utdanning, Nina Sandberg (Ap) og 3. kandidat på Oslos SV-liste Andreas Skjalg Unneland.

Khrono-redaktør Tove Lie spør ut kandidatene til slutt.

NIFU stiller med to programledere, forskningsleder Espen Solberg og forskningsleder Nicoline Frølich.

Sistnevnte forteller til Khrono at hun ser frem til å prøve å belyse hva som skiller de to politiske sidene når det kommer til forskning og høyere utdanning.

— Tradisjonelt sett så oppfatter vi jo at det er ganske stor politisk enighet rundt forskning og høyere utdanning, derfor er noe av vår hensikt med debatten å få frem uenighetene. For noen uenigheter er det selvsagt, sier Frølich, og legger til:

— Vi må finne ut hva valget kan bety for kunnskapspolitikken.

Frølich sier videre at noen av uenighetene og forskjellene finnes i de ulike partiprogrammene, men at disse kanskje kommer bedre frem i en debatt.

— Står det noe på spill? Og hva vil det ha å si dersom vi får et regjeringsskifte? Dette er sentrale spørsmål som vi vil stille debattdeltagerne på torsdag, sier Frølich.

— Kunnskapspolitikk har vært noe på dagsorden under årest valgkamp, men mest som en del av distriktspolitiske spørsmål. Nå skal vi gå politikerne på klingen om universiteter, høgskoler og studenter vil merke noen forskjell om det er den ene eller andre siden som vinner valget, sier Khrono-redaktør Tove Lie.

Debatten vil bli størmmet via Khrono, og det åpnes for spørsmål til kandidatene.

Powered by Labrador CMS