Grande mener NTNU i for stor grad har tatt hensyn til politiske forventninger 21. januar 2025 - 10:42
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
NTNU-styret vedtok å dele opp Institutt for historiske studier Konflikt. Eit einstemmig styre støtta forslag frå NTNU-leiinga om å splitte Institutt for historiske studier og dele inn i to ulike institutt. Rektor vil framleis ha direkte ansvar for instituttet fram til 16.desember.
Mellombels tilsett ved konfliktinstitutt ved NTNU: — Eg ligg vaken om natta og tenker på framtida Konflikt. Svært vanskeleg, belastande og demoraliserande. Det er orda ein mellombels tilsett ved Institutt for historiske studier ved NTNU bruker for å beskrive korleis det er å bli røyrt ved, men ikkje vere direkte involvert i konfliktene ved instituttet.
Forskerleder om instituttforslag på NTNU:— Styret blir ikke tilstrekkelig opplyst NTNU-konflikt. Begge forslagene NTNU-styret skal behandle er egnet til å ha store negative konsekvenser, mener leder av forskningsgruppen Fate of Nations.
20 varsler ved probleminstitutt på NTNU. Noen svært alvorlige. Frigitte varsler. NTNU har gitt Adresseavisen delvis innsyn i et tjuetalls varslinger som skal ha kommet ved Institutt for historiske studier siden 2015. Noen av dem med svært alvorlige anklager.
Hvordan ødelegge et arbeidsmiljø? Konflikt. Det som her ødelegges er mye, og det vil vare lenge, skriver professor Ingar Kaldal om NTNU-ledelsens forslag om å flytte ut en hel forskningsgruppe fra konfliktrammet institutt.
Om å gjøre et institutt fortred NTNU. Denne epistel kan selvsagt oppfattes som et polemisk-retorisk anklageskrift. Det er sånn sett riktig nok. Fokus ligger dog på kritikk av en forkrøplende styringsideologi som ikke tjener NTNUs beste, skriver professor em, Per Hernæs, om NTNU-ledelsens håndtering av konflikten ved Institutt for historiske studier.
Frykt for at halve instituttet på NTNU vil bryte ut etter konfliktar NTNU. Halve instituttet kan kome til å bryte ut og ting vil gå frå vondt til verre, meiner tre kvinnelege professorar ved Institutt for historiske studier ved NTNU om rektor sitt forslag til løysing for det kriseramma instituttet.
Rektor: Skiller ut forskergruppe for å gjenopprette forsvarlig arbeidsmiljø NTNU. Konstituert rektor på NTNU, Anne Borg, foreslår å skille ut en forskergruppe fra det kriserammede Institutt for historiske studier (IHS) til et nytt senter lokalisert annet sted, men på samme campus.
Vil legge Institutt for historiske studier direkte under NTNU-rektor Organisasjon. Styret på NTNU skal neste uke behandle et forslag om at Institutt for historiske studier skal bli direkte underlagt rektor og styret.
Avklaringer på konfliktfylt institutt behandles av NTNU-styret i oktober Steinnes-saken. Ansatte ved det konfliktrammede Institutt for historiske studier på NTNU kan måtte vente til 31.oktober før en nyorganisering av instituttet er klart. Ansatte oppfordres fortsatt til ikke å ta saken til mediene.
Det er verdt å diskutere medienes dekning av konflikten på NTNU Mediekritikk. Hvordan klarer man å skrive en balansert fremstilling av saken når mange ikke ønsker å uttale seg, spør professor og styremedlem ved NTNU, Helge Holden. Han etterlyser selvkritikk hos redaksjonene i Khrono og Universitetsavisa.
Advokat Birthe Eriksen om NTNU-rapporten: — Å gå til media er en legitim vei i slike saker NTNU. Advokat og ekspert på varslingssaker, Birthe Eriksen, reagerer på flere sider i rapporten fra faktaundersøkelsen på NTNU.
Professor Kristian Gundersen om faktarapport: Rettsstridig holdning til ytringsfrihet Ytringsfrihet. Flere reagerer på holdninger til ytringsfrihet som framkommer i den delvis offentlige rapporten fra faktaundersøkelsen på Institutt for historiske studier på NTNU.
Faktarapport ved NTNU: Ledelsen har brutt arbeidsmiljøloven Faktakartlegging. Ledelsen har brutt arbeidsmiljøloven og ansatte har undergravet ledelsens autoritet. Dette er noen av konklusjonene i en faktarapport om arbeidsmiljøkonflikten ved Institutt for historiske studier ved NTNU.
«Nordkoreansk sjangerforståelse, og rent ut pinlig»: Sterke reaksjoner på NTNUs håndtering av faktarapport om arbeidsmiljøkonflikt Steinnes-saken. Både tidligere og nåværende tillitsvalgte i Forskerforbundet reagerer sterkt på NTNU-ledelsens presentasjon, og utvalgte lekkasjer, av rapporten fra faktaundersøkelsen i arbeidsmiljøkonflikten på Institutt for historiske studier ved NTNU.
Noen ganger gjør journalistikk vondt Kommentar. Det kan være ubehagelig å bli kikket i kortene av journalister. Men hvem har fått det verre av at håndteringen av konflikten rundt arbeidsmiljøet ved Institutt for historiske studier på NTNU har blitt offentlig kjent, spør redaktør i Universitetsavisa, Tore Oksholen og redaktør i Khrono, Tove Lie.
Faktarapport i Steinnes-saken: Knallhard kritikk av NTNUs ledelse på flere nivåer NTNU. Ledelsen på flere nivåer får knallhard kritikk ved NTNU i en 500 siders faktaundersøkelse om Steinnes-saken. Ledelsen vil ikke kommentere hva som vil skje med tvangsflyttet professor Steinnes.
Faktarapport i Steinnes-saken blir forsinket - dekan Børresen trer til side Faktaforsinkelser. Dekan Anne Kristine Børresen ved NTNU blir erstattet av en settedekan i den videre håndteringen av rapport fra faktaundersøkelsen ved Institutt for historiske studier ved NTNU. Resultatene av kartleggingen av arbeidsmiljø og kommer først etter sommeren. Flere reagerer på tidsbruken.
Omstridt advokat og «faktagransker» hyret inn av NTNU i Steinnes-saken Faktaundersøkelse. NTNU har satt igang en såkalt faktaundersøkelse ved Institutt for historiske studier på NTNU der arbeidsmiljøet har vært dårlig i flere år. Metoden er omstridt og det er samme mannen som er innleid for å gjennomføre den. Flere tar nå til orde for at metoden, som ikke er forskningsbasert, bør avskaffes.
Psykologiprofessor ny leder ved konfliktrammet institutt på NTNU Stepper inn. Institutt for historiske studier ved NTNU får ny midlertidig leder: Psykologiprofessor Magne Flaten.
Holmedal: NTNU-ledelsen må si unnskyld til tvangsflyttet professor Steinnes-saken. NTNU-professor Bjørn Holmedal frykter at det har gått prestisje i Steinnes-saken, men mener NTNU-ledelsen må be den omplasserte professoren om unnskyldning og flytte ham «hjem».
Steinnes-sak og Nedkvitne-sak Steinnes-saken. Er universitetene i ferd med å innføre en ny praksis overfor vitenskapelig ansatte, spør Arnved Nedkvitne i kjølvannet av Steinnes-saken ved NTNU.
Dekan: Steinnes forblir omplassert Tvangsflytting. NTNU reverserer ikke vedtaket om tvangsflyttingen av tidligere leder i Forskerforbundet, Kristian Steinnes, selv om lederen han var i konflikt med nå har gått av.
Steinnes-saken: Instituttleder ved historiske studier på NTNU går på dagen Tvangsflytting. Tor Einar Fagerland trekker seg fra stillingen som leder ved Institutt for historiske studier ved NTNU med øyeblikkelig virkning. Til ansatte skriver Fagerland at han føler seg presset til å gå av etter at en fortrolig epost han sendte om Steinnes havnet på avveie.
Kolleger starter kronerulling for tvangsflyttet professor på NTNU Innsamling. Faglige ansatte starter kronerulling og mener at Forskerforbundet har tatt arbeidsgivers side i saken om omplasserte Kristian Steinnes på NTNU. — Det er rett og slett tøv, sier leder i forbundet Petter Aaslestad.
Forskerforbundet sier nei til å gi økonomisk bistand til tvangsflyttet professor Steinnes-saken. Forskerforbundet har avslått søknad fra tvangsflyttede professor Kristian Steinnes om penger til privat advokat. Styret vil at forbundets egne advokater skal se på saken på nytt.
Her er NTNUs begrunnelse for å tvangsflytte professor Steinnes Steinnes-saken. Manglende tillit til instituttleder, brudd på spilleregler for kommunikasjon og negative effekter på arbeidsmiljøet, er noen av grunnene til at den tidligere lederen for Forskerforbundet på NTNU omplasseres mot sin vilje.
Aaslestad løfter Steinnes-saken opp til hovedstyret i Forskerforbundet Steinnes-saken. Leder i Forskerforbundet, Petter Aaslestad, kaller inn hovestyret i forbundet for å diskutere Steinnes-saken i neste uke.
Forskerforbundet på NTNU reagerer på innblanding fra Forskerforbundet på UiB Støtte til Steinnes. Forskerforbundet ved NTNU mener at det både er «utilbørlig» og «veldig spesielt» at Forskerforbundet ved UiB går ut med støtte til den tvangsflyttede professoren Kristian Steinnes ved NTNU.
Challenge power i Steinnes-saken? Hjelp til Steinnes. Forskerforbundet ved Universitetet i Bergen har bevilget 40.000 kroner til juridisk hjelp til tvangsflyttede professor Kristian Steinnes ved NTNU. Steinar Vagstad ved UiB kritiserer både sitt eget forbund og NTNU for håndteringen av saken.
Tidligere leder i Forskerforbundet på NTNU omplasseres mot sin vilje Konflikt. «Illegitim maktbruk», sier kritikere. «Arbeidsgivers styringsrett», sier NTNU. Professor og tidligere leder i Forskerforbundet blir omplassert. Mot sin vilje.
Ansatte reagerer på «illegitim maktbruk» mot kollega ved NTNU Konflikt. 12 vitenskapelig ansatte reagerer på «tvangsflytting» av en professorkollega på NTNU. I et brev til universitetsledelsen er de bekymret over «illegitim maktbruk» ved landets største universitet og ber om at vedtaket reverseres.
Nyeste artikler
Vil legge om doktorgradsutdanninger
Grande mener NTNU i for stor grad har tatt hensyn til politiske forventninger
Landet som visste for lite
MF og VID konkurrerer om å bli det første private universitetet i Norge
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring