Statsbygg

Sjefen for Livsvitenskaps­bygget går av

Statsbygg kjøpte tjenester fra selskapet til sin egen prosjektdirektør. Nå går direktøren av.

Bilde av anleggsområdet med et banner med påskriften «Vi bygger det nye Livsvitenskapsbygget».
Statsbygg fortsetter å bygge det nye Livsvitenskapsbygget, men prosjektdirektøren som har ledet prosessen så langt takker for seg.
Publisert Sist oppdatert

— Det har vært en vanskelig beslutning, men når jeg først skal forlate prosjektet, er det et godt tidspunkt å gjøre det på når prosjektet leverer så godt, skriver Per Roger Johansen i en intern melding Dagens Næringsliv har fått tilgang til.

Johansen er Statsbyggs prosjektdirektør for Livsvitenskapsbygget, og har samtidig startet opp sitt eget selskap, et selskap Statsbygg ved to anledninger har kjøpt tjenester fra. 

Statsbygg har hele tiden stått på at innkjøpene ble gjort etter boken. Men de har også sagt til Dagens Næringsliv at de må se på egne retningslinjer ettersom de risikerer at det stilles spørsmål om roller og interessekonflikter, selv om alt det juridiske er korrekt.

Ifølge avisen knyttes ikke Johansens avgang til de nye og skjerpede retningslinjene.

— Da jeg startet som prosjektdirektør, skulle bygget ferdigstilles i 2024 som opprinnelig planlagt, men blant annet utvidelsen av prosjektet har ført til utsettelse. Vi er nå i fase der et skifte av ledelse er naturlig, skriver Johansen i den interne meldingen, ifølge næringslivsavisen.

Livsvitenskapsbygget skal, når det forhåpentligvis står ferdig om to års tid, huse 1500 studenter og 1000 ansatte ved Universitetet i Oslo og 650 ansatte ved Oslo universitetssykehus. 

Da det ble vedtatt bygd i 2018, var det med en ramme på inntil 6,145 milliarder kroner. Men da UiO-styret fikk en oppdatering på bordet høsten 2022, ble det klart at prislappen for prestisjebygget kunne ende på opptil 12,4 milliarder.

Powered by Labrador CMS