Forhandlinger uten resultat

Forhandlinger om hvem som skal lede Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo det neste året bar ikke frukter. Torsdag blir det debatt og kampvoteringer. Muligens med 8 kandidater til 5 plasser.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forhandlingslederne fra de ni listene som stilte til valg til Studentparlamentet på Universitetet i Oslo (UiO) klarte tirsdag kveld ikke å komme fram til enighet.

Forhandlingsmøtet var de politiske og prinsipielle listenes mulighet til å komme med et «regjeringsforslag» på hvilke fem studenter som skal arbeide fulltid i arbeidsutvalget på UiO studieåret 2016-17. Etter fir timer viste det seg at de ikke ble enige.

Gir uansett ingen fasit

Line Willersrud (bildet) er studie- og læringsmiljøansvarlig i sittende arbeidsutvalg og var ordstyrer på forhandlingsmøte. Hun sier til Khrono at det var sju veldig sterke kandidater som alle fortjener en plass i arbeidsutvalget:

Jeg tror det blir et godt resultat selv om det ikke ble enighet om noen helhet i går.

Line Willersrud

Vi gjorde rett og slett et brakvalg, over all forventning.

Jonas Nilsen

— Jeg tror det blir et godt resultat selv om det ikke ble enighet om noen helhet i går.

Willersrud forteller at selv om det hadde blitt enighet så er det fortsatt ikke noen fasit. For to år siden ga forhandlingene en avtale, men da benket en annen kandidat på valgmøtet og ble valgt inn på tross av et omforent forhandlingsresultat.

— Men det er trist at man ikke kommer til enighet gjennom forhandlingene. Det utsetter beslutningen og kan være ekstra stressende for kandidatene, sier hun og fortsetter:

— Men man har gjennom forhandlingene fått muligheten til å finne en god sammensetning av et arbeidsutvalg som representerer bredden i parlamentet.

8 kandidater til 5 plasser?

Hva som foregikk i selve forhandlingene er hemmelig og nå er neste års arbeidsutvalg opp til personvalg på konstituerende møte torsdag.

Khrono snakket med kandidatene til arbeidsutvalget i starten av mars. De som meldte seg da var følgende:

  • Hans Christian Paulsen (24) - sitter som nestleder, tar gjenvalg som leder.
  • Vebjørn Andersson (23, Realistlista) - til universitetsstyret.
  • Kaja Elisabeth de Ru (22, Samfunnsviterlista) - til universitetsstyret.
  • Alexander John Smith-Hald (25, HF-lista) - til studie- og læringsmiljøansvarlig.
  • Ingvild Stensrud (21, Sosialdemokratene) - til studie- og læringsmiljøansvarlig.
  • Kristina Klakegg (23, Internationalista) - til informasjonsansvarlig.

Khrono erfarer i tillegg at Silje Christine Andersen (26) fra Grønn liste stiller til universitetsstyreplass i arbeidsutvalget.

Jonas Nilsen (23), også fra Grønn liste, var usikker på om han kom til å stille før valget ble gjennomført 5.-12. april. Nå er han sikker og stiller til leder eller den ene universitetsstyreplassen.

— Vi gjorde rett og slett et brakvalg, over all forventning, sier han om at Grønn liste har gått fra fjerde til tredje største liste.

Han vil inn i arbeidsutvalget for å fullføre og gjerne avslutte en del prosesser som er satt igang i løpet av året, og trekker fram det å få universitetets investeringer ut av fossil energi som en viktig sak, og det med sterkt ordlag:

— Jeg mener at det er helt forkastelig, og egentlig helt uforståelig. Det er investeringer som er dårlige for miljøet, og i økende grad dårlige for økonomien. Avkastningen på fossile investeringer blir stadig dårligere, mens bærekraftige energiinvesteringer blir stadig bedre. Det er rett og slett forkastelig, sier han.

Ufruktbar forhandling, som i fjor

Julie Sørlie Paus-Knudsen, snart avtroppende leder for Studentparlamentet på UiO, sier at det i fjor også ble brudd i forhandlingene, da etter fem-seks timer.

Studentlederen hadde håpet at de kom til en enighet.

— Målet med forhandlingene er å komme fram til et arbeidsutvalg som slipper å finne ut seg imellom hvem som blir hva, med en helhet som representerer bredden i Studentparlamentet, sier hun.

Hun forteller at det er å danne en helhet som er målet, men at det uansett gjennomføres valg på det konstituerende møtet.

— Først velges leder, studie- og læringsmiljøansvarlig, og kommunikasjonsansvarlig i blokk. Deretter velges de to medlemmene til universitetsstyret, og til slutt velges en av de fire arbeidsutvalgsmedlemmene til nestleder, sier Paus-Knudsen og legger til:

— Vi får håpe at kabalen går opp.

Les også: Ni lister til valget på Universitetet i Oslo

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS