bodø

Skal ikke undervise etter hets mot homofilt par

Mannen som ble filmet i det han hetset et homofilt par, skal ikke undervise ved Nord universitet til høsten.

En mann ansatt ved Nord universitet er under etterforsking for hatkriminalitet etter en hendelse ute på byen tidligere i sommer.
En mann ansatt ved Nord universitet er under etterforsking for hatkriminalitet etter en hendelse ute på byen tidligere i sommer.
Publisert

Det var i starten av juli at flere av landets aviser omtalte en video som viste en mann hetse et homofilt par på et utested i Bodø. Blant annet Bodø.nu.

Mannen er ansatt i en faglig stilling ved Nord Universitetet. Politiet har startet av hendelsen for brudd på straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer. Nord universitet bekreftet i en e-post til Khrono at de ville ta kontakt med den aktuelle medarbeideren.

Nå, en drøy måned senere bekrefter Nord universitet at mannen ikke vil undervise ved universitetet til høsten. Det skriver Avisa Nordland.

Underviser ikke

— Den aktuelle medarbeideren har ikke undervisning i høst. Vi behandler dette som en personalsak, og lovverket tilsier at opplysningene i en personalsak er taushetsbelagt. Det er derfor ikke mulig for Nord å gi ytterligere kommentarer om saken i offentligheten nå. Straffesaken som er opprettet følges opp av politiet, og Nord universitet har ingen befatning med denne, skriver kommunikasjonssjef Andreas Førde i en e-post til avisa.

Han sier videre at universitetet tar avstand fra alle former for diskriminering.

Beklaget oppførselen

Mannen har selv beklaget oppførselen på utestedet.

— Det jeg sa og gjorde er helt forkastelig og ikke noe jeg står for. Jeg er veldig lei for at jeg har skremt og krenket mange på denne måten. At jeg var beruset er ingen unnskyldning, og får meg til å innse at jeg må jobbe med meg selv. Jeg ber alle jeg har krenket og skremt om å tilgi meg, har mannen sagt til NRK.

Hendelsen i Bodø skjedde dagen etter Oslo-skytingen.

— Den videre etterforskingen vil vise om det har skjedd en straffbar handling, og i så fall hva strafferamme det blir, sa politiadvokat Eirik Magnus Blomli ved Nordland politidistrikt til NRK etter at det ble kjent at de åpnet etterforsking av hendelsen.

Powered by Labrador CMS