Ser på titalls ulike endringer rundt forskningsfinansiering Totrinnsmodell, fleksible støttebeløp innenfor samme ordning og fjerning av søknadsfristene. Det er de mest aktuelle endringene som Forskningsrådet ser på i systemet for forskningssøknader.
Fjernet søknadsfrister og halverte antall søknader Søknadsfrister fører til et kunstig høyt antall søknader om forskningsmidler, mener Kristin Oxley. Løpende behandling av søknader halverte antallet i USA.
Onsdag er frsiten for å søke plass innen høyere utdanning Årets studiejakt byr på rekordmange studieplasser. Onsdag denne uka går fristen ut for å søke høyere utdanning gjennom Samordna opptak.
Utnytt påsken godt og søk høyere utdanning! Søknadsfristen for opptak til høyere utdanning går ut 20. april.
Så mange prosjekter kniver om Forskningsrådet-milliarder Forskerne har til sammen søkt om nesten 21 milliarder forskerkroner. Forskningsrådet skal bare dele ut 1,8 milliarder.
Forskerprosjekt-fristen: Dette er årets endringer Forskningsrådet gjør flere endringer i søknadsbehandlingen, etter fjorårets store debatt. Men meningene er delte om endringene som nå ligger på bordet.
OsloMet imøtekommer forskere Innrømmer at frister for innsending av vitnemål, og for når doktorgradsstudenter må tas opp til ph.d.-programmet kan være til hinder for søkere.
Få norske søkere til nordisk utdanning i smittevern. Søknadsfristen er forlenget — Det er stort behov for at flere tar denne utdanningen, sier Nina Kristine Sorknes i Folkehelseinstituttet.
Tekniske problemer. Utsatt søknadsfrist til nye studier Søknadsfristen til Samordna Opptak utvidet til kl. 12.00 fredag.
«For å bevare tilliten til opptakssystemet bør man fjerne eksamenskarakterene i år» Skriver NIFU-forsker Elisabeth Hovdhaugen.
Forskningsrådet utsetter frist igjen — med noen timer Forskere får fire ekstra timer på å sende inn sine søknader.
Bruker timevis på å tilpasse CV og søknad: — Kaster bort skattebetalernes penger Det er lite som tilsier at dette skal ta flere timer, svarer Forskningsrådet.
Permitterte forskere er dårlig samfunnsøkonomi Permitteringer er lite egnet som virkemiddel ved forskningsinstituttene. Nå bør grunnbevilgningene økes for å holde viktig forskningsaktivitet i gang.
Kunnskapens kraft Verden vil normaliseres etter pandemien, og kunnskap vil fortsette å være avgjørende for å forstå og ta gode beslutninger, uansett hvordan fremtiden blir, skriver UiT-rektor Anne Husebekk.
Over 350 sitter i «prosjektlederkarantene» Forskningsrådet håper på færre søknader med nytt grep. Det faller ikke i god jord hos flere.
Forskningsrådet endrer søknadsfrist Forskningsrådet har nå besluttet at de utsetter søknadsfristen på sine forskerprosjekt-utlysninger.
Delte meninger om Forskningsrådet bør utsette søknadsfrist Flere tar til orde for at Forskningsrådet nå må utsette søknadsfristen på sine utlysninger den 6. mai som følge av koronapandemien. Men ikke alle er enige.
På besøk i hjertet av Samordna opptak Tirsdag 19. juli ble tallene fra opptaket i høyere utdanning klare. I vår var Khrono på besøk hos dem som jobber for at opptaket skal gå riktig for seg. Bli med «hjemme hos» Samordna opptak.
Nyeste artikler
Hoel: Fritt fram for innspill om læring i arbeidslivet
Sitt eget fag fant hun helt tilfeldig. Nå jobber hun for andre unge forskere
Bruk statens utbytter til et kunnskapsløft for fremtiden
Hans Otto Rendall (1946 — 2024)
Vil øremerke statlig utbytte til kunnskapsproduksjon
Mest lest
Han blir lova fast jobb, men universitetet veit ikkje kva jobben er
Havarert IT-system har kostet 166 millioner kroner
Harald Eia som viserektor: — Intellektuell klovn — Som hånd i hanske
Godkjente doktorgrad som brukte ulovlige data
Øyvind Vågnes (1972—2025)