ekspedisjon

UiT tar med seg Kronprins Haakon til Grønland

Kronprins Haakon drar til Grønland for delta på en ekspedisjon i samarbeid med Universitetet i Tromsø som starter 19. mai.

Kronprins Haakon blir med Universitetet i Tromsø på en ekspedisjon på Grønland
Publisert

Kronprins Haakon drar til Grønland for delta på en ekspedisjon i samarbeid med Universitetet i Tromsø som starter 19. mai.

Ekspedisjonen starter i Ilulissat, og kronprinsen skal være med på den første delen som går over innlandsisen med kite (seil) og ski som fremkomstmiddel, heter det i en pressemelding fra UiT. Også tidligere langrennsløper Vegard Ulvang skal delta.

Ekspedisjonen arrangeres i forbindelse med UiTs 50 årsjubileum. Det var kronprinsens bestefar, kong Olav, som sto for den offisielle åpningen i 1972.

– Vi er takknemlig for at H.K.H kronprins Haakon har takket ja til å delta på ekspedisjonen og bidra til å markere universitetets jubileum, sier rektor Dag Rune Olsen ved UiT.

«Formålet med ekspedisjonen er å formidle kunnskap og innsikt om arktisk natur, forskning og polarhistorie», heter det i pressemeldingen fra Slottet.

– Vi håper mange vil følge ekspedisjonen og slik kunne bli med ut i isen for å oppleve, se og forstå mer av Grønlands fortid og nåtid, og hvilken rolle innlandsisen kommer til å spille for vår felles framtid, sier ekspedisjonens leder Harald Dag Jølle.

Powered by Labrador CMS