Førstenestleder i Unge Høyre skal fortelle om og forsvare sitt partis politikk for høyere utdanning på valgmøte på høgskolen onsdag. Foto: Unge Høyre
Førstenestleder i Unge Høyre skal fortelle om og forsvare sitt partis politikk for høyere utdanning på valgmøte på høgskolen onsdag. Foto: Unge Høyre

— Valget står mellom kvalitet eller kvantitet

— Studentene må stille seg spørsmålet om de vil ha en regjering som er mest opptatt av kvantitet, eller om de vil ha en regjering med Høyre som vektlegger kvalitet, mener Unge Høyres Fredrik Punsvik.

Publisert Oppdatert

Alle lederne i de politiske ungdomspartiene er invitert til valgdebatten i dag, onsdag, på HiOA, arrangert av Khrono og Studentparlamentet. Meningsmålinger Khrono har gjennomført viser en stor grad av usikkerhet blant studentene på høgskolen. Over halvparten vet ikke hvilket parti de synes har den beste politikken for høyere utdanning, og 18 prosent svarer vet ikke på hvilket parti de skal stemme på ved høstens stortingsvalg.

Sier valget står mellom kvalitet og kvantitet

For Unge Høyre stiller Fredrik Punsvik, første nesteleder, på debattmøte i morgen, onsdag. De ansatte og studentene på HiOA svarte i en meningsmåling at Høyre var det partiet de syns hadde best utdanningspolitikk, uavhengig av hva de stemmer selv. Høyre vant en knepen seier foran Arbeiderpartiet.

— Hvilken sak er den viktigste for å mobilisere unge og studenter til å stemme?

— Det varierer nok for unge like mye som for gamle. Men det er klart at utdanningspolitikken påvirker hverdagen til oss studenter, og derfor er en viktig sak for oss mobilisering av unge velgere, svarer Punsvik.

— Studenter må stille seg spørsmålet om de fortsatt vil ha en rødgrønn regjering som har vist seg mer opptatt av antall studieplasser og studiesteder enn av kvaliteten på dem, eller om de vil ha en ny regjering der kvalitet blir satt høyest på prioriteringslisten, sier Punsvik.

Bolig og økonomi

Punsvik trekker fram at han tror antall studentboliger engasjerer de som sliter med å skaffe seg et sted å bo, og han tror studenter som bruker ferier og helger på å jobbe seg opp en økonomisk buffer blir provosert av den lave inntektsgrensen som kan føre til avkorting av det enda lavere stipendet.

— Skole og høyere utdanningspolitikk er blant Høyres viktigste saker i dette valget, nettopp fordi vi ser at behovet for en kursendring er så stort. Dette er også saker som vi opplever at studenter er spesielt opptatt av, sier Punsvik.

— Hva gjør dere for at unge og studenter skal bestemme seg og nettopp velge Høyre?

— Det gjør vi ved å jobbe knallhardt hver eneste dag fram til 9. september. Vi forsøker å prate mest om vår egen politikk og da om saker som vi håper engasjerer studenter spesielt, forteller Punsvik.

— I dagene fram mot valget kommer vi til å delta i debatter, gå på over 400.000 husbesøk, stå på stand og prate med velgere på alle landets videregående skoler, universiteter og høgskoler, i tillegg til å være aktive i sosiale medier. Som parti kan ikke vi forvente at folk kommer og banker på døra på Høyres Hus, vi må selv ut og forsøke å mobilisere alle potensielle velgere til å stemme Høyre.

— Èn god grunn til å stemme på Høyre?

— Med Høyre vil du få en mer offensiv høyere utdanningspolitikk der kvalitet settes foran kvantitet, svarer Punsvik. 

Valgmøte i dag fra 15-16.00

På valgmøtet onsdag kan du høre Punsvik og de andre ungdsomlederne snakke mer om studenters levekår og utdanningspolitikk.

De andre ungdomslederne svarer deg i debatten onsdag.

 

 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS