oslomet
Tilbyr teknologiutdanning til permitterte og arbeidsledige
— Dette handler om å øke kompetansen rundt og forståelsen av teknologi og digitalisering, sier prorektor for utdanning, Nina Waaler til Khrono.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
OsloMet oppretter 500 nye studieplasser fordelt på en rekke teknologifag, skriver universitetet i en pressemelding.
- Les også: Milliardtap for institutter: — Det er som en tsunami
- Les også: Frykter forskningsfusk bak omfattende Covid-19-studie
Studieplassene er forbeholdt permitterte eller arbeidsledige. Prorektor for utdanning ved OsloMet, Nina Waaler, sier til Khrono at dette er en flott anledning for OsloMet til å kunne bidra til samfunnet i enda større grad.
— Dette handler om å øke kompetansen rundt og forståelsen av teknologi og digitalisering, sier Waaler.
Alt fra datateknologi, kunstig intelligens, programmering, digital transformasjon til teknologiforståelse kan nå tas som korte innføringskurs.
— Disse emnene vil jo være veldig aktuelle også for personer som har en annen bakgrunn enn innenfor teknologi. Det kan være helsearbeidere, lærere, økonomer og andre yrkesgrupper, sier Waaler.
Det å få faglig påfyll for å kunne kjenne til både mulighetene og utfordringer som teknologien byr på, tror jeg vil være veldig aktuelt for mange
Nina Waaler, prorektor for utdanning, OsloMet
Studietilbudet settes i gang fra slutten av juli, og er en del av regjeringens satsing på kompetanseheving for permitterte og arbeidsledige. Alle emnene skal kunne fullføres innen september.
— Vi har fått ganske klare føringer fra myndighetene om at dette er et studietilbud som skal kunne tilbys raskt, og at det heller ikke skal være spesielt langvarig, forteller Waaler.
OsloMet informerer i pressemeldingen om at det ikke er krav om forkunnskaper i teknologifag for å være kvalifisert til opptak, men at videregående skole og generell studiekompetanse må være i boks.
To av emnene som kan studeres, introduksjon til datateknologi og Introduksjon til programmering, gjennomføres i samarbeid med Simula.
— Det å få faglig påfyll for å kunne kjenne til både mulighetene og utfordringer som teknologien byr på, tror jeg vil være veldig aktuelt for mange, slutter Waaler.