«DUNDRENDE URETTFERDIG»
— Tøft å bli fremstilt som en person uten integritet
Dag Rune Olsen forteller om en krevende tid.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Dag Rune Olsen forteller til Khrono at det er helt avgjørende for han at han opplever å få støtte fra både de rundt seg og andre personer og miljøer i sektoren.
Olsens fremtidige forgjenger som rektor ved UiT Norges arktiske universitet, Anne Husebekk, er blant de som er ute og viser forståelse for at Olsen er inne i en tøff tid.
Det samme gjør tidligere direktør ved Universitetet i Bergen, Kjell Bernstrøm, som sier til Tromsø-avisen Nordlys at Olsen er en åpen og visjonær leder som har løftet Universitetet i Bergen de årene han har vært der.
— Han er en synlig og flink leder, en god taler og en flott medarbeider, sier Bernstrøm blant annet.
— En krevende tid
Dag Rune Olsen selv, som fyller 59 år om bare noen dager, er tydelig på at han ikke synes han er blitt fint fremstilt i media de siste par månedene.
— Det har vært en krevende tid. Min opplevelse er at media skriver for lite om sak og for mye om meg som person. Det er klart at det har vært tøft å bli fremstilt som en person uten integritet, sier den avgåtte UiB-rektoren.
Han forteller at han har fått mye støtte den siste tiden, og at det selvsagt betyr ekstra mye at personer som Anne Husebekk velger å snakke med Khrono om uroen ved UiB.
— For å sette det litt på spissen, så er det slikt som hjelper meg å stå opp om morgenen, sier Olsen åpenhjertig.
Vurderer ikke å gi seg
— Har du vurdert å trekke deg ut av sektoren som følge av uroen?
— Overhodet ikke. En av grunnene til det er at jeg da ville gitt etter for noe jeg mener er dundrende urettferdig. Samtidig har jeg jo et brennende ønske om å arbeide i denne sektoren, svarer Olsen, og fortsetter:
— Vi som er ledere skal tåle å få kritikk, og mediene skal være vaktbikkjer. Tåler man ikke å stå i stormen, kan man velge å finne noe annet å jobbe med. Men kritikken som har vært rettet mot meg har vært for personlig.
— Hvilken kritikk er det greit å få, synes du?
— Vi skal tåle tøff kritikk både når det gjelder koronahåndtering og håndtering av andre saker, som for eksempel tyskervits-saken. Men kritikken av meg har vært av et helt annet kaliber.
— Så er det viktig å huske på at det som ikke tar livet av en, gjør en sterkere, avslutter mannen som skal styre roret ved UiT Norges arktiske universitetet fra 1. august.
Nyeste artikler
Joakim er én av ti svensker som får stipend til EU-prestisjeskole. Norge har kuttet sine stipender
Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke
Tilbake til penn og papir?
Hva vil vi med barnevernspedagogutdanningen?
Risikofylt forskning, pandemier og biovåpen
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Juss-nestor mener Kjerkols fuskesak må behandles på nytt
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024