underslag 

Tiltalt studentleder møtte ikke i retten, var i Afrika

Mannen er tiltalt for underslag på nesten 1,5 millioner fra studentorganisasjonen han ledet. Han møtte ikke i retten, og rettssaken er utsatt.

Politiet mener tiltalte brukte deler av pengene han underslo til å drive en matbutikk. Rettssaken skulle gå i Gjøvik tinghus i august, men tiltalte var i utlandet
Publisert

Khrono har tidligere skrevet at den tidligere lederen av organisasjonen The International Students' Union of Norway (ISU) er tiltalt for underslag av midler organisasjonen mottok i statsstøtte.

Politiet mener han brukte deler av pengene til å drive en matbutikk på Østlandet.

Saken startet med at direktoratet HK-dir reagerte på at organisasjonen han ledet ikke hadde noen synlig aktivitet, selv om den hadde fått statsstøtte. Direktoratet krevde tilbakebetalt 3,2 millioner kroner, men da de ikke fikk tak i ledereen, endte det med at de politianmeldelse mannen for grovt underslag.

Egentlig skulle rettssaken mot den tidligere studentlederen gå i Vestre Innlandet tingrett 27. og 28. august. Men saken ble utsatt fordi han ikke møtte opp.

— Han hadde ikke gyldig forfall. Han var visstnok i Afrika. Men retten ønsket ikke at saken burde gå videre uten at han var der, siden han ikke har forklart seg for politiet, sier politiadvokat Richard Røed, som er leder for økokrimavsnittet i Innlandet politidistrikt.

— Han var i Afrika i for private gjøremål, sier han videre. 

Organisasjonen den tiltalte ledet, er for internasjonale studenter, og mannen har tidligere fortalt at han har bakgrunn fra et afrikansk land.

Rettssaken er nå berammet til 10. og 11. desember.

Khrono har spurt mannes advokat Håvard Fremstad om hvorfor tiltalte ikke møtte, man han har foreløpig ikke svart. 

7. august sa advokaten i en skriftlig kommentar:

«Tiltalte erkjenner seg ikke skyldig, og han vil forklare seg om saken under hovedforhandlingen. Utover dette har jeg ingen kommentarer i forkant av rettssaken.»

Powered by Labrador CMS