heder og ære

UiO-forsker fikk gullmedalje fra den svenske kongen

— Dette er stor stas for meg, sier professor Thomas Hylland Eirksen.

Thomas Hylland Eriksen fikk gullmedalje.
Thomas Hylland Eriksen fikk gullmedalje.
Publisert

Mandag mottok forsker ved Universitetet i Oslo (UiO), Thomas Hylland Eriksen, Det svenska sällskapet för antropologi og geografi sin gullmedalje fra selveste Kong Carl Gustaf.

Eriksen får prisen for sitt store bidrag til antropologien, skriver UiO på sin nettside.

I anledning utmerkelsen i Sverige har Eriksen fått lov til å håndplukke forskere til et seminar ved Stockholms universitet, der tema er biologi, kultur og biokultur.

— Det er stor stas for meg å motta denne medaljen. Jeg har et mangeårig samarbeid med kolleger i Stockholm, og gleder meg til å dra dit, vi kommer til å få en god samtale, uttaler Thomas Hylland Eriksen i en kommentar.

Eriksen har nettopp returnert fra et skriveopphold i Sør-Afrika. På Institute for Advanced Study i Stellenbosch (STIAS) har antropologen arbeidet med et nytt forskningsprosjekt om effektene av globalisering på biologisk og kulturelt mangfold.

Hypotesen er at det blir mindre mangfold på grunn av globaliseringa.

— Det ligger et stykke på vei i sakens natur. Jo mer kontakt du har, jo mer likhet blir det. Sterke krefter virker i retning av ensretting og homogenisering. Det har med statlig kontroll å gjøre. Staten ønsker en lesbar befolkning med minst mulig kulturell variasjon, sier Eriksen til UiOs nettside.

Les hele intervjuet med Thomas Hylland Eriksen her.

Powered by Labrador CMS