Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Campus-prosjektet: Optimist i trøbbel Selv en optimist som meg må innse at NTNU blir et dårligere universitet med en samlet campus, skriver Oscar Amundsen.
— Statsbygg gjengir våre sykefravær-funn feil Forskningsdirektør Stein Knardahl mener Statsbygg gjengir forskning knyttet til sykefravær og åpne kontorløsninger feil i en rapport om det nye regjeringskvartalet.
Statsbygg: Fleksible kontor gir ikke økt sykefravær Det er ikke grunnlag i internasjonal forskning for å si at åpne og fleksible kontorer gir høyere sykefravær. Det har Statsbygg konkludert med i en rapport til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.
Statsbygg utreder hjemme-kontor som varig løsning Enmetersregelen gjør at møteromskapasiteten blir halvert. Regjeringen ber nå Statsbygg utrede hjemmekontor som del av en varig framtidig løsning.
Koronapandemien gir argumenter for enekontor Smittevernhensyn kan ende med flere cellekontorer og færre kontorlandskap i fremtiden. — Det er flere argumenter i retning cellekontor, sier STAMI-forsker.
Avmaktens sosiologi Hvorfor er det så vanskelig å få gehør for kritiske innspill om problematiske utviklingstrekk i universitets- og høgskolesektoren og i offentlig sektor generelt?
Om campussamling, arbeidsplasser og medbestemmelse Regjeringens løfte om 11, 6 milliarder til NTNU, og dermed det endelige startskuddet for campussamling, krever en snarlig, konkret beskrevet og lett forståelig politikk for utforming av arbeidsplasser på framtidas NTNU-campus, skriver fem medlemmer av NTNU-styret.
Enekontor gir ikke mer smitte enn kontorlandskap En svensk studie viser at det ikke er mer sannsynlig at ansatte med cellekontor stiller på jobb når de er syke, skriver Morten Birkeland Nielsen og Stein Knardahl.
—Landskapstilhengerne har fått for sterk posisjon De som planlegger kontorlandskap ser ut til å ha null respekt for ulike gruppers arbeidssituasjon. De har fått en for sterk rolle, mener førsteamanuensis Arve Hjelseth ved NTNU.
Dårlig nytt for motstandere av kontorlandskap Smittevern taler mot enekontor i nye bygg, mener arkitekturpsykolog.
Skal forske på korona-smitte i kontorlandskap Forskere ved Forsvarets Forskningsinstitutt finne ut hvor smittefarlig kontorlandskap og fellesarealer er.
Nye kontorer vil ha innebygd «smitteapp» Febersensor ved inngangsdørene og avstandsdetektor i lokalene kan bli din nye kontorhverdag.
Smitteekspert trekker fram åpent kontorlandskap som høyrisiko —Å utforme fremtidens kontorer som åpne landskap vil være svært risikofylt med tanke på smitte. Løsningene må bli mindre bygg og mer adskilte kontorplasser, sier smitteekspert Bjørg Marit Andersen.
Ber om smittevurdering av kontorlandskap Departementet ber Statsbygg om smittevurdering av kontorlandskap i det nye regjeringskvartalet.
Staten skal kutte leiekostnader med 15 prosent - slik kan det påvirke universiteter og høgskoler Leie. Regjeringen planlegger å spare 600 millioner kroner over ti år på å kutte kostnader i det private leiemarkedet. «Dramatisk» og «komplisert» svarer universitetene.
Hodetelling i Agder vekker bekymring Kontorer. Folk i gule vester går rundt på Universitetet i Agder denne uken og teller hoder. Rektor Whittaker skjønner at tellingen vekker bekymring, og sier at planen ikke er å ta fra folk kontorer.
Kontor - alt - delete Landskap. Debatten om personlig kontor eller åpent landskap trenger en omstart. Skal vi lykkes med nye måter å jobbe på må vi snakke om endring, ledelse og medvirkning.
Åpne landskap kveler samarbeid Åpent landskap. Harvard-forskere fant en dramatisk nedgang i samarbeid ansikt til ansikt etter overgang til åpent kontorlandskap.
Mitt arealeffektive kontor Arbeidsplass. Kontoret er mi eiga vesle hole, min tilfluktsstad, staden der eg kan tenkje og produsere forsking, skriv førsteamanuensis Arnt Ove Hopland ved NHH.
Erkjennelser fra et åpent landskap Kontorlandskap. Statens byråkrater skal inn i kontorlandskap for å ta mindre plass. Ansatte protesterer og ønsker garantier mot free seating og clean desk-politikk. Jeg heier på dem, skriver Tine Tång Engvik.
Statsbygg forstår ikkje korleis fagleg tilsette i UH-sektoren jobbar Arbeidskvardag. Hege Aschims eksempel på korleis ein aktivitetsbasert kvardag artar seg, reiser nye spørsmål, skriv Idar Flo.
Fra en aktivitetsbasert hverdag Kontorlandskap. Kommunikasjonsdirektør i Statsbygg, Hege Njaa Aschim, svarer på utfordringene hun fikk fra førsteamanuensis Idar Flo på Høgskulen i Volda.
Kva meiner eigentleg Statsbygg? Arbeidsplass. Er ikkje konseptet til Statsbygg slik at det er «aktiviteten» som skal vere avgjerande for kor dei tilsette til ei kvar tid skal velje å arbeide, spør Idar Flo.
Protester mot regjeringens arealnorm i nytt kvartal Kontorlandskap. Over halvparten av de ansatte i departementene protesterer mot arealnormen på 23 kvadratmeter som skal være gjeldende også for det nye regjeringskvartalet.
NTNU ønsker kontorer til alle faglig ansatte på ny campus Kontorplass. NTNU har bedt departementet om å tillatelse til å bruke en annen arealnorm enn den felles statlige, slik at alle vitenskapelige ansatte på deres nye campus kan få egne kontorer.
Kontorlandskap er ikke effektivt Kontorlandskap. Effektivisering som svekker kvaliteten på forskning og undervisning, er ikke særlig effektivt, skriver leder i Forskerforbundet Petter Aaslestad.
Kontorlandskapets elendighet Kontorlandskap. Vår fornuft tilsier at arbeidsoppgaver og fysiske rammer som arbeidsplass må passe sammen, skriver professor Noralv Veggeland ved Høgskolen i Innlandet.
Nyeste artikler
MF og VID konkurrerer om å bli det første private universitetet i Norge
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Sør-Koreas tidligere førstedame anklaget for plagiat
Rektorer svarer på lederkritikken. — Kjenner meg ikke igjen
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring