Kortnytt

Statsbygg legger frem pandemifølger for kontorer

Publisert Oppdatert

Første desember legger Statsbygg frem resultatene av prosjektet «Arbeidsplasser etter korona». I forbindelse med byggingen av nytt regjeringskvartal i Oslo fikk Statsbygg i oppdrag å utrede konsekvensene for utforming av kontorarbeidsplassene som følge av koronapandemien. Prosjektet ble utvidet til å gjelde konsekvenser for nye bygg generelt.

— Koronasituasjonen tvinger frem et behov for å vite mer om hvordan arbeidsplasser kan sikres mot både hverdagssmitte og mulige fremtidige pandemier. En av Statsbyggs viktigste oppgaver er å gi råd til statlige virksomheter om arealbruk og arbeidsplassløsninger, og vi må ha et godt kunnskapsgrunnlag for denne rådgivningen, sier Statsbyggs direktør for rådgivning og tidligfase, Hege Maria Eriksson i en pressemelding.

Tidligere i år startet Statsbygg prosjektet «Arbeidsplasser etter korona», som skal evaluere arbeidsplasskonsepter og drive kunnskapsutvikling. I dette arbeidet samarbeider Statsbygg med både helse- og arbeidsmiljøfaglige virksomheter og internasjonale søsterorganisasjoner, heter det i meldingen.

Statsbygg arrangerer et seminar for å dele kunnskap og informere om arbeidet så langt. Webinaret finner sted på Zoom tirsdag 1. desember kl. 09:30-11:00.

(Tor Arne Fanghol / Khrono)

Powered by Labrador CMS