bachelorprogram
Sist NHH gjorde dette var i 1986. Nå gjør de det igjen
Fra høsten vil det være mulig å starte på to ulike bachelorprogram ved Norges Handelshøyskole (NHH).
— Årsaken til at vi gjør dette er for å imøtekomme et behov
for spisskompetanse som er ønsket både fra en del studenter og fra deler av
næringslivet.
Det sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt ved Norges Handelshøyskole, Geir Mikalsen, til Khrono.
Tilbake i 1986 opprettet NHH et nytt masterprogram med navnet «Master of International Business». Den gangen ble Handelshøyskolen, som ligger plassert like nord for Bergen sentrum, den første institusjonen i Norge som kunne tilby et masterprogram der all undervisning foregikk på engelsk.
Nå oppretter NHH et nytt bachelorprogram der all undervisning foregår på engelsk. Programmet har fått navnet «Business, Economics and Data Science».
— Referanse tilbake til 1986
Det er matematiker Håkon Otneim som er programleder for det nye bachelorprogrammet, og ifølge ham kom forrige endring i studieprogrammet ved NHH altså tilbake i 1986.
— Men ikke spør meg hva det var, sier Otneim til nettavisen Shifter, som omtalte nyheten fra NHH tidligere denne uken.
Når Khrono spør Geir Mikalsen om Otneims utspill stemmer, svarer direktøren at NHH selvsagt har gjort endringer, både i kurstilbud og masterprofiler, mellom 1986 og dags dato.
— Men i forhold til opprettelse av et helt nytt engelskspråklig program, så er det altså en referanse tilbake til 1986, bekrefter Mikalsen.
Han nevner videre at siviløkonomiutdanningen i 2003 ble
utvidet fra fire til fem år som en annen stor endring NHH har gjort i løpet av
de siste 37 årene.
Har fått signaler i årevis
Hvert år tar Norges Handelshøyskole opp rundt 500 bachelorstudenter til programmet i økonomi og administrasjon. Fra høsten av kan studenter også begynne på det nye bachelorprogrammet, som altså retter seg mer mot matematikk og programmering.
Håkon Otneim sier til Shifter at de aller fleste som har studerer ved NHH blir ansatt i det private næringslivet etter endt utdanning.
— Vi skal være en del av samfunnet og produsere kandidater det er bruk for i næringslivet. Gjennom flere år har vi fått signaler om at bedrifter trenger tekniske økonomer, sier programlederen.
— Det å kunne programmere og kunne regne er nyttige ferdigheter. Men dette er ikke en ingeniørutdanning, studentene her blir fortsatt siviløkonomer etter fullført mastergrad, poengterer han videre.
— Svært etterspurte kandidater
Geir Mikalsen utdyper overfor Khrono at det nye programmet gir en økonomiutdanning med spesialisering i dataanalyse, programmering, avansert matematikk, anvendt statistikk og kunstig intelligens.
— Dette er tilpasset de som vil studere økonomi, men som samtidig har særlige forutsetninger og interesse for teknologi og matematikk. I deler av næringslivet vil dette vært svært etterspurte kandidater, sier Mikalsen.
Planen er at et sted mellom 70 og 100 studenter skal starte på det nye programmet til høsten, noe som betyr at antall studieplasser på det eksisterende programmet må reduseres.
— Vi forventer nok at vi får flest søkere til flaggskipet vårt, som er det eksisterende bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon. Dette programmet har vært en suksess i årevis, sier Geir Mikalsen.
Nyeste artikler
Savner arvtaker etter Odd Nerdrum: — Veldig synd at KHiO ikke har en linje for figurativ kunst
Vil hjem til Gaza når de har fullført medisinutdanningen.— Vi gir aldri opp
Bli din egen chatbot
Dette kan universiteter og høgskoler vente seg i 2025
Anklager universiteter og høgskoler for brudd på opphavsretten og ulovlige retningslinjer
Mest lest
«Ingen» studentar veit kven han er: — Dette er for dårleg
Varslere står fram med alvorlige anklager mot Tromsø-professor
LO vil ha bachelor, master og ph.d. på fagskoler. — Skaper forvirring
Få registrerer biarbeid. Nå skjerpes reglene
Har hatt 24 styremøte i løpet av eitt år: — Dei kjem seg ikkje opp av grøfta