Sindre Kristian Alvsvåg, Ellen Helstad og Thomas Krogstad Eriksen. Foto: Elise Kaldheim
Sindre Kristian Alvsvåg, Ellen Helstad og Thomas Krogstad Eriksen. Foto: Elise Kaldheim

Ingen tvil om hvor nybygging bør starte

Nybygg. Hvis regjeringen ønsker å vise handlekraft i egen periode er Elgesetergate 10 i Trondheim stedet å starte, skriver studenttingsleder, styreleder i samskipnaden og leder av Velferdstinget om nybygg på NTNU.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i år fikk NTNU beskjed fra fersk statsråd Iselin Nybø om at det skal bevilges penger til nybygg og ombygg fra regjeringens side.

Hurra ropte NTNU, for ønsket om samlokalisering i Trondheim har eksistert i en årrekke. Planleggingen av samlokalisert campus er i gang, men er langt fra ferdig.

Derfor er det noe vi ikke forstår: Midt i smørøyet av alle de tentative samlokaliseringsplanene ligger Elgesetergate 10. Forprosjektet til Elgesetergate 10 fullføres den 6. mars 2018, og er allerede tegnet som et ferdig bygg i samlokaliseringsprosjektet.

Med andre ord er det ingen som er i tvil om hvor det store prosjektet skal starte, for alle er enige om hva Elgeseter gate 10 skal romme, og at det haster med å få ferdigstilt bygget. Prorektor for utdanning, Anne Borg, sier følgende:

«Elgesetergate 10 ble planlagt ved tidligere Høgskolen i Sør-Trøndelag lenge før fusjonen med NTNU, Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Gjøvik ble en realitet. Dette er et bygg som det over lang tid har vært stort behov for til utdanningene våre i sosial- og helsefag. Flytting til Elgesetergate 10 betyr integrasjon med øvrige helseutdanninger i Trondheim og god tilgang på Samskipnadens velferdstilbud, og ikke minst flytting fra uegnede til egnede lokaler.»

Videre sier dekan på fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap, Marit Reitan, at studenter og ansatte lider av midlertidige og uegnede utdanningslokaler:

«Cirka 2000 studenter og ansatte innen sosial- og helsefag driver utdanning og forskning i lokaler på Tunga, som ikke er bygd for undervisningsformål. Etter fusjonen er disse miljøene lokalisert langt unna andre relevante miljøer i fakultetene som de er del av. Det er helt nødvendig for disse miljøene at deres bygg ferdigstilles snarest mulig så de integreres i det faglige fellesskapet på Øya.»

Nybygg. Hvis regjeringen ønsker å vise handlekraft i egen periode er Elgesetergate 10 i Trondheim stedet å starte.

Studentledere i Trondheim

Regjeringen vil bevilge mye penger til NTNUs byggeprosjekter i de kommende årene, men statsbudsjettets første prioritering burde være Elgesetergate 10. Vi forventet å se det for lenge siden, og ble både skuffet og overrasket over at det ikke var satt av penger til rivning av eksisterende bygningsmasse på statsbudsjettet for 2018.

Studentsamskipnaden i Trondheim, Gjøvik og Ålesund (Sit) har allerede gjort sitt. De har kjøpt sin del av tomta, og har satt av midler til rivning og reising av et nytt og banebrytende sambruksbygg med NTNU.

Dessverre kan ikke NTNU møte Sit enda. Revidert statsbudsjett for 2018 er derfor målet. Hvis regjeringen ønsker å vise handlekraft i egen periode er dette stedet å starte.​

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS