Langelands advokat overreagerer

Publisert - Sist oppdatert
Redaktør i Khrono, Tove Lie, mener at advokat Kjell M. Brygfjeld overreagerer og overtolker det som er en ren faktaopplysning i et intervju med OsloMet-rektor Curt Rice. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Redaktør i Khrono, Tove Lie, mener at advokat Kjell M. Brygfjeld overreagerer og overtolker det som er en ren faktaopplysning i et intervju med OsloMet-rektor Curt Rice. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Reaksjon. Nils Rune Langelands advokat overtolker og tillegger Khrono motiver og holdninger vi ikke har, skriver redaktør Tove Lie.

Kjell M. Brygfjeld, advokaten til den avskjedigede historieprofessoren Nils Rune Langeland ved Universitetet i Stavanger, kommer i et innlegg i Khrono i går med sterk kritikk mot undertegnede og avisen.

Både advokaten og hans klient har gjentatte ganger tillagt under-tegnede og Khrono motiver og holdninger vi ikke har.
Tove Lie
Redaktør i Khrono

Bakgrunnen er at vi har lenket til en Langeland-sak i et intervju med Kif-komiteens leder Curt Rice, der Rice uttaler at han er utålmodig etter at det skal settes igang både kartlegging, forskning og felles tiltak mot seksuell trakassering ved landets universiteter og høgskoler.

Jeg vil mene at advokat Brygfjeld overreagerer og overtolker det som er en ren faktaopplysning i intervjuet med Rice, der vi skriver:

«OsloMet-rektoren var i fjor sommer den første rektoren som klart og tydelig gikk ut og slo fast at det er nulltoleranse for seksuell trakassering som gjelder i uh-sektoren. Bakgrunnen den gangen var Universitetet i Stavanger-professor Nils Rune Langelands upassende og grove meldinger til flere kvinner.

Les også: Langeland sendte grove meldinger»​

Påstanden fra advokat Brygfjeld om at henvisningen i intervjuet med Rice er «ondsinnet, uriktig og villedende» fra Khrono sin side, får stå for advokatens regning. Både advokaten og hans klient har gjentatte ganger tillagt undertegnede og Khrono motiver og holdninger vi ikke har.

Brygfjeld minner også i sitt innlegg om at undertegnede kjenner Langelandsaken godt. Det stemmer. I tillegg kjenner vi Universitetet i Stavangers, Kunnskapsdepartementets, samt advokat Brygfjelds oppfatning av Langelandsaken godt. Og jeg tillater meg å minne om at oppfatningen av saken hos de to førstnevnte, ikke er sammenfallende med sistnevntes oppfatning av saken.

debatt

Har du noe på hjertet?

Send oss et debattinnlegg, en kronikk eller en meningsytring. Alle innlegg signeres med fullt navn og tittel.

Studiestart. Vi er kanskje kommet til et punkt der gamle universiteter bør være villige til å se om det kan komme noe godt fra høyskolene, skriver rektor Arne Krumsvik og utfordrer U5-fraksjonen i akademia.

Ikt. Forskningsrådet presiserer at de mener både grunnforskning og anvendt forskning innenfor ikt er viktig. Nå vil de invitere til møte for å diskutere satsingen på ikt.

Kina. Utviklingen i Kina de siste årene viser at omverden har lite å hente på å gi etter for egne prinsipper på kort sikt for å påvirke Kina på lang sikt. Tre innspill til videre samarbeid med Kina.