Fornøyd studentleder: Skal få mer oppfølging og flere tilbakemeldinger
Oppfølging. Studentene ved Universitetet i Oslo har fått i pose og sekk fra styret når det gjelder oppfølging og tilbakemeldinger, ifølge parlamentsleder Susann Andora Biseth-Michelsen.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Susann Andora Biseth-Michelsen, nytiltrådt leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo (UiO), har frem til nå sittet i arbeidsgruppen som har utredet sensorveiledninger og tilbakemeldinger ved universitetet.
— Det har vært veldig motiverende. Dekan Stein Ludvigsen, som har ledet utvalget, har høy faglig kompetanse om sektoren og det som skjer i andre land, og har tilrettelagt godt for arbeidet og gode diskusjoner, forteller Biseth-Michelsen.
Vi håper UiO nå kan gå foran som et godt eksempel for de andre universitetene og høgskolene.
Susann Andora Biseth-Michelsen
Alt vi ønsket oss
Arbeidsgruppen la frem sin rapport for UiO-styret 19. juni, og styret sluttet seg til punktene som ble anbefalt.
Les også: Fremtidens sensur er her
— Hva er det viktigste styret vedtok?
— At man skal få både bedre oppfølging underveis i studiene, og bedre begrunnelse etter eksamen. Vi får både i pose og sekk, alt vi ønsket oss, sier en fornøyd studentleder, og presiserer at UiO nå har tiltakene implementert i årsplanen for 2019-2021:
— Det kommer til å skje ting.
Vært en kampsak lenge
Biseth-Mickelsen viser til at Studiebarometeret sier at UiO-studentene er mest misfornøyde nettopp med tilbakemeldinger og vurderinger.
— Dette har vært en kampsak lenge, og det er veldig godt at vi nå får det på plass. Vi mener det er et stort læringsutbytte i tilbakemeldinger både underveis og etter endt eksamen, sier hun.
Biseth-Michelsen legger til at det er stor forskjell i kvaliteten og mengden tilbakemelding UiO-studenter får, og at det er positivt å nå se at alle drar i samme retning.
Den ferske studentlederen beskriver en kampsak som har vart i tiår, en gjenganger på parlamentets handlingsplaner, og noe studentene har kjørt en rekke kampanjer for å formidle.
Også studentene får opplæring
Og det er ikke bare foreleserne som skal læres opp:
— Det er veldig kult og nytenkende: Ofte fokusererer man bare på at professorene skal kunne gi bedre tilbakemeldinger, og så oppretter man kollokvier som skal arbeide på egenhånd - uten at studentene har kompetanse på å gi skikkelige tilbakemeldinger. Studentene skal nå også få opplæring. Det er veldig viktig i den type arbeid, men også senere i arbeidslivet.
— Vi håper UiO nå kan gå foran som et godt eksempel for de andre universitetene og høgskolene, avslutter Biseth-Michelsen.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!