Paulsen vil ha høyere krav til studentene
Hans Christian Paulsen er ny leder for Studentparlamentet på Universitetet i Oslo, og vil at universitetet skal stille langt høyere krav til studentene.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Nyvalgt parlamentsleder Hans Christian Paulsen (24) er nå avtroppende nestleder og dermed den første gjenvalgte heltidspolitikeren på ti år ved Universitetet i Oslo (UiO).
— Hva gjør deg så gal at du orker ett år til på fulltid?
— Det har jeg også lurt på, ler han og fortsetter:
— Det er fortsatt gøy. Leder og nestleder er veldig forskjellige roller, og når jeg samtidig har vært universitetsstyremedlem blir rollene enda mer forskjellige, sier Paulsen og legger til:
— Som leder får jeg påvirke mer eksternt, og med stortingsmeldinger om kvalitet og om humaniora, i tillegg til stortingsvalg, blir det et spennende år.
Antallet timer er for lite og da må det stilles høyere krav. Jeg har kompiser som viser til at Isaksen mener de skal bruke 37,5 timer per uke, men som ler av at de klarer seg fint med 37,5 timer i semesteret.
Hans Christian Paulsen
Større krav til studentene
Statsviter Paulsen ser fram til å bruke den nasjonale politikken inn mot universitetet, spesielt trekker han fram den første av Torbjørn Røe Isaksens fem faktorer for økt kvalitet: Høye ambisjoner på studentenes vegne:
— Det stilles altfor slakke krav til studentene, og det nasjonale arbeidet vil være nyttig for å få UiO til å ta grep, sier Paulsen.
Han viser til at studentene ifølge Studiebarometeret bruker altfor lite tid på studiene, spesielt innenfor disiplinfagene.
— Antallet timer er for lite og da må det stilles høyere krav. Jeg har kompiser som viser til at Isaksen mener de skal bruke 37,5 timer per uke, men som ler av at de klarer seg fint med 37,5 timer i semesteret, sier han.
Rektor ikke på gjenvalg
Den nyvalgte lederen tror også det ligger muligheter i at rektor Ole Petter Ottersens politiske funksjon nærmer seg slutten.
— Det gir muligheter at rektor ikke er på gjenvalg, og i sitt siste år vil jeg gjerne ha ham med på «Forvei», sier Paulsen.
Og «Forvei» forklarer Paulsen handler om årlig veiledning av studenter.
ForVei står for «forberedende veiledning» for studenter ved universitetets studieprogrammer, og er et tilbud om en personlig, forberedende veiledningssamtale.
— Det høres ressurskrevende ut?
— Absolutt, men lav gjennomstrømning og stort frafall koster også mye, svarer han og legger til at Matematisk-naturvitenskaplig fakultet mener at ordningen vil gå i pluss.
Mer enn snakk om internasjonalisering
Hans Christian Paulsen har også hatt internasjonalt ansvar i inneværende periode som nestleder og representant i universitetsstyret.
— Rektor har snakket mye om internasjonalisering, men samtidig har ikke UiO et eneste engelskspråklig bachelorprogram, sier han.
Paulsen mener det er gode muligheter for å satse på engelsk i tverrfaglige satsinger som «Livsvitenskap», «UiO: Energi» og «The Nordic Model».
— Norge er dårligst i Norden på engelskspråklige grader.
God helhet, tross brutte forhandlinger
I tillegg til Paulsen som leder vil følgende arbeide på heltid for studentene på UiO neste studieåret: Ingvild Leren Stensrud, studie- og læringsmiljøansvarlig, Kristina Klakegg, kommunikasjonsansvarlig, Vebjørn Andersson, universitetsstyret og nestleder og Silje Christine Andersen, universitetsstyret.
I forkant av valgmøtet torsdag 12. mai skrev Khrono at forhandlingene om hvordan det nye arbeidsutvalget skulle settes sammen ikke ga resultater. Den nye lederen er likevel fornøyd med sammensetningen Studentparlamentet gjorde på torsdagens konstituerende valgmøte:
— Det har blitt en veldig bra miks av mennesker med ulike egenskaper. Jeg tror Vebjørn Andersson vil utfylle meg godt som nestleder, han har god oversikt og kan passe på og si nei når jeg kommer med for galne idéer, sier Paulsen.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!