medisinsk fakultet ved uio

Utlyser «korona-stipender» til internasjonale studenter

Ber studenter skrive essays om læringssituasjonen i et pandemirammet Norge.

Medisinsk fakultet her ved Universitetet i Oslo lyser ut «korona-stipender».
Medisinsk fakultet her ved Universitetet i Oslo lyser ut «korona-stipender».
Publisert

Det er harde tider for mange internasjonale studenter i Norge. Som Khrono har skrevet tidligere har over 600 personer i denne gruppen store økonomiske problemer.

Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo lyser nå ut stipender rettet mot noen av dem som rammes ekstra hardt av Covid-19-utbruddet. Studenter som faller utenom krisepakker og sliter økonomisk som følge av pandemien.

Konkret er det snakk om inntil ti stipender på 20.000 kroner, ved Senter for fremragende utdanning (SHE). På fakultetets nettside meldes det at stipendene skal deles til studenter fra lavinntektsland som studerer ved fakultet.

Les også: Internasjonale studenter sliter med angst og avbrutte studier

Vil ha tekster om livet under pandemien

— Selv om stipendene er behovsprøvet, er ikke dette å forstå som et nødfond, sier visedekan Eivind Engebretsen til fakultets egne nettsider. De deles ut fordi de vil benytte seg «av deres spesifikke kompetanse», heter det.

Eller som det heter i en uttalelse fra senterleder Kristin Heggen.

— Det er viktig å få frem hvilke konsekvenser den økonomisk svært krevende situasjonen får for læringen slik at vi kan sette inn målrettede pedagogiske tiltak som hjelper dem videre i studiene.

Som en del av søknaden ber de studentene om å skrive essays på 5-10 sider om livet som internasjonal student under krisen. Ifølge Engebretsen er de interessert «i de tankene de gjør seg i møte med Norge, med universitetet, med helsesektoren og med tanke på kontakten de har hatt med hjemlandet».

I selve stipendutlysningen listes det opp flere eksempler på hva tekstene kan inneholde. De beste tekstene skal publiseres på nettsidene til SHE.

Fristen for selve søknaden er satt til 30. april, mens fristen for tekstene om erfaringene fra å være internasjonal student under krisen, er satt til 30. mai.

Krisefond ved UiB

Tidligere har Universitetet i Bergen varslet krisefond for internasjonale studenter som faller utenfor Lånekassens ordninger og andre stipendordninger. Studentene kan søke opp til 10.000 kroner fra fondet. Søknadene behandles fortløpende fram til 1. juni.

Powered by Labrador CMS