Aaslestad løfter Steinnes-saken opp til hovedstyret i Forskerforbundet
Steinnes-saken. Leder i Forskerforbundet, Petter Aaslestad, kaller inn hovestyret i forbundet for å diskutere Steinnes-saken i neste uke.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Spørsmålet om økonomisk støtte til den omplasserte og tidligere tillitsvalgte i Forskerforbundet, Kristian Steinnes ved NTNU, blir nå løftet opp på høyeste nivå i forbundet sentralt, nemlig til hovedstyret.
— Hovedstyret vil i løpet av dagen kalles inn til styremøte førstkommende onsdag om Steinnes-saken. Saken tas ut av AU-møtet og vil behandles direkte i styremøtet, skriver leder Petter Aaslestad i en sms til Khrono.
Søknad for to uker siden
Tvangsflyttede Steinnes sendte for to uker siden søknad til forbundet om økonomisk støtte til advokathjelp. Søknaden skulle først avgjøres av generalsekretær Hilde-Gunn Avløyp, noe som er vanlig prosedyre i slike saker.
Saken tas ut av AU-møtet og vil behandles direkte i styremøtet.
Petter Aaslestad
I går ble det kjent at saken var løftet fra generalsekretæren og opp til arbeidsutvalget i hovedstyret. Arbeidsutvalget består av leder Petter Aaslestad, nestleder i Forskerforbundet May-Britt Ellingsen og leder i Forskerforbundet ved Universitetet i Bergen, Steinar Vagstad. Sistnevnte har de siste dagene frontet saken hvor han har etterlyst mer informasjon rundt Steinnes-saken. Forskerforbundet ved UiB har også bevilget 40.000 kroner i økonomisk støtte til Steinnes i påvente av behandlingen i forbundet sentralt.
Forskerforbundet ved NTNU reagerte sterkt på at kollegene på UiB blandet seg inn i saken.
Men nå kommer altså saken opp i hovestyret i forbundet om en uke.
Steinar Vagstad har ennå ikke fått innkallingen til styremøtet da Khrono ringer og han ønsker ikke å kommentere at saken nå er løftet til øverste nivå i forbundet.
Habil Vagstad?
Etter henvendelser fra andre i forbundet før en eventuell behandling i arbeidsutvalget fikk Vagstad henvendelser om han ikke var inhabil i saken og han vurderte derfor å erklære seg inhabil.
— Du er vel ikke inhabil selv om du har gjort deg opp en mening i saken?
— Kan hende skal vi ta en runde til på dette, sier Vagstad.
Khrono har spurt Petter Aaslestad om han mener at Vagstad er inhabil i håndteringen av Steinnessaken. Aaslestad svarer kun på mobil:
-- Han er kalt inn på vanlig måte til hovedstyret.
Gjengjeldelsessak
Tidligere denne uka sa generalsekretær Hilde-Gunn Avløyp til På Høyden at det er kommet påstander om at saken henger sammen med Steinnes’ verv som tillitsvalgt.
— Slike gjengjeldelsessaker er noe vi tar svært alvorlig, og dersom det er tilfelle, vil det også kunne endre sakens karakter. Men vi må utrede dette nærmere, sa hun.
Kristian Steinnes selv mottar mange sympatierklæringer om dagen. En av dem som støtter ham er tillitsvalgt i Forskerforbundet ved NMBU.
-- Jeg har sympati for Kristian Steinnes og den situasjonen han har kommet opp i. Og jeg håper Forskerforbundet sentralt håndterer denne saken på en skikkelig måte. Jeg kjenner Steinnes som en hardt arbeidende og seriøs tilltsvalgt. Jeg mener at terskelen må være lav for å gi tidligere tillitsvalgte hjelp når de trenger det. Det er viktig at vi har god backing fra forbundet, hvis ikke er jeg redd for at det ikke blir lett å rekruttere tillitsvalgte, sier tillitsvalgt ved NMBU, Lena Kjøbli.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!