Smittet i praksisperioden

Smittede studenter mener de blir dårlig fulgt opp

«God bedring og håper du blir frisk igjen», skal smittede lærerstudenter ha fått i svar fra OsloMet, ifølge VG. Universitetet ber studentenene selv om å ta kontakt.

— Informasjon og oversikt om smitte spres ikke av personvernhensyn. Derfor kjenner ikke faglærerne på OsloMet til om studenter har blitt smittet, med mindre de selv kommuniserer dette direkte, svarer OsloMet.
— Informasjon og oversikt om smitte spres ikke av personvernhensyn. Derfor kjenner ikke faglærerne på OsloMet til om studenter har blitt smittet, med mindre de selv kommuniserer dette direkte, svarer OsloMet.
Publisert Oppdatert

Flere lærerstudenter i praksis på skoler på Østlandet har blitt smittet av koronaviruset.

Studentenes fagutvalg ved lærerutdanningen på OsloMet gir uttrykk for at flere studenter mener de har fått for dårlig oppfølging, skriver VG.

Flere har fryktet for senvirkninger av koronaviruset. Alle er på bedringens vei, men tungpustethet ved anstrengelse henger igjen, sier Sara Vaag Fusco (22) på vegne av de smittede lærerstudentene i praksis ved OsloMet til VG.

Syv smittet — ble ønsket «god bedring»

Ifølge avisen opplyser OsloMet at de har hatt 1750 studenter i praksis i mars. Det er per tirsdag meldt om at syv av disse har fått påvist covid-19. Tre av dem skal ha blitt smittet av elever på skolen.

Vaag Fusco forteller til VG at flere studenter synes det er vanskelig å overholde smittevernregler og avstand på praksisplassene sine, og at fagutvalget gjentatte ganger har vært i samtaler med OsloMet for å få til en ordning som tilrettelegger mer for studentene.

— Svaret vi har fått er at det er skolelederne på praksisplassen sitt ansvar, sier et annet medlem av fagutvalget, Hedda Eline Rand.

En student som har sagt ifra om at hen ble smittet, skal ha blitt ønsket «God bedring og håper du blir frisk igjen».

Instituttleder ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studie ved OsloMet, Vibeke Bjarnø, understreker overfor VG at et fåtall av studentene har blitt smittet.

Personvernhensyn

På spørsmål fra avisen om hun mener OsloMet er gode nok til å følge opp studenter som er smittet eller sitter i karantene, svarer Bjarnø følgende:

— Informasjon og oversikt om smitte spres ikke av personvernhensyn. Derfor kjenner ikke faglærerne på OsloMet til om studenter har blitt smittet, med mindre de selv kommuniserer dette direkte.

Hun legger til at studenter oppfordres til å melde fra selv om smitte og om de trenger noen å snakke med, og at skolen tar kontakt der de kjenner til smitte.

Powered by Labrador CMS