sykepleie
Tilbyr sykepleiestudenter 5.000 kroner ekstra i måneden
Vinje kommune tar grep for å løse personellkabalen. Nå vil de betale sykepleiestudenter for å ha deltidsstilling i kommunen.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Behovet for sykepleiere øker stadig, og særlig i sommer var det manko på arbeidskraft på ulike sykehus over hele landet.
For å friste sykepleiestudenter opererte flere sykehus og helseinstitusjoner med såkalt sommerbonus for studenter som ønsket å jobbe i sommer. Noen steder i landet var bonusen så høy som opp mot 5.000 kroner per uke man var i jobb.
Nå er sommeren over, men behovet for sykepleiere, særlig i enkelte kommuner og regioner, er fremdeles høyt.
Feriejobb og bindingstid
Vinje kommune i Vestfold og Telemark fylke har de siste årene manglet helsefaglig personell og har måttet leie inn vikarbyråer for å få turnusen til å gå opp.
Nå har kommunen besluttet at de vil tilby sykepleiestudenter som ønsker å jobbe i kommunen et ekstra stipend på 5.000 kroner i måneden, skriver Telemarksavisa.
Avgjørelsen ble tatt i et kommunestyremøte 15. september, der det blant annet ble lagt frem tall for hvor mye penger kommunen hadde brukt på å leie inn personell til nå i år; over tre millioner kroner.
Som et første steg for snarest å tilknytte seg nye sykepleiere til kommunen, foreslår rådmannen å etablere en ordning der kommunen tilbyr økonomisk støtte til sykepleiestudenter gjennom studietiden.
Stipendet på 5.000 kroner i måneden er tiltenkt fulltidsstudenter, og skal gis fra september til juni mot at studentene binder seg til helgearbeid hver tredje helg, samt ferievikariat under utdanningen og en bindingstid på to år etter endt utdanning, skriver Telemarksavisa.
Ny studieplan
Den totale kostnadsrammen for fem stipend i tre år blir 750.000 kroner.
I sakspapirene kommer det også fram at det kan være aktuelt å tilby stipend til studenter som er på 2. eller 3. året med de samme vilkårene, men her også er bindingstiden to år med tanke på omfanget av den økonomiske støtten, presiseres det.
Universitetet i Sørøst-Norge jobber med å utvikle en bærekraftig sykepleieutdanning med et fleksibelt og desentralisert studietilbud i distriktskommuner i tidligere Telemark og Buskerud fylker.
— Vi holder på med siste innspurt på studieplanen nå, sier leder for prosjektet, Hilde Eide til Telemarksavisa.
Nyeste artikler
Ingen andre har skrive avhandling om dette emnet
Nekter å sende ankesaker videre til det nasjonale granskningsutvalget
Ujevn film om Gunnar Sønstebys krigsinnsats
Vurderer om studenter er skikket: — En myte at vi vil utestenge flest mulig
Kjærlighetsrevolusjon og frie forskere i akademia? Ja, takk!
Mest lest
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur
Ansettelsessaken i Bergen: En faglig tautrekking
Slik gjekk det då professoren spurte ChatGPT om litteraturtips
Reagerte på NTNUs språkbruk i økonomisak. — Gjør meg kvalm
Svensk dom over norsk akademia: For mykje kvantitet, for lite kvalitet